FastTech
Zmiany na gorsze:
http://www.fasttech.com/forums/stickies ... ervices-10
http://www.fasttech.com/forums/stickies ... ervices-10
Ostatnio zmieniony środa 18 wrz 2013, 21:05 przez enagem, łącznie zmieniany 1 raz.
HK post wprowadza ograniczenie co do wysyłanych przedmiotów, nie będzie można wysyłać likłidów do e-fajek i ogniw li-ion, każda paczka jest prześwietlana, jak znajdują coś czego nie można wysyłać zwracają przesyłkę od nadawcy. Fasttech będzie teraz takie przedmioty wysyłał przez China post.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Słuchajta. Zamówienie składałem standardowo, zawsze pisało że wysłane będzie przez:
Teraz mam napisane że idzie przez:
Co to jest to SZP ?
Dodatkowo pojawiło mi się info że paczka zostanie nadana 20 września (czego wcześniej nie miałem, tak to napisali:
Żadnych akku ani płynów nie zamawiałem.
Jakieś sugestie ?
Kod: Zaznacz cały
Ship via
Singapore Post
Ship via
SZP
Dodatkowo pojawiło mi się info że paczka zostanie nadana 20 września (czego wcześniej nie miałem, tak to napisali:
Scheduled Ship Date
Jakieś sugestie ?
ILPT
Mi też pisali Scheduled Ship Date 12.09 a wysłali 9.09 tak,że tym bym się zbytnio nie przejmował. Co do wysyłki to kiedyś było kilka opcji m.in China Post,Hong Kong,SingPost-wybrałem wtedy SingPost. Obecnie rekomendują Via Air Mail ale idzie to standardowo SingPostem. Tak było jeszcze 10 dni temu.
Wydaje mi się,że i tak wyślą Sing Postem
p.s. Najdalej w piątek a myślę,że wcześniej dostaniesz nr do trackingu i będziesz wszystko wiedział
Wydaje mi się,że i tak wyślą Sing Postem
p.s. Najdalej w piątek a myślę,że wcześniej dostaniesz nr do trackingu i będziesz wszystko wiedział
Mi też wyskoczyło ,że przez Sing Post płacisz dodatkowo zdaje się 1 dolara czy jakoś tak ale wybrałem opcję Via Air Mail(free shipping)-rekomendowaną przez Nich a i tak dostałem nr do trackingu w SingPostskaktus pisze:Dziwi mnie to bo wybierałem Singapore Post a tu wskoczyło co innego. Dodatkowo zamawiając ostatnio, tracking był za free a tym razem kazali dopłacić 0,81 dolara Dziwna sprawa.
Myślę,że FastTech przechodzi jakieś ,,turbulencje,, odnośnie wyboru przewoźników czyt. firm kurierskich a w związku z coraz to większą popularnością i większymi obrotami,zamówieniami próbuje za tym wszystkim nadążyć i USTABILIZOWAĆ wysyłkę nie chcąc sobie psuć opinii
I mają święta obecnie.
[ Dodano: 19 Wrzesień 2013, 08:17 ]
[ Dodano: 19 Wrzesień 2013, 08:17 ]
Pewnie niska kwota zakupów,też już kiedyś dopłacałem.skaktus pisze:Dziwi mnie to bo wybierałem Singapore Post a tu wskoczyło co innego. Dodatkowo zamawiając ostatnio, tracking był za free a tym razem kazali dopłacić 0,81 dolara Dziwna sprawa.
- smokuxx1987
Ostatnio kupowałem zasilacz i płaciłem 15 dolców i było bez dopłaty, Singapore post.
Tym razem wyszło 12,6 dolara, fakt taniej, może w tym jest przyczyna. Jednak wciąż nie wiem co to SZP
Znalazłem:
http://www.fasttech.com/forums/vapers/t ... hat-is-szp
Czyli dalej nie wiadomo do końca czy poczta czy drogą mordką przypłynie. Jak morską to do listopada powinno być
Tym razem wyszło 12,6 dolara, fakt taniej, może w tym jest przyczyna. Jednak wciąż nie wiem co to SZP
Znalazłem:
http://www.fasttech.com/forums/vapers/t ... hat-is-szp
Czyli dalej nie wiadomo do końca czy poczta czy drogą mordką przypłynie. Jak morską to do listopada powinno być
ILPT
Od 15$ jest przesyłka lotnicza z nr tracking przez HK. Poniżej 15$ standard. Jak dopłacimy (według stawki naliczanej 15$ - wartość zakupionego towaru) mamy lotniczą przez HK.
Dla stałych klientów co trochę kasy zostawili na FastTech jest przesyłka przez Singapore Post (powyżej 15$). Inaczej 1$ dopłaty do wysyłki przez SG.
Czy obecnie przesyłki chodzą szybciej przez SG czy przez HK? Raczej powoli wszystko idzie.
Dla stałych klientów co trochę kasy zostawili na FastTech jest przesyłka przez Singapore Post (powyżej 15$). Inaczej 1$ dopłaty do wysyłki przez SG.
Czy obecnie przesyłki chodzą szybciej przez SG czy przez HK? Raczej powoli wszystko idzie.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl