Konto walutowe T-mobile
Nie dawało mi to spać, więc walczyłem pół nocy, aż doszedłem do tego gdzie tkwi problem. Wszystko co mówiliście, było OK, ja też robiłem wszystko dobrze, okazało się, że to Safari jest głupie!
Ustawione wszystko było dobrze, tylko nikt nie zwrócił uwagi, że moja karta płatności wygląda inaczej od waszych. Na PayPalu zawsze mam na dole wybór, czy chcę stronę zwykłą, czy mobilną. W każdym zakamarku PayPala to działa, oprócz jednego miejsca- karty płatności (takiej jak na moim zdjęciu). Zawsze wrzuca mi tam wersję mobilną i nawet nie zwróciłem na to uwagi, bo myślałem, że to ma tak wyglądać. Różnica jest taka, że wtedy nie mam tej opcji o której pisał maciex93- żeby wybrać, że ma liczyć w walucie podanej na fakturze. Wystarczyło wykopać z dna szafy laptopa i na nim zrobić pierwszy zakup dolarami, zaznaczając raz na zawsze, że ma być płatność walutą sprzedawcy. Od tego momentu można normalnie kupować przez iPada i wybierając kartę z listy PayPal sam wie i pokazuje kwotę w PLN, lub USD w zależności czy to karta dolarowa, czy złotówkowa.
Ustawione wszystko było dobrze, tylko nikt nie zwrócił uwagi, że moja karta płatności wygląda inaczej od waszych. Na PayPalu zawsze mam na dole wybór, czy chcę stronę zwykłą, czy mobilną. W każdym zakamarku PayPala to działa, oprócz jednego miejsca- karty płatności (takiej jak na moim zdjęciu). Zawsze wrzuca mi tam wersję mobilną i nawet nie zwróciłem na to uwagi, bo myślałem, że to ma tak wyglądać. Różnica jest taka, że wtedy nie mam tej opcji o której pisał maciex93- żeby wybrać, że ma liczyć w walucie podanej na fakturze. Wystarczyło wykopać z dna szafy laptopa i na nim zrobić pierwszy zakup dolarami, zaznaczając raz na zawsze, że ma być płatność walutą sprzedawcy. Od tego momentu można normalnie kupować przez iPada i wybierając kartę z listy PayPal sam wie i pokazuje kwotę w PLN, lub USD w zależności czy to karta dolarowa, czy złotówkowa.
Czy ktoś ma doświadczenie gdzie i jak wpłacić na to konto GOTÓWKĘ w USD?
Dzwoniłem na ich infolinię i powiedzieli, że ich oddziały prowadzą tylko obsługę w PLNach.
Mam konto walutowe, mam dolary w ręku i chcę sprawić żeby znalazły się bezpośrednio na tym koncie bez przewalutowywania i bez jakichś kosmicznych prowizji.
Jakieś pomysły?
Dzwoniłem na ich infolinię i powiedzieli, że ich oddziały prowadzą tylko obsługę w PLNach.
Mam konto walutowe, mam dolary w ręku i chcę sprawić żeby znalazły się bezpośrednio na tym koncie bez przewalutowywania i bez jakichś kosmicznych prowizji.
Jakieś pomysły?
piciex, przerabiałem ten temat w zeszłym roku. Finalnie trafiłem do stacjonarnego Alior Banku (wcześniej trzeba się upewnić żeby miał obsługę walutową tj. coś ala kantor). Nie pamiętam jaka była od tego prowizja ale bank przyjmując gotówkę zleca przelew w USD na konto walutowe jakie podasz.
Sometimes darkness can show you the light
piciex, Otwierasz konto walutowe na alior kantor, wpłacasz na konto walutowe USD, w dowolnym oddziale alior z obsługą walutową i za friko przelewasz na USD w t-mobile. Założenie konta w Alior kantor to 10 min, wpłata w oddziale to 5 minut, przelew z alior kantor na t-mobile to 1 sekunda. Prowizje można sprawdzić w tabeli opłat w Alior kantor.
Bocian tak jak pisałeś- 10 minut paniki, 5 telefonów, poroblem z tym jak pobrać prowizję i ostatecznie decyzja, że się nie da. Nie wiedziały, czy prowizja ma być w PLN, czy USD, czy ma być pobrana osobno czy odjęta od wpłacanej kwoty, jeśli tak to jak ona ma mi wydać skoro nie obsługują bilonu.
Na końcu musiała anulować całą transakcję i wielki burdel się zrobił.
Wieeelki minus dla Aliora!
Na końcu musiała anulować całą transakcję i wielki burdel się zrobił.
Wieeelki minus dla Aliora!
Ciekawe konto walutowe, że nie można na nie waluty wpłacić.
W WBK nie ma z tym problemu na koncie EUR i USD, wpłata bez prowizji.
Jednak pozmieniali opłaty i teraz konto już nie jest darmowe.
Mało tego wprowadzili prowizję za przelew przychodzący!
Większość znajomych otrzymujących wypłaty w EUR rezygnowało z kont w Polsce, bo nie są opłacalne.
W WBK nie ma z tym problemu na koncie EUR i USD, wpłata bez prowizji.
Jednak pozmieniali opłaty i teraz konto już nie jest darmowe.
Mało tego wprowadzili prowizję za przelew przychodzący!
Większość znajomych otrzymujących wypłaty w EUR rezygnowało z kont w Polsce, bo nie są opłacalne.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne