UF C9 mruga, sama zmienia tryby
-
Si, ustawic na 10A
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
-
Jeden kabel przykladasz do minusa akumulatora a drugi do body latarki. Powinna swiecic a na mierniku bedzie wskazanie. Jesli nie swieci to gdzies niema kontaktu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
-
Tak też zrobiłem ale aku ma za mało mocy żeby pociągnąć tryb HIGH na którym mi zależy. Podpiąłem się poza układ zabezpieczający aku i pokazuje mi 10,3 tylko sam już nie wiem czego... I jak tak właśnie podepnę się pod diodę(poza układ zabezpieczający) to jest git. Czyli wychodzi na to ze aku siadnięty. Ale chyba bez tego zabezpieczenia to nie opłaca się go używać?
[ Dodano: 10 Kwiecień 2010, 21:04 ]
I wychodzi na to że ten mój miernik strasznie duży opór stawia... Jak dioda poza układ zabezpieczający ładnie we wszystkich trybach świeci to przez miernik świeci tylko w LOW..
[ Dodano: 10 Kwiecień 2010, 21:04 ]
I wychodzi na to że ten mój miernik strasznie duży opór stawia... Jak dioda poza układ zabezpieczający ładnie we wszystkich trybach świeci to przez miernik świeci tylko w LOW..
-
-
10,3A.franczyk92 pisze:Podpiąłem się poza układ zabezpieczający aku i pokazuje mi 10,3 tylko sam już nie wiem czego...
Nie podłączaj NIGDY miernika w ten sposób (kable wpięte jak na zdjęciu) do akumulatora - robisz spięcie.
Gdybyś podłączył miernik który stawia niski opór robiąc spięcie to albo straciłbyś miernik albo ogniwo ewentualnie obie rzeczy naraz .franczyk92 pisze:I wychodzi na to że ten mój miernik strasznie duży opór stawia...
Pozdrawiam
Witam
Większość mierników do pomiaru prądu potrzebuje spadku napięcia 200mV dla pełnego zakresu, tak więc dla pomiaru prądów rzędu 1A na zakresie 10A powinien być spadek napięcia 20mV, do tego dodajmy rezystancję połączeń i mamy około 0,1 - 0,2V start, dla naładowanego Aku i nawet wrednej diody o Vf 3,6V, nie powinno to stanowić problemu z uzyskaniem Hi, oczywiście mówimy tu o zasilaniu z Li-Ion, bo przy pojedynczej NiMH to już są spadki nie do pominięcia.
Pozdrawiam
Większość mierników do pomiaru prądu potrzebuje spadku napięcia 200mV dla pełnego zakresu, tak więc dla pomiaru prądów rzędu 1A na zakresie 10A powinien być spadek napięcia 20mV, do tego dodajmy rezystancję połączeń i mamy około 0,1 - 0,2V start, dla naładowanego Aku i nawet wrednej diody o Vf 3,6V, nie powinno to stanowić problemu z uzyskaniem Hi, oczywiście mówimy tu o zasilaniu z Li-Ion, bo przy pojedynczej NiMH to już są spadki nie do pominięcia.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-