DealExtreme - zakupy

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
freebike

Post autor: freebike »

Ja czekam na swoja paczkę, jak na deszcz na sawannie, może jutro, może jutro... ...piiii... tam czasem pół roku nie pada ;)
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

Fluxor pisze:Przyszla paczka z DXa. Zamawialem 2xRC-G2 czarne + 1xRC-G2 Szare a przyslali 1xCzarne + 1xSzare. Na stronie napisali ze wyslali wszystko co zamawialem, na odwrocie koperty tez jest napisane tak jak w zamowieniu. Kuponu nie dolaczyli, czyli jedna sztuka gdzies przepadla.

Pomoze ktos w napisaniu do nich paru slow bo moj angielski nie jest az na takim poziomie zeby sie z nimi dogadac w miare zrozumiale?
Pomoże :). Napisz mi jutro PW z tym, co chciałbyś dla DX przekazać. Dzisiaj już nie mam siły, ale jutro chętnie skrobnę ;).

Pozdr.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Obrazek

Pani Ellen z DXa. Zajmuje sie moja sprawa akurat :D
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

O, faktycznie... powiększyłem fotę 75,3 raza i w prawym górnym rogu ekranu jej komputera widnieje nick klienta "Fluxor" :mrgreen:
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
Fluxor

greg, ale Pani cos niekumata. Zdjecia wyslalem na ktorych wszystko widac, to i tak pyta czy kupon byl w kopercie. Gdyby byl to bym go zezdjeciowal albo wogole nie zawracal im glowy.
freebike

W końcu doszły zabawki z dx. Spodziewałem się tylko pierwszego zamówienia. Wracam do domu, patrze a tu 4 paczki!! Nie dosłali tylko tego czego nie było. Reszta juz do mnie idzie.
Ogólnie towar ok poza Romisen RC-G2 dla kolegi który świeci na... zielono!? Co to za dioda. Ładowarki nie ma na zdjęciu i co ważne mruga więc mam już sprawdzony model Ultrafire (kolejna)
Obrazek
Obrazek

To naprawdę fajnie świeci. Cena 14$ :D http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19186
Obrazek
Awatar użytkownika
Dex-ter

A moje zamówienie z DX wyszło jakoś 29go i sobie leży na HK post... "The item xxx is being processed for departure as of 1.11.09".. Superowo. Jak ostatnio AKORay doszła w 5 dni, tak teraz...
Awatar użytkownika
Fluxor

Z tym "The item is being processed for departure from Hong Kong as..." jest jakies oszukanstwo. Cieszylem sie ze wysla 27.10.09 bo takowy status miala paczka a tutaj lipa, 27-go zmienilo sie na The item left Hong Kong for its destination on 31-Oct-2009 i znowu czekanie.
Awatar użytkownika
Dex-ter

Fluxor, też nie bardzo to rozumiem, ale mam to pierwszy raz. Cóż, poczekam... Jak do końca tygodnia nie zmieni się ten status, piszę do poczty HK, bo DX raczej wywiązał się ze swojej roli - w końcu numer trackingowy nadany jest przez pocztę, a nie DX, tak?
Awatar użytkownika
Fluxor

U mnie tez pierwszy raz sie to pojawilo. Wczesniej inna formulke uzywali albo od razu pisali kiedy opusci Hong Kong. Pozatym maja jakies opoznienia z aktualizacja trackingu, czesto nie mozna sprawdzic bo nie znajduje wogole numeru. Wazne ze w koncu wysla i dotrze. Niestety jak sie chce cos taniej kupic to trzeba pocierpiec.
Awatar użytkownika
Dex-ter

Fluxor, tzn generalnie mają na to 14 dni, więc ja tam nie panikuję. Nie raz coś do mnie szło ( np zestawik, który kupiłem pierwszy na DX z UF 502B, 2x18650, DSD i inne pierdy za ok $35 ) np 3 tygodnie... Tylko teraz zachodzę w głowę, czy czasem ten dokupiony za $1.70 tracking, np. jak dokupiłem do AKOray K-106 nie był jakiś 'lepszy', niż ten dodawany 'gratisowo' do paczek powyżej jakiejś kwoty. A nie wiem, poczekam - skoro paczka opuściła DX 26.10, to pewnie w ciągu kilku dni opuści i HK Post. Albo wyszła, ale coś im się pokićkało w uaktualnianiu stanu na stronie. Poza tym, masz rację - chcemy tanio, trzeba cierpieć ;).
Ostatnio zmieniony środa 04 lis 2009, 00:06 przez Dex-ter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

10/26/2009 1:07:31 AM wysłane z DXa a wiszą na poczcie HK ze statusem
The item (RTXXXXXXXXXXX) is being processed for departure from Hong Kong as of 1-Nov-2009.
3 paczki dokładnie to samo :D

EDZIA///

Ten dokupiony tracking i gratisowy niczym sie nie różnią :mrgreen:
Ostatnio zmieniony środa 04 lis 2009, 00:07 przez lennin, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dex-ter

lennin, 10/26/2009 1:15:08 AM - czyli jednak coś jest na rzeczy :). Uff, od razu mi 'spokojniej' :mrgreen:. Jak coś, będziem skrobać 'grupowego' maila :roll: .

EDZIA n/t EDZI: Aha, okej :oops:.

freebike, o, widzę, że masz tego SmallSun'a, którego ja właśnie zamówiłem i podobno wysyłają :mrgreen:. Napisz coś o nim więcej na forum, bo ja obiecałem to Calineczce, ale chyba nieprędko tego dokonam :-|.
freebike

Tak mam go i naprawdę fajne światełko. Jakość wykonania za te pieniądze super. Postaram sie coś skrobnąć wieczorem. Wczoraj testowałem i niesie! Barwa światła jak najbardziej ok. Jest jedna wada: 18650 jest za długi. Poradziłem sobie z tym wykręcając lekko body z refa. Ogniskowanie się nie zmieniło. Dodam małą podkładkę czy coś żeby refa dokręcić mocno.
Awatar użytkownika
Dex-ter

freebike, na szczęście znajomy ma zamiar używać jej na 3xEneloop AAA :). Dzięki!
Zablokowany