Mały Mod Mactronic i problem.

co i jak zrobiłem...
Hoffer007

Post autor: Hoffer007 »

To kicha. narazie zostawie tego mactronica z ta zarowka halogenowa, jak bede mial wiecej kasy to zmienie na diode i reflektorek na cos mocniejszego a teraz zostawie mu jednego akusa i ten halogenik.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Moze jak by ktos mial jeszcze jakis pomysl na zmiane zaroweczki na jakas inna to prosze pisac.
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

Ja mam jedną propozycję:

Obrazek

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

( I nie mam tu na myśli siebie, ale też innych, którzy się wysilili ;) )
Hoffer007

To jest oczywiste Koledzy :) wszystkim sie należy ;)

Tylko skoncze lutować ładowarke i zaraz wam kilkne:)
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

Hoffer007, no, to się nazywa porządny forumowicz :D.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

Mactronic to niejako lekka podróba magów, i teraz pomyśl- czego potrzebuesz- więcej światła, czy dłużej, albo to i to ?
Oryginalny halogen wcale się tak mało nie grzeje- wręcz przeciwnie, namosta prawie na pewno masz ref plastikowy- także przy wsadzeniu diody nie może dostać dużego pradu, bo się ref stopi, do tego dochodzi obudowa gumowata- słabe odprowadzanie ciepła.
Na pewneo zasilanie to max jeden akus 18650, ale raczej dioda odpalona na 300mA spokojnie wytrzyma, byle nie za długo- też inne pytanie, do czego chcesz używać światełka- jeśli długo, może być słąbo- ciepło zostanie w środku i wszystko się rozgrzeje, akus też :)
Ale próbowac można- testy zawsze sa ciekawe i na przyszłośc zostaje wiedza :)
Awatar użytkownika
night_82

Post autor: night_82 »

Ja proponuję zasilanie impulsowe o dużej częstotliwości i małym wypełnieniu, mamy: moc, dłuższy czas działania, ciepła mało bo średnia w czasie jest niska, po kazdym impulsie pracy mamy czas na stygnięcie
Hoffer007

Zostawiam ta latarke z jednym akusem i tym halogenikiem :)
Sprobuje na szybko poskladac aluminiowa latarke na diodzie Cree R2 i Driverku 1,2A

Zobaczymy czy zdąże.
ODPOWIEDZ