Jaki zewnętrzny dysk twardy?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
komor

Post autor: komor »

Dziubek pisze:Co do uszkodzenia kabelka w 2.0 to raczej przypadek. Nie wierzę że 3.0 jest lepiej lutowane czy coś w tym stylu.
Ale tam się wtyczka zmieniła na sensowniejszą, z tym, że ja cały czas o dyskach 2.5 cala. :)
Olight R50, S30R II, S15R, Skillhunt H03, Led Lenser P2 BM, D.Q.G Spy
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

Misiek_86 pisze:Dziubek, Kiedyś jak robiłem kopię na płytach CD/DVD to kupowałem np. TDK i verbatim, mniejsze prawdopodobieństwo, że obie padną w tym samym czasie. Teraz posiadam kopię na dysku zewnętrznym oraz chmura i jest oki, Dobre opinie zbierają też dyski Hitachi.
Hitachi z tego co wiem to teraz HGST. Mam dwa dyski 2,5 tej firmy i jak narazie nie ma z nimi problemów. Jeden w dekoderze sat i jeden w serwerze.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Dziubek pisze:Co do uszkodzenia kabelka w 2.0 to raczej przypadek. Nie wierzę że 3.0 jest lepiej lutowane czy coś w tym stylu.
To nie przypadek, w oszczędnościach na kabelkach USB2.0 chińczycy doszli już do perfekcji, więc ich awaria lub zaniżona wydajność prądowa to normalka. USB3.0 jest sporo młodsze i ma większą wydajność prądową (co wymusza lepsze wykonanie) zaś urządzenia są wstecznie kompatybilne, więc nie potrzebują pełnej wydajności prądowej jaką może dostarczyć kabelek.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

W WD omijać serie Green bo ma problem z nadmiernym parkowaniem, ale Blue czy Red na magazyn polecam, mam Red-y w serwerze, i jeden dodatkowy razem z Blue bezpośrednio w komputerze.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
ODPOWIEDZ