lampka rowerowa koło 50zł

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
psp360

Post autor: psp360 »

powiedzmy że przekonaliście mnie do zasilania aku 18650, przejdzmy do kwestii wyboru samej lampki. zaporponowaliście mi to : http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29096
jednak boję się że będzie świeciła zbyt punktowo, może jednak lepiej wybrać taką ? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14450

nie dałoby rade rozwiercić np takiej lampki http://allegro.pl/latarka-cree-r2-240lm ... 75122.html zeby użyć w niej R14 ?
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

psp360 ty chyba jestes niereformowalny. Kilka postow wyzej odradzali ci latarki z zoomem a ty znowu ciagniesz do tego samego. Kup juz lepiej ta Ultrafire bo tam jest sterownik a w X2000 jest tylko rezystor i nie kombinuj niepotrzebnie.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

A tam, kup sobie zooma. Sam się przekonasz, że to rzadki szajs i wtedy nabędziesz coś lepszego. Podobno lepiej uczyć się na cudzych błedach, ale jeśli ktoś koniecznie musi na swoich... co poradzić? ;)
psp360

nie chce mieć zooma dla szpanu, tylko nie chce żeby sie potem okazało że lampka bedzie miała zbyt skupione światło jak do jeżdżenia na rowerze, a ja nie bede mógł nic z tym zrobić, nie wiem jak ta lampka co polecacie świeci
mkorbel

Post autor: mkorbel »

Proponuje kup A10B - jeżeli światło będzie zbyt skupione, to ta latarka po wstawieniu XPG R5 daje bardzo ładnie rozproszone światło oraz trochę więcej jaśniej.
Ogólnie rzecz biorąc A10B bez przeróbek jest idealna na miasto żeby widzieć i być widzianym,
a po wstawieniu XPG można trochę jeździć w terenie (mam używam i jest OK).
Pozdrawiam,
Michał
armako

Post autor: armako »

psp360 pisze:... tylko nie chce żeby sie potem okazało że lampka bedzie miała zbyt skupione światło jak do jeżdżenia na rowerze, a ja nie bede mógł nic z tym zrobić, nie wiem jak ta lampka co polecacie świeci
I się nie dowiesz póki nie zobaczysz. Kup A10B jak radzą koledzy. Jak Ci się nie spodoba, zawsze możesz odsprzedać, chętny na pewno się znajdzie, bo to dość popularna latarka. Poza tym to nie jest tak, że latarka świeci całą mocą w jeden punkt. Jak zapewne zauważyłeś na beamshotach, promień latarki składa się ze spota (jasnego punktu w środku) i spilla (słabiej oświetlonego koła wokół spota. Tenże spill jest również użyteczny, daje wystarczająco dużo światła, aby coś zobaczyć, być może jest nawet porównywalny, albo lepszy od tego co emituje ta lampka z Allegro, którą tak faworyzujesz.

Poza tym poczytaj ten wątek http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Autor jasno wyraził się o latarce z Allegro.
kupapolska pisze: Kupiłem latatke POLICE 25W specjalnie do roweru i podczas jazdy nie wystarczało mi światło z niej tzn za mała moc ale po skupieniu na max było dobrze ale to tylko jako szperacz moze służyć lub do celów taktycznych czytaj SURVIVALU.
psp360

heh, te police to raczej nie to samo, tam nawet nie podają co to za dioda, tylko rzeczy w stylu super hiper x-power mocna biała dioda typu cree..
natomiast w tym co podałem jest podana dioda, jest też model droższy z lepszą diodą, odpowiednio : 65zł - R2 i 100zł - R5, więc nie porownujcie z jakims police za 38zł ;)

heh, małym problem jest rowniez zapłata za lampke z DE, ze wzgledu ze za bardzo nie mam jak zapłacic paypalem :mad:
Ostatnio zmieniony poniedziałek 25 paź 2010, 15:57 przez psp360, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...a ja bym prosił o foto diody-bo jeśli to XR-E to nie ma binu . W aukcji piszą że XR-E....
psp360

a jeszcze coś, możecie mi wyjasnić czemu na 3xAAA lampki świecią słabiej niż na 18650 ?
przeciez 3x AAA to 4,5V, natomiast 18650 ma 3,7V
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

psp360 pisze:a jeszcze coś, możecie mi wyjasnić czemu na 3xAAA lampki świecią słabiej niż na 18650 ?
przeciez 3x AAA to 4,5V, natomiast 18650 ma 3,7V
Wielokrotnie było na forum wyjaśniane, wystarczy trochę poszukać i to nie potrzeba daleko.
Proszę też o większą staranność w pisowni.

Pozdrawiam
PS: Mi już łapy opadły, odpadam....
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
psp360

hehe, Pyra nie przesadzaj ;)
nie należę do szastających kasą i dla mnie te 80 dych na lampkę to sporo, także proszę o wyrozumiałość, że na każdej okazji szukam jak najtańszej opcji :)
i niestety nie wiem co mógłbym wpisać lub pod jakim hasłem szukać aby znaleźć odpowiedź na moja pytanie dotyczące AAA oraz 18650

aha i zapomniałem dodać, że jestem już przekonany do latarki bez zooma i na 18650+ładowarka, więc teraz tylko czy A10B jest najlepsza z dostępnych na DE w okolicach 13,5$ ?
Awatar użytkownika
Fluxor

psp360 pisze:czy A10B jest najlepsza z dostępnych na DE w okolicach 13,5$ ?
Na DX bo DE to Deutschland.
psp360

racja, DX ;)
sugerowałem się skrótem od : Deal Extreme czyli DE ;)
wiec czy na DX jest najlepszą ?
a co powiecie o tej ? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16516
Awatar użytkownika
Fluxor

Tak, jest najlepsza. Jest najlepsza nawet na calym swiecie.

psp360 zastanow sie nad swoim pytaniem. Jeden bedzie ja uwielbiac najbardziej na swiecie a drugi nawet na nia nie spojrzy. Pytasz o takie rzeczy, na ktore niema odpowiedzi.

Jeszcze sprawa pytania w kolko "co sadzicie o tej, co sadzicie o tamtej". Jest miejsce z recenzjami gdzie wszystko zostalo juz napisane. Denerwuje mnie podejscie do sprawy w sposob najmniej wymagajacy zaangazowania no bo najlatwiej jest dostac gotowa odpowiedz anizeli samemu poszukac w kilku stronach recenzji i przeczytania kilkunastu stron.
psp360

żeby w recenzjach był jakiś podział cenowy, to chętnie poczytałbym recenzje o latarkach w cenie w jakiej szukał, po czym wybrał tą która by mi najbardziej przypadła do gustu, niestety wiekszość jest w cenie przekraczającej lub znacznie prezkraczającej mój budżet, dlatego skąd mam niby wiedzieć która jest tania, ale zarazem dobra, wy "starsi" użytkownicy na pewno czytaliście już sporo recenzji i kojarzycie którą możecie mi polecić, mi przejżenie wszystkich recenzji i wybraniu tych ktore kosztują ok 13$, a następnie przeczytaniu ich i wyselekcjonowaniu dwóch czy trzech najlepszych, a następnie wyłonienie zwycięzcy zajęłoby mi na pewno więcej czasu niż posiadam, jeżeli nie umiesz wskazać mi jakiejś interesującej propozycji, to ja nie wymagam od Ciebie wertowania recenzji i tematów, żeby mi pomóc :|

Jeśli nie macie dla mnie poporozycji, nie możecie krótko odpowiedzieć na moje pytanie (co zajęłoby wam może minute - w jednym zdaniu) odsyłacie mnie do szukania, podczas gdy nie mam pojęcia czego ja mam wogóle szukać... lub jeśli macie pisać jaki to ja jestem, że nie wezme od tak na zawołanie tego co pokażecie, pierwszego z brzegu, tylko dopytuje szczegółowo, aby wybrać dobrze, ale zarazem nie przełacić, to ja wam odpisywać nie każę :-|
Zablokowany