Zbyt dużo to nie widać
4 tranzystory w mostku H, powielacz wyjściowy, jakiś układ sterujący z boku na dołączonej płytce. Miałby ktoś zdjęcia elektroniki bez zalewy? Obie strony płytki w wysokiej rozdzielczości.
chiński zestaw próba wytrzymałości http://pl.youtube.com/watch?v=MlP0QRZdQ ... re=related polecam oglądać w wysokiej rozdzieczlości
xenon nie jest zaś taki niebezpieczny jak inni gadają spotkał ktoś się wogóle, że by palnik sam z siebie wybuchł? tak myślałem
Szkoda że na koniec tego filmiku nie walnął młotkiem w palnik jak to robił z przetwornicą. Nie wiem czemu mają służyć takie "testy".
Palniki czasem wybuchają. Rozmawiałem z gościem co naprawia TV projekcyjne i projektory, gdzie siedzą lampy UHP i podobne. Kiedyś rozerwało palnik o mocy 120W, a ponieważ był niczym nie osłonięty to odłamki szkła spowodowały tlicie się wykładziny. Dobrze, że ktoś nie dostał w oko. Do prób palników najlepiej umieścić je w czymś co zabezpieczy nas przed odłamkami.
Ponieważ sam jestem teraz w fazie testów zrobionej przez siebie przetwornicy, powiem że to nie jest to samo co przetwornica do LEDów i trzeba zachować przynajmniej zdrowy rozsądek.