Sterownik driver LED 2,8-4,5V 2,8A programowalny
Witam
Mam taki problem, a może to ja coś źle robię ?. Mierzę sobie natężenie na diodzie i w najwyższym trybie daje tylko 0,22A co jest nie tak ? Wpiąłem się szeregowo w plusa na sterowniku. Co jest nie tak ? Ogniwo to 18650 naładowane do 3,30 na zwarciu podaje 6,5A. Mój miernik to uni-t m830buz
Pozdrawiam
Mam taki problem, a może to ja coś źle robię ?. Mierzę sobie natężenie na diodzie i w najwyższym trybie daje tylko 0,22A co jest nie tak ? Wpiąłem się szeregowo w plusa na sterowniku. Co jest nie tak ? Ogniwo to 18650 naładowane do 3,30 na zwarciu podaje 6,5A. Mój miernik to uni-t m830buz
Pozdrawiam
Kable zmień bo oryginalne są tragiczne i przez nie pomiary są bardzo nieprecyzyjne.kriqs pisze:Witam
Pozdrawiam
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
a taką, o latarce jest w tym temacie
Wychodzi ok 0,5Ω rezystancji. Tylko, że nie mierzy się prądów zwarciowych źródła zasilania takimi sposobami i nie polecam tego robić w przyszłości.kriqs pisze:Ogniwo to 18650 naładowane do 3,30 na zwarciu podaje 6,5A.
Ale skoro już wiemy, że miernik wprowadza 1,4V spadku napięcia przy 2,8A to wynika, że driver pewnie obniża moc(tryb) podczas pomiaru i stąd nie można uzyskać max mocy w momencie, gdy wpięty jest ten amperomierz.
Cześć
greg mam pytanie.
Czy do poprawnej pracy zabezpieczenia temperaturowego w sterowniku Extended trzeba procesor łączyć jakimś termoprzewodnikiem (pastą?) z wnętrzem piguły?
Pytam, bo założyłem ten sterownik do Convoy S2, chciałem posmarować procesor pastą bo się opiera (w jednym punkcie) on o rozlaną kroplę cyny w pigule (pod diodą) {lutowałem pigułę z podłożem miedzianym i po prostu od strony sterownika grzałem lutownicą - stąd tam ta kropla} jednak w końcu o tym zapomniałem i złożyłem bez tej pasty i wolę spytać, bo nie wiem, jak Ty zazwyczaj te sterowniki Extended montujesz.
Sterownik do piguły jest przylutowany w 4 miejscach na krawędzi.
Pozdrawiam, marmez
greg mam pytanie.
Czy do poprawnej pracy zabezpieczenia temperaturowego w sterowniku Extended trzeba procesor łączyć jakimś termoprzewodnikiem (pastą?) z wnętrzem piguły?
Pytam, bo założyłem ten sterownik do Convoy S2, chciałem posmarować procesor pastą bo się opiera (w jednym punkcie) on o rozlaną kroplę cyny w pigule (pod diodą) {lutowałem pigułę z podłożem miedzianym i po prostu od strony sterownika grzałem lutownicą - stąd tam ta kropla} jednak w końcu o tym zapomniałem i złożyłem bez tej pasty i wolę spytać, bo nie wiem, jak Ty zazwyczaj te sterowniki Extended montujesz.
Sterownik do piguły jest przylutowany w 4 miejscach na krawędzi.
Pozdrawiam, marmez
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Nie trzeba niczym smarować układu. Procesor nagrzewa się łącznie z całą pigułą i resztą podzespołów drivera. Całość jest zamknięta w małej objętości, nie ma problemu z przekazywaniem ciepła wewnątrz.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
greg, dzięki za odpowiedź, to 1. jestem spokojny, 2. nie muszę nic więcej rozlutowywać
Przy okazji.
Jako, że robiłem sobie wersję instrukcji do sterownika Extended w wersji drukowanej, tak, aby ładnie wyglądało wydrukowane na czarno-białej drukarce jako broszura (dwustronnie), to udostępniam takie gotowe wersje do wydrukowania:
http://pliki.marmez.net/?dir=latarki (albo w załączniku do tego postu)
(Greg wyraził zgodę na opublikowanie)
Polecam drukować jako broszurę, otrzymujemy wtedy książeczkę formatu A5 (zeszyt mały), składającą się z 2 kartek, zadrukowanych dwustronnie. Większość dobrych czytników PDF posiada taką opcję druku, LibreOffice też ją posiada.
Można oczywiście drukować z innymi ustawieniami, np. 4 strony na kartkę, wtedy wszystko nam wejdzie na jedną kartkę (dwustronną oczywiście )
Pozdrawiam, Kuba
Przy okazji.
Jako, że robiłem sobie wersję instrukcji do sterownika Extended w wersji drukowanej, tak, aby ładnie wyglądało wydrukowane na czarno-białej drukarce jako broszura (dwustronnie), to udostępniam takie gotowe wersje do wydrukowania:
http://pliki.marmez.net/?dir=latarki (albo w załączniku do tego postu)
(Greg wyraził zgodę na opublikowanie)
Polecam drukować jako broszurę, otrzymujemy wtedy książeczkę formatu A5 (zeszyt mały), składającą się z 2 kartek, zadrukowanych dwustronnie. Większość dobrych czytników PDF posiada taką opcję druku, LibreOffice też ją posiada.
Można oczywiście drukować z innymi ustawieniami, np. 4 strony na kartkę, wtedy wszystko nam wejdzie na jedną kartkę (dwustronną oczywiście )
Pozdrawiam, Kuba
- Załączniki
-
- Sterownik Grega Extended 1.0 - Instrukcja do druku.pdf
- (189.49 KiB) Pobrany 22 razy
-
- Sterownik Grega Extended 1.0 - Instrukcja do druku.odt
- (43.32 KiB) Pobrany 15 razy
Ostatnio zmieniony piątek 10 sty 2014, 21:16 przez marmez, łącznie zmieniany 3 razy.