Nie, to nie ten przypadek. Po ręcznym włączeniu UPSa brama jest uruchamiana bez zakłóceń, nawet kilka razy (miałem parę dni bez prądu i tak to właśnie działało: wchodziłem do garażu odpinając napęd, włączałem UPSa, zapinałem napęd i mogłem zamknąć i otworzyć bramę - kilka razy, a akumulator nie był w tym czasie doładowywany).fotorondo pisze:Chodzi mi o to że akku może już tak słabe ze pada szybciutko.
Akumulator do UPS i nowy UPS
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Witam
Spotkałem właśnie dwa rodzaje UPSów. Jeden typ cały czas podaje zasilanie na wyjściu. Drugi wyłącznie zasila urządzenie, które było włączone przy zaniku sieci, kiedy obciążenie spadnie, to się wyłącza. Z reguły cały czas pracują starsze modele.
Z innej beczki, nie powinno się zasilać silników indukcyjnych klatkowych, ze zwykłych UPSów, trapez który dają na wyjściu, bardzo źle wpływa na pracę i kondycję silnika.
Pozdrawiam
Spotkałem właśnie dwa rodzaje UPSów. Jeden typ cały czas podaje zasilanie na wyjściu. Drugi wyłącznie zasila urządzenie, które było włączone przy zaniku sieci, kiedy obciążenie spadnie, to się wyłącza. Z reguły cały czas pracują starsze modele.
Z innej beczki, nie powinno się zasilać silników indukcyjnych klatkowych, ze zwykłych UPSów, trapez który dają na wyjściu, bardzo źle wpływa na pracę i kondycję silnika.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Pozdrawiam
Nierównomierna praca wirnika, bo zasilanie zbliżone do silników bezszczotkowych. Duże prawdopodobieństwo przebicia izolacji uzwojeń, oraz uszkodzenia kondensatora fazy rozruchowej, związane z szybkością zmian prądu w uzwojeniach. Przerabiałem wielokrotnie, zarówno przy bramach, ale częściej przy pompach od CO.Issac pisze:Pyra,
W jaki sposób?Z innej beczki, nie powinno się zasilać silników indukcyjnych klatkowych, ze zwykłych UPSów, trapez który dają na wyjściu, bardzo źle wpływa na pracę i kondycję silnika
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
garażowa (ale możliwe, że wjazdową też za UPSa wrzucę).Issac pisze:Sprawdzę jutro i dam znać.
Brama wjazdowa/garażowa ?
Kilka postów wyżej napisałem: "mam UPS jako podtrzymanie zasilania napędu bramy garażowej (beninca JM3)"
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski