Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Mam kilka niepotrzebnych Z573, jak zdrapiesz i tak już złuszczoną powłokę to będzie ok ;) BTW zbudowałem zegar na identycznej płytce :)
fxxx

Post autor: fxxx »

@Calineczka

US jest jaki jest, ale wszelkie fundacje moim zdaniem też nie są lepsze, sam sięo tym ostatnio przekonałem. Nepotyzm i wałki na prawo i lewo. Gorzej niż w firmach stricte dochodowych.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...bardzo to smutne, szkoda, że niestety prawdziwe....
olowaty

Post autor: olowaty »

Przyszedł do mnie driver od kolegi Fxxx KD7135 V2. Wszystko pięknie ładnie działało na sucho. Tryby i wsio. Chcąc przedobrzyć dałem przewód 0,5 mm2 z grubą izolacją. I klops. Przy składaniu urwałem pada od plusa leda. Już raczej śmietnik z tego sterownika. A tak się postarałem.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

To co pokazujesz na fotce to akurat połączenie dla katody (minusa diody). To że urwałeś pad nie znaczy że sterownik jest do kosza. Przylutuj się delikatnie do którejkolwiek lewej nogi układu AMC7135 (graficznie to ta po lewej przy układzie nóżek): ---> TTT
Sometimes darkness can show you the light
fxxx

Post autor: fxxx »

tam jest chyba minus led, wiec z 7135 możesz pociągnąć (nie pamiętam która noga).

Bocian szybszy ;)
olowaty

No fakt. To minus. Próbowałem lutowania do tej nogi ale lipa jest. Nie ma trybów. A wczoraj były. Tam są przelotki i nie wiem do końca jak są ścieżki poprowadzone. No cóż. Lipa i tyle. Będą AMC do odzysku a to się przyda.

Tak na przyszłość, jakie przewody do diody zastosować? Znaczy się jaka grubość?
Obrazek
DNF

Post autor: DNF »

Jak straciłeś tryby to masz zwarcie między 1 a 2 nóżką patrząc od lewej strony.
olowaty

Zwarcia brak. Sprawdziłem wsio. Trybów dalej nie ma.
Obrazek
kakters

Post autor: kakters »

Dzisiaj odszedł mój piecho :-(((- buldog angielski był z nami 12 lat .

http://www.youtube.com/watch?v=hr2ZPd354eU
Załączniki
036.resized.JPG
036.resized.JPG (58.96 KiB) Przejrzano 376 razy
Ostatnio zmieniony sobota 21 sty 2012, 21:30 przez kakters, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

kakters pisze:Dzisiaj odszedł mój piecho :-(((- buldog angielski był z nami 12 lat .
Współczuję. :cry: Mój kaukaz też ostatnio zaczyna narzekać na starość... Tylne łapy niedomagają.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Szczerze szkoda psiska, sympatyczny bardzo, ja mam dwa , jeden ma 6lat a drugi 2lata, jednak kiedyś pożegnaliśmy cocera-spaniela, miał 14lat i był mocno schorowany, musieliśmy go uśpić bo bardzo cierpiał. Wiem co czujecie, pies to członek rodziny, to że nie mówi nic tu nie zmienia, człowiek tęskni :cry: . Współczuję .
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
DNF

Post autor: DNF »

Ja też swojego psiaka musiałem uśpić. To było 3 lata temu, był z nami 16 lat :(
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

A ja się chyba swoich przesyłek z CNQ i DX-a nie doczekam. Ta z DX-a wyleciała do Polski w sobotę i do tej pory nie ma jej w systemie poczty polskiej. Znów ta CNQ wyleciała "pierwszy raz" z chin w niedzielę, później sprawdzam status a tam że opuści Hong Kong 24 i niby wczoraj wyleciała ale w systemie brak. Nie wiem jakiś samolot spadł czy co?
Ileż można czekać na samolot z chin?
Ręce mi już opadają.
olowaty

Ja zamawiałem z DHgate przetwornice G4 i szły 20 dni roboczych. Tez przesyłka lotnicza. Tracking można sobie wsadzić w buty bo po wylocie z chin przesyłka znika z systemu. :mrgreen:
Obrazek
Zablokowany