Swoją drogą czy ktoś z naszych forumowiczów testował Lii-500 jako power bank na ogniwa 18650? Ciekawi mnie końcowa efektywność w porównaniu do typowych power banków na 18650 jak TOMO V8-4 czy ENB.
4x 18650 z odzysku (średnia pojemność ok 1800mAh)dawały radę spokojnie naładować tablet z baterią o pojemności 4000mAh. Wg mnie trochę za wcześnie odłącza, bo po padnięciu na akumulatorach jest jeszcze sporo ponad 3V (choć ze względu na różnicę pojemności mogły się nierówno rozładowywać). 1x 18650 nie dawał rady nawet podładować telefonu od 50% do 100% z baterią 2Ah.
Mam pytanie jako laik , czy sanyo eneloop 1900mAh 1,2V liitokala Lii-500 będzie ładowała 1,48V? bo tak chyba wynika z instrukcji jednak nie jestem pewien czy dobrze to rozumiem. Jeśli tak to czy warto w ogóle ładować te akumulatorki ?
Teraz puściłem na test NorTest i pokazuje mi 1,51V już ...
padło i na mnie mam kupione już wszystko brakuje ładowarki, widzę że to chyba jedyny wybór mimo że są jeszcze inne w podobnej cenie, czy są dostępne jakieś kody na BG obniżające cenę jak na latarkę a jeśli nie to podeślijcie sprawdzone linki na ali.