Dealextreme-zakupy część druga
Około tygodnia - przynajmniej u mnie, chyba, że sobie poleży w UC... Generalnie ja nie ograniam sposobu transportu tych paczek - dla mnie ważne, że dochodząWytry pisze:michau-32 pisze:Do mnie zwykle idą około dwa tygodnie i zawsze paczka jest otwarta i przybita jest pieczatka urządu celnego "dopuszczono do obrotu"Jak wygląda stosunek czasu spędzonego w hongkongu do tego po opuszczeniu Chin (po zmianie statusu na The item (xxx) left Hong Kong for its destination...)?sosnal pisze:Do mnie przesyła szła równe 51 dni z Chin.
To może ja opiszę jakże krótką kolejną ekscytującą przygodę z DX
Zakup 21.11.2011
Spakowali i wysłali 14.12.2011
Poszło nie doszło, przepadło czarna dziura
Pierwsze zapytanie do DX 21.01.2012
W międzyczasie kilkanaście prób kontaktu przez Live Help bezskutecznie
Pierwsza odpowiedź z DX 10.02.2012
Kilkudniowa wymiana zdań i tu nawet miłe zaskoczenie miła Pani oświadczyła że wyślą jeszcze raz dołożyłem przedmioty za kilka dolarów tak przy okazji.
Ponowne spakowanie i wysłanie 21.02.2012
I tu się ruszyło jak dla mnie ekspres
Z Chińskiej Poczty wyleciało 04.03.2012
Dzisiaj czyli 08 marca odebrałem na Poczcie
Da się da 106 DNI może nie ostatni zakup ale na pewno najdłuższy na DX ktoś może się pochwalić lepszym wynikiem, myślę że jednak tak . Powiem szczerze w lutym sobie odpuściłem już i byłem pewny że przepadło ale w sumie doszło
Jedno jest pewne nie zniechęcajcie się
106 DNI
Zakup 21.11.2011
Spakowali i wysłali 14.12.2011
Poszło nie doszło, przepadło czarna dziura
Pierwsze zapytanie do DX 21.01.2012
W międzyczasie kilkanaście prób kontaktu przez Live Help bezskutecznie
Pierwsza odpowiedź z DX 10.02.2012
Kilkudniowa wymiana zdań i tu nawet miłe zaskoczenie miła Pani oświadczyła że wyślą jeszcze raz dołożyłem przedmioty za kilka dolarów tak przy okazji.
Ponowne spakowanie i wysłanie 21.02.2012
I tu się ruszyło jak dla mnie ekspres
Z Chińskiej Poczty wyleciało 04.03.2012
Dzisiaj czyli 08 marca odebrałem na Poczcie
Da się da 106 DNI może nie ostatni zakup ale na pewno najdłuższy na DX ktoś może się pochwalić lepszym wynikiem, myślę że jednak tak . Powiem szczerze w lutym sobie odpuściłem już i byłem pewny że przepadło ale w sumie doszło
Jedno jest pewne nie zniechęcajcie się
106 DNI
UF C2 HA-III (XM-LT6 2.8A) ------ UF 502B
diodes,
Ja wczoraj odebrałem zamówienie z 30 października
Ostatnio DX nie działa jak należy na razie kończę z zakupami tam wolę dopłacić za przesyłkę na CNQ
Ja wczoraj odebrałem zamówienie z 30 października
Ostatnio DX nie działa jak należy na razie kończę z zakupami tam wolę dopłacić za przesyłkę na CNQ
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
A ja ciągle czekam na paczkę z CNQ z 19 lutego... Poprzednią dostałem od nich przed upływem 2 tygodni. Zaczynam żałować że wybrałem najtańszą wysyłkę. A z DX to mam ostatnio same porażki - anulowałem 2 zamówienia, bo zawisły na "waiting for supplier". Co ciekawe, kiedy rozbiłem te same przedmioty na 2 zamówienia, to wysłali oba w przeciągu tygodnia. Inna sprawa, że jedno doszło po tygodniu a o drugim ani widu, ani słychu...
Do którego działu z pomocy DXa pisać meila żeby zwrócili pieniądze za anulowane zamówienie?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
O to co dostalem dzisiaj na maila
http://blog.dealextreme.com/what-happen ... r=90000324
Mysle, ze na swobodne kupowanie trzeba bedzie troche poczekac, bo chyba przed ta cala "przeprowadzka/upgradem" nie bylo tak tragicznie?
Swoja droga, cos okolo 6 dni temu uzylem opcji "Cancel unshipped items for refund/store credit" i niespodziewanie po 5 dniach dostalem zwrot pieniedzy za niewyslane przedmioty, a zamawialem cos kolo 8-9 pozycji (bez rozbijania na mniejsze), dwa wyslali potwierdzajac to mailem, pozostale zas tkwily ze statusem Partial Shippment.
http://blog.dealextreme.com/what-happen ... r=90000324
Mysle, ze na swobodne kupowanie trzeba bedzie troche poczekac, bo chyba przed ta cala "przeprowadzka/upgradem" nie bylo tak tragicznie?
Swoja droga, cos okolo 6 dni temu uzylem opcji "Cancel unshipped items for refund/store credit" i niespodziewanie po 5 dniach dostalem zwrot pieniedzy za niewyslane przedmioty, a zamawialem cos kolo 8-9 pozycji (bez rozbijania na mniejsze), dwa wyslali potwierdzajac to mailem, pozostale zas tkwily ze statusem Partial Shippment.
Jednak nie napisali tego od tak. Dzisiaj sprawdzam mejla a tu wiadomość z DX że wysłali całe zamówienie. I spoko, jak narazie nie mam zastrzeżeń co do DX-a.
[ Dodano: 13 Marzec 2012, 18:41 ]
No i jest odpowiedź co i dlaczego się ostatnio działo z DX. Tutaj wyjaśnienie.
[ Dodano: 13 Marzec 2012, 18:41 ]
No i jest odpowiedź co i dlaczego się ostatnio działo z DX. Tutaj wyjaśnienie.