1xXM-L - kostka lampka na czoło

Oświetlenie montowane na głowie
krytix

Post autor: krytix »

Oczywiście zgodzę się :) Diody neutralne bardziej nadają się do zdjęć w jaskiniach krasowych ponieważ skały maja cieplejsze barwy. Ale z tego co wiem to Kostkę można mieć i w wersji z diodą neutralną ;)
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Będą i neutrale, właśnie powstaje kolejna mini seria , tym razem pomagam sobie nowym sprzętem ;) i życie staje się prostsze :mrgreen: .
Obrazek
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
przemko

Post autor: przemko »

Imponujące, zacznij produkcję średnioseryjną i na allegro :D
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

przemko pisze:Imponujące, zacznij produkcję średnioseryjną i na allegro :D
Nie wiem, czy taka produkcja będzie sprawiała tyle przyjemności, co dotychczas... Na razie to czołówki rozchodzą się jak świeże bułeczki, to nawet nie ma potrzeby dawania zarobić allegro ;)

Osobiście zaczynam zbierać pieniądze na coś takiego, mam nadzieję, że za rok jeszcze coś podobnego będzie można kupić/zamówić ;)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
midi

Hej, oczywiście że czołówki będą dostępne , kostka będzie rozwijana, uważam ją za udana konstrukcję i na tę chwilę nie widzę w niej problemów. Dodam też że powstaje prototyp wersja " kostka do kwadratu " jest to kostka z dwoma głowicami, jedna nad drugą, zasobnik na 2 aku ( powstaje też zasobnik na dwa aku w środku wraz z koszykiem na samo aku, będzie to odlew z żywicy ) niebawem pokażę jak to wygląda.
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
przemko

Nigdy produkcja seryjna nie jest ciekawa, ale pozwala obniżyć koszty produkcji, tym samym więcej klientów można zyskać, pod warunkiem obniżenia ceny produktu :D
Ostatnio zmieniony sobota 07 kwie 2012, 16:28 przez przemko, łącznie zmieniany 1 raz.
a_kacper

Post autor: a_kacper »

Kiedy i w jakiej cenie możemy się spodziewać tych lampek w sklepiku?
Awatar użytkownika
midi

Oto opcjonalny zasobnik na dwa aku, waga 90g.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam.
przemko

Bardzo fajne, ale sporo elementów, sporo roboty, można to uprościć. Mimo wszystko oryginalne i chyba o to chodzi. :wink:
krytix

Dziś dotarła do mnie spora seria Kostek dla znajomych. W weekend będziemy na większej akcji w jaskini aby porobić sporo ciekawych zdjęć i jeszcze troszkę je pomęczyć w cięższych warunkach.

Obrazek
A oto ulepszona wersja kostki. Midi dodał mocowania na kabel. Zmieniła się długość kabla jak i położenie wtyku. Teraz czołówkę bezproblemowo można osadzić na kasku ( w tym dość szerokim Petzl Ecrin Rock). Po pierwszych testach jakiś czas temu ustaliliśmy wspólnie jedną wadę zasobnika, która już też jest usunięta.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Miałem właśnie wczoraj okazję pomacać kostkę juz zmontowaną oraz zasobnik na dwa ogniwa - leżą bardzo wygodnie na głowie a ilość światła jest rewelacyjna.... Bardzo fajna konstrukcja :)
Pozdr.
Pikom
krytix

Wyjątkowo udana to czołówka. Na tyle, że doczekała się swojej prostej witryny informacyjnej ;)

midiLED
Kiero

Post autor: Kiero »

Hej Wszystkim

Wypowiadam się u Was po raz pierwszy, więc się przedstawię: Piotr, Instruktor Taternictwa Jaskiniowego, Poznań

Przetestowałem "Kosteczkę" w jaskini:

Produkt wart swojej ceny.
Jestem naprawdę zadowolony.
Czekam z niecierpliwością na wersję z 2 x XML.

Midi pytanko: czy w wersji z 2 x XML jesteś wstanie dać skupienie światła na 1 z diod poniżej 14st?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
midi

Hej, nie bardzo jest możliwość by skupić XM-L poniżej 14*, być może indywidualnie mogę zrobić sztukę z reflektorem 18mm, odetnie on wyraźnie lepiej spot od spila ale czy to będzie poniżej 14* to nie wiem. Trzeba by się rozejrzeć za jakąś optyką dobrze skupiającą XM-L, ewentualnie można by dać XPG , skupi się to lepiej ale światła będzie mniej sumarycznie.
Pozdrawiam.
Kiero

Post autor: Kiero »

Hej
2 szybkie pyt.
1) Jaki kąt byłby w przypadku XPG?
2) Ile czasu potrzebujesz aby się "rozejrzeć" za jakąś dobrze skupiającą optyką do XML? mi się nie śpieszy.
pozdr
ODPOWIEDZ