Mam papierowe supemoce i potrafię zobaczyćPyra pisze:WitamA skąd wiesz, skoro UV nie widać...FreeMagenta pisze:(za to ultrafioletu jest znacznie mniej).
Pozdrawiam
Latarka UV
-
Wymieniłem w swojej latarce szkiełko na filtr ZWB2 UV
http://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_266823.html
i końcu jest tak jak powinno widać gdzie mój kot "nagrzeszył"
wcześniej przez białe światło nic nie było widać.
Nie jest jeszcze idealnie bo brakuje trochę mocy i nie można oświetlić całego pomieszczenia z ręki trzeba się zbliżyć na ok 70-80 cm.
A różnica jest jak na zdjęciu powyżej Convoy z dołu zaczyna świecić jak ta u góry sam fiolet.
http://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_266823.html
i końcu jest tak jak powinno widać gdzie mój kot "nagrzeszył"
wcześniej przez białe światło nic nie było widać.
Nie jest jeszcze idealnie bo brakuje trochę mocy i nie można oświetlić całego pomieszczenia z ręki trzeba się zbliżyć na ok 70-80 cm.
A różnica jest jak na zdjęciu powyżej Convoy z dołu zaczyna świecić jak ta u góry sam fiolet.
-
Zbudowałem latarkę uv na 8 diod z części dostepnych w polsce. Koszt 1 diody to 16zł.
Zrezygnowałem z szkiełka i zamontowałem kolimator firmy Ledil RS. W porównaniu z 501b jedna dioda świeci lepiej o 100%. Kupiłem też okulary ok 20zł od sprawdzania klimy które bardzo wyostrzają rzeczy,reagujące na uv.
Do abyss załatw sobie okulary lub podjedź do mechanika i porównaj sobie. Swiatło bedzie mniej widzialne przez okulary ale rzeczy bardziej wyostrzone które reagują na uv, np bursztyny.
Zrezygnowałem z szkiełka i zamontowałem kolimator firmy Ledil RS. W porównaniu z 501b jedna dioda świeci lepiej o 100%. Kupiłem też okulary ok 20zł od sprawdzania klimy które bardzo wyostrzają rzeczy,reagujące na uv.
Do abyss załatw sobie okulary lub podjedź do mechanika i porównaj sobie. Swiatło bedzie mniej widzialne przez okulary ale rzeczy bardziej wyostrzone które reagują na uv, np bursztyny.