Żartujecie? wydawało mi się że akumulatory powinno się ładować prądem 0.1 x pojemność, w wypadku 3000Ah - 300mA... Na pewno ta ładowarka nie niszczy tych li-ionków? czy to mi się coś uroiło? Muszę sprawdzić moją do zewnętrznego ładowania baterii telefonu...
Być może tak się ładuje NI-CD. Li-ion spokojnie można ładować 0,5C, 1C też im nie zaszkodzi. Jak mi nie wierzysz to zajrzyj do charakterystki poszczególnych ogniw.
W takim razie biorę tylko jedną ładowarkę bałem się że będzie je trzeba całą noc ładować, ale skoro nie... Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim. Super forum. Super ludzie.
Wojtk pisze:biorąc pod uwagę cene zastanawiam się czy nie wziąć dwóch...
W życiu. Zdecydowanie kup dwie różne
Dlaczego? Potrzebuje akurat takiego rodzaju latarki, a jak wiadomo nie będę jej trzymał w sterylnych warunkach wiec moim zdaniem warto mieć coś w zapasie, chyba że znasz coś podobnego w podobnej cenie to był bym bardzo wdzięczny za podanie nazwy
Po prostu moim zdaniem lepiej wypróbować parę różnych latarek i dopiero po tym ocenić, która Ci najbardziej pasuje. Zwłaszcza, że po wypróbowaniu kilku latarek przyjdzie czas na wypróbowanie kilku różnych optyk