koszulka światełek

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

DNF pisze:Ok. Pozostaje tylko kwestia jak ma byc zapisany Wasz nick. Czy samymi duzymi czy pierwsza duza czy same male itp. Zamawiac najwczesniej bede w poniedzialek, gdyz czekamy na dex-ter'a, az wroci do domku:) Robimy tak, ze kazdy wplaca kase na konto goscia, ktory to robi czy jedna osoba zamowi i rozesle/ew na zlocie da koszulki?
Pozdrawiam
DNF
Jestem już w domu. Powiedz mi tylko, czy Sprzedawca od koszulek jakoś sprecyzował swoje wymagania odnośnie projektu przesłanego w wektorach ? Photoshop troszkę inaczej wektoruje niż np. Corel, a tego nie posiadam. Pisałeś też, że napis na latarce będzie musiał być jakoś inaczej zrobiony, tak ? Sprecyzuj wszystko co i jak, to może uda mi się to w Photoshopie zrobić. Jeżeli nie, to trzeba będzie znaleźć kogoś z Corel'em.
Ostatnio zmieniony niedziela 22 cze 2008, 11:04 przez Dex-ter, łącznie zmieniany 1 raz.
DNF

Post autor: DNF »

Facet od koszulek stwierdzil, ze jednak da rade wyciac takie logo z napisem wiec jest OK.
Co do wektorow nic nie sprecyzowal, ale wydaje mi sie ze z photoshopa wystarczy. Pisal nawet, ze do druku wystarczy mu zwykle JPG w duzej rozdzielczosci.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

DNF pisze:Facet od koszulek stwierdzil, ze jednak da rade wyciac takie logo z napisem wiec jest OK.
Co do wektorow nic nie sprecyzowal, ale wydaje mi sie ze z photoshopa wystarczy. Pisal nawet, ze do druku wystarczy mu zwykle JPG w duzej rozdzielczosci.
Pozdrawiam
DNF
Z tym .jpg to bym się tak nie rozpędzał, bo trzeba by mieć o rozmiarach minimum A5 ( jakieś 3k pix. ), a takiego dużego logo samej latarki nie zrobię. No chyba, że nie będę umiał poradzić sobie z wektorami ( nie wiem, czy mam temu facetowi wysłać .psd ze ścieżkami wektorów, czy nie ), to zrobię .gif ( mniej zajmie, a efekt jak .jpg ) o dużej rozdzielczości.

EDIT 1:
Jednak mniej roboty będzie z .gif'em. Zrobię 3000x1800pix i powinno wystarczyć. Tylko teraz tak, czy mam zrobić tyle wersji, ile chętnych na koszulki i mu wysłać, czy na jednej koszulce napisać nick i dać facetowi czcionkę ?

EDIT 2:
Jaka jest finalna wersja koszulki ? Na klacie tylko adres, czy także nick i latarka ? Na plecach nick i link i latarka ?

EDIT 3:
W-y-m-ę-c-z-o-n-e :). Latarkę musiałem wektorować od nowa, ale jakoś wyszło. Wrzucone na IMS, bo na światełka.pl nie dało się - jakiś błąd chyba, bo ekran cały biały i nic.

Obrazek
DNF

Witam.
Jak robimy z zamowieniem? Kazdy wplaca kase i kazdy dostaje do domu koszulke? Czy moze jedna osoba wylozy kase i dostanie wszystkie koszulki i rozda je na zlocie(kase tez oddamy na zlocie)?
Jesli kazdy z osobna, to kazdy musi wyslac maila ze swoim wzorem koszulki i danymi osobowymi i kazdy placi za przesylke, jesli razem to wysylamy jeden wzor i czcionke i gostek sam wszystko zrobi.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Mi to w sumie obojętne, abym nie musiał się tym zajmować.Już przy zlocie mi wystarcza księgowości, dzięki :mrgreen:
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Hej jak coś mogę to wziąć na siebie. Ale jak ta tranzakcja ma być zrealizowana? Przez Allegro? Bo jak coś to nie znam człowieka i trochę strach w ciemno kasę przelewać. Nie wiem jak coś to podam wszystkim zamawiającym dane mojego rachunku, DNF podaj mi proszę via PW kontakt i dane tego wykonawcy koszulek.
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Bocian, dogadaj się proszę z DNF, uzgodnijcie, kto, co i jak i podawaj kwotę i na jakie konto, etc.
Dzięki, że się podjąłeś....
Panowie, przyspieszajmy, niecały miesiąc został :mrgreen:
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

ano racja- powiedz Tomku ile kasy Ci przelać (razem z wysyłką)
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Dobra pogadałem więc już z gościem w sprawie zamówienia. Czekam teraz na odpowiedz Dextera wysłaną na PW coby projekt gościowi wysłać. Podsumowując kolor czarny, logo przód/tył z nickiem, lista rozmiarów i nicków aktualnie prezentuje się tak:

pawelsz 1x XL
Bocian 1x XL, 1xM
Lennin 1x XXXL 1x L
Calineczka 1x XL
Miodoslaw 1x XL
DNF 1x L
Df 1xXL

Jak z wielkością liter w nadruku? Czy podać tak jak zakładaliście konta czy domyślnie pierwsza litera ma być duża (np. pawelsz vs. Pawelsz). Daj znać.

Poprawcie jeśli coś się nie zgadza.

PS. Lennin Ty serio z tym XXXL? Bo jak coś gość to musi specjalnie skąś załatwiać ale powiedział że powinno się dać? Jak coś awaryjnie może być XXL?

PS2. Gość zaproponował śmieszną prowizję 3% jeśli poza allegro :mrgreen: (niecała złotówka na podkoszulce). Chyba nie ma co i normalnie zalicytuję, w razie co ma nacisk zawsze jakiś żeby się rzetelnie wywiązać. A teraz proszę mi zadeklarować kto jak coś chce odebrać na zlocie a do kogo pojdzie wysyłka (Pawelsz raczej nas nie zaszczyci obecnością więc do niego wysyłka :wink: ) Jak reszta?
Ostatnio zmieniony wtorek 24 cze 2008, 15:29 przez Bocian, łącznie zmieniany 1 raz.
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

ja wolę pawelsz, jeśli można :D
jakoś tak mam, to i pasuje mi
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Ja poproszę też :wink: 1szt - L
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

odbiorę na zlocie, poproszę Calineczka z dużej.
Dzięki :wink:
DNF

Ja poprosze DNF z trzech duzych i rowniez odbiore na zlocie:)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Awaryjnie XXL, na mojej z małej lennin a na drugiej czyli L z dużej Irlandia :) Odbierzemy na zlocie.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Proszę "Miodosław" z wielkiej ( ;-) ) litery - odbiorę na zlocie.
Rozliczymy się na zlocie, czy przesłać pieniądze przelewem?
Dubito ergo sum!
ODPOWIEDZ