GearBest - opinie

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
allonitium

Post autor: allonitium »

Metalowa obudowa + ciężar ogniwa to niestety trochę waży. Nie wiem jak się sprawdzi na głowie przy bieganiu, ale jest jeszcze jedna opcja mocowania: klips i zaczepić do paska spodni lub paska naramiennego od plecaka. Powinno się mniej obijać/przemieszczać.

Na głowę to lepsze pewnie coś plastikowego (jak Petzl) z ogniwem li-po (lżejsze niż li-ion), albo z zasobnikiem na kablu zaczepionym na pasku od spodni.
Awatar użytkownika
salomon

Post autor: salomon »

Metalowa obudowa latarki np. HC30 nie waży prawie nic [41g]. Dobre ogniwo li-ion to 48-50 gram, a 3x AAA to 35 gram. Zestaw HC30 + ogniwo i opaska z górnym paskiem ~130g. Biegam i polecam. Mam też plastikową czołówkę którą używałem wcześniej jakiś Black Diamond nie najtańszy. Waży 93g z opaską dookoła głowy i zestawem eneloopów. No i też jest świetna do biegania, tylko w porównaniu do HC30 nie świeci.

Właśnie dotarł Skilhunt H03r [140g] ma magnes i najsolidniejszą opaskę
a mój Wizard pro v3 xhp50 [147g] z magnesem
HC30 [130g] bez magnesu
Pablito

Post autor: Pablito »

salomon pisze:Zestaw HC30 + ogniwo i opaska z górnym paskiem ~130g. Biegam i polecam...
Właśnie dotarł Skilhunt H03r [140g] ma magnes i najsolidniejszą opaskę
Salomon, mam do Ciebie wielką prośbę.

Jako że masz teraz obydwie: Nitecore HC30 i Skilhunt H03, napisałbyś parę słów porównania tych dwóch, poniekąd jednych z tańszych latarek kątowych? Tzn którą radzisz zakupić?

Moje oczekiwania stawiane latarce są takie:
- latarka niezawodna, żeby podziałała 2-3 lata,
- wrzucam do plecaka w tatry i się o nic nie martwię, czy się sama włączy (rozładuje), kiedy trzeba mam niezawodne światło. Bez tysięcy funkcji.
- do biegania.
- chyba wolę optykę tir - szeroko pod nogi (w górach skały, kamienie, przy bieganiu też trzeba patrzeć pod nogi, ew. żeby wspomóc własnym światłem partnerkę idącą obok, bez oślepiającego spota (efekt olśnienia) , ale może się mylę, a może włożyć tir do HC30, warto się bawić?

Mam pewne przemyślenia:
Nitecore HC30, gdzieś widziałem wykres, tryb turbo (100%) działa do 1h, jakby bez stabilizacji tzn. moc spada ale i tak zanim zrówna się z trybem medium to świeci jaśniej przez godzinę.
Obrazek

Natomiast Skilhunt H03 tryb turbo przez 2 min i spadek do stabilizowanego Medium. To tak jakbyśmy mieli latarkę 500lm a nie 1000lm. Czy ja to dobrze rozumiem z noty producenta?
Obrazek

Pytanie, załóżmy że używam każdej z tych latarek w trybie Medium przez powiedzmy 1-2 h to czy przy takim spadku napięcia będę mógł w razie potrzeby włączyć jeszcze tryb Turbo na chwilę aby ogarnąć nawigacyjnie większy dystans?
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Gearbest sprzedał mi quadcopter, którego nie miał :/

Zamówienie 30 sierpnia, adnotacja "on stock", "4 pieces left". Po tygodniu "processing" piszę o termin wysyłki i dowiaduję się, że nie mają na magazynie i będzie 16 września. Dziś informacja, że mieć nie będą i anulują zamówienie...

Zdarza się. Zastanawiam się tylko, jakiego zadośćuczynienia mogę od nich się domagać za oszukanie mnie na zamówieniu za 110$ :wink:
mathew

Post autor: mathew »

Zamówiłem niedawno młotek awaryjny do zbijania szyby. Wysłali 4 września, zobaczymy czy przyjdzie.
marekwoj

Post autor: marekwoj »

A mi w piątek (4 dni po zakupie) wysłali Convoy-a S2+ przesyłką RR....CZ. Czy ktoś już miał wysyłkę Czeską pocztą ?
fotorondo

Post autor: fotorondo »

marekwoj, miałem kilka, śledzenie dopiero z czech.
mathew

Post autor: mathew »

Do mnie dotarła dzisiaj przesyłka, o której ostatnio pisałem (młotek awaryjny wysłany 4 września). Wygląda na to, że GB ma magazyn w europie, bo przesyłka była nadana w Tallinie (Estonia) :)
hoka

Post autor: hoka »

W Estonii wiele sklepów przepakowuje paczki.
Robinson

Post autor: Robinson »

fotorondo pisze:marekwoj, miałem kilka, śledzenie dopiero z czech.
Też mam śledzenie RR...CZ przez CZGH. Rezkomo wysłali 5 dni temu. To kiedy mogę się spodziewać możliwości śledzenia?
Czy to na tej stronie:
https://www.postaonline.cz/en/trackandtrace
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Spokojnie, realnie na pocztę może trafić nawet tydzień od rzekomego wysłania przez sklep. To Gearbest :mrgreen:

A najwygodniej sprawdzać tutaj ~> http://alipaczka.pl/
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

marekwoj pisze:A mi w piątek (4 dni po zakupie) wysłali Convoy-a S2+ przesyłką RR....CZ. Czy ktoś już miał wysyłkę Czeską pocztą ?
Miał, nie raz, i o nic się nie martw :) To już takie info dla potomnych. Dodam że te zawsze w miarę szybko docierają.

Ogółem osobiście nie mam problemów z GB. Rekord z dostawą od nich to 2 tygodnie.
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Ta paczka o którą pytałem dawno już doręczona :mrgreen: 4 października kolejny zakup a już 13 dotarła do Warszawy. W porównaniu do Banggood (przesyłka wysłana 22 nadal ma ostatni status w Guangzhou) wysyłka przez Czechy to super expres.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Z GB i FT to zawsze najszybciej docierają paczki, bez względu ma formę wysyłki. BG jest później a na końcu Ali, przynajmniej tak to wygląda w moim przypadku.
Daemon1988

Post autor: Daemon1988 »

Panowie 15.10.16 zamówiłem sobie w Gearbest Skilhunt H03 i przy zamawianiu mialem: Ships between 23-29 October to oznacza, że dopiero w tym czasie nadadzą przesyłkę? Aktualnie mam status processing i kliknąłem jeszcze shipment arranged a że dopiero raczkuję z zakupami w chinach i słabo u mnie z angielskim to się dopytuję bardziej obeznanych kolegów ;) Processing to przetwarzanie ale o co chodzi z tym arranged? Na bangood szybciej mi nadawali przesyłki a tu troszkę się ociągają.
ODPOWIEDZ