Akoray K-106 CREE Q5 ...niespodzianka
freebike, piszczy pewnie driver. W V-65C, którą mam od Lennina podobne piszczenie występuje, ale na niższych trybach i z tego co Lennin pisał, nie jest szkodliwe.
Jest jeszcze opcja - podpowiedziana mi przez mabę - skasowania trybów, tylko nie wiem jak to zrobić, tzn. czy wyglądać to ma tak, jak w jego latarce uczynił to Calineczka.
Jest jeszcze opcja - podpowiedziana mi przez mabę - skasowania trybów, tylko nie wiem jak to zrobić, tzn. czy wyglądać to ma tak, jak w jego latarce uczynił to Calineczka.
Pewnie że driver, pewnie to turbina bo na każdym biegu, najmocniej na Low. Akoray jutro będzie prezentem. Napewno zamówię kolejną.
Ostatnio zmieniony sobota 27 mar 2010, 21:46 przez freebike, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek210, ale K106 ma mniejszą pigułę i nie wiem czy sku7880 wejdzie. Poza tym, teraz zależy mi na skasowaniu trybów raczej niż na 0-100%. Jeżeli da się to zrobić Calineczkowym sposobem ( przylutowanie kawałka miedzianego drucika do minusa na LEDzie, a następnie wsadzenie go między gwint piguły a głowicy ) to sam to zrobię, ale wolałbym mieć pewność, że niczego nie zepsuję, nie spalę... Na innych stronkach przy wątkach o tej K106 jak moja ktoś już też o to pytał.
EDIT:
Problem solved . Skasowałem tryby metodą Calineczki ( dzięki ). Strasznie ciężko było cokolwiek dolutować do minusa od LEDa, więc poszedłem na łatwiznę - kapnąłem ciutkę cyną na minus i ściankę piguły. Zadziałało - nie mam trybów, mam jeden MAX, latareczka nie piszczy . Dodatkowo, dioda się troszkę cofnęła ( specjalnie nie piłowałem cyny ) i spot zrobił się bardziej flood'owy, mniej throwerowy - coś w deseń SSC jaką miała VB-16, chociaż nie aż taka zatarta granica spotu, czyli idealne EDC .
EDIT:
Problem solved . Skasowałem tryby metodą Calineczki ( dzięki ). Strasznie ciężko było cokolwiek dolutować do minusa od LEDa, więc poszedłem na łatwiznę - kapnąłem ciutkę cyną na minus i ściankę piguły. Zadziałało - nie mam trybów, mam jeden MAX, latareczka nie piszczy . Dodatkowo, dioda się troszkę cofnęła ( specjalnie nie piłowałem cyny ) i spot zrobił się bardziej flood'owy, mniej throwerowy - coś w deseń SSC jaką miała VB-16, chociaż nie aż taka zatarta granica spotu, czyli idealne EDC .
Tomek210, widać u Chinoli co seria to loteria .
EDIT:
Co ciekawe - moja poprzednia AKOray ( klik ) położona klipsem do góry miała napis na lewym boku. Obecna ma napis na prawym boku, do góry nogami. Dodatkowo "AKO" jest tylko jakby obramowane, nie wypełnione w środku. Z innych rzeczy - dioda nie ma żądnych artefaktów, jakie występowały w poprzedniej, ale świeci znacznie słabiej ( nawet po skasowaniu trybów ), po prostu chyba driver jest jakiś beznadziejny.
EDIT:
Co ciekawe - moja poprzednia AKOray ( klik ) położona klipsem do góry miała napis na lewym boku. Obecna ma napis na prawym boku, do góry nogami. Dodatkowo "AKO" jest tylko jakby obramowane, nie wypełnione w środku. Z innych rzeczy - dioda nie ma żądnych artefaktów, jakie występowały w poprzedniej, ale świeci znacznie słabiej ( nawet po skasowaniu trybów ), po prostu chyba driver jest jakiś beznadziejny.
Właśnie wsadziłem do mojego Akoray'a akumulatorek 14500, który doszedł z DX. Jestem baaardzo zadowolony
Po wsadzeniu kolimatora 40st i Cree Q3 5C mam wreszcie fajne, małe jasne EDC dopasowane do moich potrzeb.
Po wsadzeniu kolimatora 40st i Cree Q3 5C mam wreszcie fajne, małe jasne EDC dopasowane do moich potrzeb.
Ostatnio zmieniony wtorek 06 kwie 2010, 12:26 przez clorox, łącznie zmieniany 1 raz.
clorox
Witam
Driverek nie jest zły, można go ewentualnie przerobić troszkę.
Diodę to najlepiej XR-C, dobre skupienie, XR-E trochę mniejsze skupienie, dioda z zapasem mocy, XPG - konieczność ogniskowania ale najlepsza wydajność.
Pozdrawiam
Driverek nie jest zły, można go ewentualnie przerobić troszkę.
Diodę to najlepiej XR-C, dobre skupienie, XR-E trochę mniejsze skupienie, dioda z zapasem mocy, XPG - konieczność ogniskowania ale najlepsza wydajność.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.