Ale tam się wtyczka zmieniła na sensowniejszą, z tym, że ja cały czas o dyskach 2.5 cala.Dziubek pisze:Co do uszkodzenia kabelka w 2.0 to raczej przypadek. Nie wierzę że 3.0 jest lepiej lutowane czy coś w tym stylu.
Jaki zewnętrzny dysk twardy?
Hitachi z tego co wiem to teraz HGST. Mam dwa dyski 2,5 tej firmy i jak narazie nie ma z nimi problemów. Jeden w dekoderze sat i jeden w serwerze.Misiek_86 pisze:Dziubek, Kiedyś jak robiłem kopię na płytach CD/DVD to kupowałem np. TDK i verbatim, mniejsze prawdopodobieństwo, że obie padną w tym samym czasie. Teraz posiadam kopię na dysku zewnętrznym oraz chmura i jest oki, Dobre opinie zbierają też dyski Hitachi.
Everybody lies...
To nie przypadek, w oszczędnościach na kabelkach USB2.0 chińczycy doszli już do perfekcji, więc ich awaria lub zaniżona wydajność prądowa to normalka. USB3.0 jest sporo młodsze i ma większą wydajność prądową (co wymusza lepsze wykonanie) zaś urządzenia są wstecznie kompatybilne, więc nie potrzebują pełnej wydajności prądowej jaką może dostarczyć kabelek.Dziubek pisze:Co do uszkodzenia kabelka w 2.0 to raczej przypadek. Nie wierzę że 3.0 jest lepiej lutowane czy coś w tym stylu.