Jaką latarkę wybrać - pomoc przy jetbeam m1x

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

warkot, Nie musisz się bać o przegrzanie, EA4 to sporo alu i ciepło się ładnie rozłoży po powierzchni i wyemigruje do otoczenia. Jeśli nie zostawisz jej zapalonej na maksa z bezruchu w pomieszczeniu, nic się nie stanie, ani nie poparzy. Jest jeszcze jedna propozycja, w Twoim wymaganym rozmiarze zresztą i według producenta zasięgu sporo większym niż EA4 (38 000cd vs 25000cd), a rozmiarowo mniejsza nawet na średnicy, tu rolę będzie odgrywała konstrukcja reflektora. Niestety droższa - Jetbeam SRA40.

Vigo, Widzisz, tu akurat rozmiar ma znaczenie.
Ostatnio zmieniony piątek 07 lis 2014, 22:04 przez Zbychur, łącznie zmieniany 1 raz.
warkot

Post autor: warkot »

Powtórzę, na wodę mam jetbeama m1x, jest on już stary ale wystarczający. To na ląd jest mi potrzebne coś mniejszego i nie chcę po raz kolejny truć dlaczego narzuciłem sobie takie parametry. Dlatego to wyzwanie jest takie ciekawe (przynajmniej dla mnie). Jetbeama sra40 mam na liście jeśli chodzi o parametry ale cena przekracza grubo trzy setki. Zresztą, czy warto tracić ponad stówę na 45m zwiększenia zasięgu? JB 390m - N 315m= 75m x 0,6 = 45m.
Wyliczyłem to zgodnie z opinią kolegi Maciex90, że realnie należy przyjąć zasięg jako 60% tego co daje producent.
Hetman

Post autor: Hetman »

Sky Ray King ma 137mm x 59mm średnicy - może by jakiegoś moda na tym? Czy przeoczylem też wymóg mniejszej średnicy?
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Hetman pisze:Sky Ray King ma 137mm x 59mm średnicy - może by jakiegoś moda na tym?
Żeby z tego zrobić szperacz, trzeba głębszego reflektora, a to wymusza wydłużenie głowicy i cały plan bierze w łeb. :). Jedynie taki reflektor jak w Trust Fire P7 ratuje tu sytuację, nie za głęboki a z dobrym skupieniem.

Trustfire P7 z XM-L2 @2,1A, reflektor ok 2,5cm głębokości.
Obrazek
warkot

Plan dobry z tymi przeróbkami. Tylko cały czas jest aktualny mój pierwszy post, że nie poradzę sobie z przeróbkami. Ten Skyray King to też ponad 300 zł i do tego jeszcze 4x18650. Łapię ironię hetmana ale już tak mam, że jak idę do urzędnika i on mi mówi, że nie da rady czegoś załatwić to tak długo dociekam czemuż to nie, aż stanę przed rzeczywistą ścianą albo załatwię sprawę. Pewnie dlatego niektóre osoby mogą mnie uważać za nieco męczącego ale chociaż żywiej w nich krąży krew.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Załatwię tego nitecora i jeśli będziecie ciekawi to napiszę jak się sprawuje.
Ostatnio zmieniony sobota 08 lis 2014, 00:00 przez warkot, łącznie zmieniany 1 raz.
Hetman

Post autor: Hetman »

Oczywiście, że będziemy ciekawi :) , i o ile Ty będziesz zadowolony to wszystko OK.

PS: właśnie wdepnąłem na okazyjną aukcję, skoro zdecydowałeś się na ten model: http://allegro.pl/latarka-led-nitecore- ... 90480.html
Choć świeci im "słabo", więc nie wiem jak to rozumieć.
warkot

Cześć. Ta aukcja dotyczy N ea4 - to jest wcześniejszy model. Ten, który załatwiam to ea41.
Nara.
ODPOWIEDZ