Co sobie ostatnio kupiliście?
Jak się ubije całkiem to nie ma problemu, reklamacja działa jak w supermarkecie. Problem polegał na tym że zmiana wyświetlanego w "sysinfo" modelu z wyższych na najniższy była możliwa tylko przez przywrócenie wersji fabrycznej oprogramowania razem z kalibracjami a kopię zapasową można było zrobić tylko od środka. Jak widzę świat poszedł do przodu.arekm pisze:Cofanie do stanu fabrycznego 1054Z robi się jednym poleceniem przez aplikację na PC dołączaną do tego rigola. Problem może być wtedy kiedy komunikacja USB leży albo całkiem ubije się oscyloskop.
- lord_craven
Ponieważ poprzednie auto odeszło do krainy darmowych i równych autostrad popełniłem w ostatni wtorek następujący zakup: https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
(fotki zrobione przez poprzedniego właściciela).
(fotki zrobione przez poprzedniego właściciela).
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Kupiłem sobie przed Świętami za niewielkie pieniądze "sprawnego" laptopa - Thinkpada T61 (7661-12G). Zawsze chciałem takiego mieć. Udało mi się już doprowadzić go do stosunkowo użytecznego stanu, dokupiłem brakujące i wymieniłem uszkodzone części. Jeszcze kilka elementów będzie wymagało wymiany, ale działa i to cieszy. Jest tak brzydki, że aż piękny.
Pozdrawiam
Dostałem od kolegi tydzień temu takiego Thinkpada T61 tydzień temu to już mój drugi T61 i mogę go szczerze polecić. Paskudny jest ale to solidny laptop z magnezową obudowa i metalowymi zawiasami, czytnik lini też przydatna rzecz dla mnie no i ma żyrandolTomeqp pisze:Kupiłem sobie przed Świętami za niewielkie pieniądze "sprawnego" laptopa - Thinkpada T61 (7661-12G). Zawsze chciałem takiego mieć. Udało mi się już doprowadzić go do stosunkowo użytecznego stanu, dokupiłem brakujące i wymieniłem uszkodzone części. Jeszcze kilka elementów będzie wymagało wymiany, ale działa i to cieszy. Jest tak brzydki, że aż piękny.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
- pegasus_sis
Ja swojego (7661-12G) z 512MB ramu kupiłem za dokładnie 199 zł wraz ze stacją dokującą 2505 i tandetnym zamiennikiem zasilacza (nawet nie podłączałem). Brakowało dysku, zaślepki HDD wraz z kieszonką i baterii. Uszkodzony okazał się wentylator, ale to normalne w tym modelu i czytnik linii papilarnych. Pokrywa pęknięta i porysowana, ale w środku i tak siedzi rama, wyświetlacz ma drobne wady, ale nie rzucają się w oczy w czasie pracy. Myślę, że to była niezła cena, nawet nie liczyłem że dostanę T61 poniżej 300 zł. Swoją drogą ktoś mógłby zapytać czy nie lepiej kupić kompletny egzemplarz za 500-600zł. Tyle, że jeśli ktoś liczy, że za 600zł dostanie T61 w idealnym stanie to jest w błędzie. Mało osób prywatnych je sprzedaje, a firmy wystawiające po 50 egzemplarzy mają je w gorszym stanie niż mój i w dodatku z klawiaturą UK, a ja mam US.pegasus_sis pisze:Tak z ciekawości - po ile chodzą sprawne T61?
PS: Wiem, że zaczynam OT, ale w końcu forum światełkowe. Może mógłby ktoś z posiadaczy T61 zrobić zdjęcie ze znanymi parametrami jak Thinklight oświetla klawiaturę? Porównałbym ze swoim, bo mam wrażenie, że świeci bardzo słabo. W ogóle nie ma porównania do T430 i T410.
Pozdrawiam
Białą, myślałem że wszystkie T61 miały białe. Czytałem, że żółte były popularne w serii R. Tak czy inaczej mam białą zimną. To jak będziesz mógł to zrób zdjęcie z jakimiś konkretnymi parametrami, żebym mógł porównać ze swoim.kurdolf pisze:Na dzień dzisiejszy nie zrobię, bo komputer dałem mamie ale jak u niej będę to mogę zrobić. Jaką masz diode żółtą czy białą?
Pozdrawiam
W pierwszym miałem żółtą ale to był jeszcze IBM w tym mam białą a to Lenovo. Ok jak jak tylko pojadę do Łodzi to zrobię foty.Tomeqp pisze:Białą, myślałem że wszystkie T61 miały białe. Czytałem, że żółte były popularne w serii R. Tak czy inaczej mam białą zimną. To jak będziesz mógł to zrób zdjęcie z jakimiś konkretnymi parametrami, żebym mógł porównać ze swoim.kurdolf pisze:Na dzień dzisiejszy nie zrobię, bo komputer dałem mamie ale jak u niej będę to mogę zrobić. Jaką masz diode żółtą czy białą?
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Witam.Pyra pisze:WitamO, taki minivan to fajna rzecz...lord_craven pisze:Ponieważ poprzednie auto odeszło do krainy darmowych i równych autostrad popełniłem w ostatni wtorek następujący zakup
Pozdrawiam
lord_craven, gratuluję zakupu.
A ja się wciąż zastanawiam: grand caravan/voyager czy może jednak windstar? A może spuścić nieco z tonu i Lancia Phedra? (tu przynajmniej żona mnie z domu nie wygna za silnik 3.0 lub większy)
Potrzebny mi van z odsuwanymi drzwiami po obu stronach.
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Witam
Pozdrawiam
Tylko czy na pewno van... Bo wiesz w ich ojczyźnie dzieli się samochody na vany i minivany. Van to auto, w którym przeciętny facet może stanąć wyprostowany, jeśli musi schylić głowę, to już minivan.Joachim de Vett pisze:Potrzebny mi van z odsuwanymi drzwiami po obu stronach.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- lord_craven
I ta rozkładana kanapaPyra pisze:O, taki minivan to fajna rzecz...
A dziękuję, dziękujęJoachim de Vett pisze:lord_craven, gratuluję zakupu.
Z tych trzech co wymieniasz to tylko pierwsza pozycja jak dla mnie. Ford jest paskudny, a Lancia to Lancia.Joachim de Vett pisze:A ja się wciąż zastanawiam: grand caravan/voyager czy może jednak windstar? A może spuścić nieco z tonu i Lancia Phedra?
Coś w tym jestPyra pisze:Tylko czy na pewno van... Bo wiesz w ich ojczyźnie dzieli się samochody na vany i minivany. Van to auto, w którym przeciętny facet może stanąć wyprostowany, jeśli musi schylić głowę, to już minivan.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.