Podziel się swoją radością

....nie pasujące gdzie indziej...
Sibit

Post autor: Sibit »

Ja mam focusa combi 1,8 TDCI z 2009 jak kupiłem miał 247tysi teraz dochodzi 300 poprzedni, ok 200 tys miał generalkę silnika. A ja raz go przegrzałem i musiałem uszczelkę robić. nic po za tym.
Autko zwinne, na trasie do Wawy 5l/100km teraz w zimie w mieście 7,5 a zwykle ok 7.
Tankuję Na lotosie za 3,83 :-) więc jeszcze trochę w dół cena zejdzie i porzucę plany auta na gaz :mrgreen:
Jacekkg

Post autor: Jacekkg »

vin324pl pisze:Jak spisują się nowe fordy w "dizlu" ? O starszych silnikach tak do 2006 raczej pochlebnych opiniii od znajomych nie słyszałem (jeden miał tdci mondeo, drugi focusa 2 ) :roll:
Silniki dobre, ale osprzet do niczego
Ostatnio zmieniony piątek 08 sty 2016, 23:25 przez Jacekkg, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

piciex pisze:Raczej Transita Custom...
Bingo ;)

Silnik klasyczny 2.2Tdci czy jak to tam idzie
Wersja 155KM. Wersja "Trend" z systemem Sync, jakimś większym radiem i elektrycznie składanymi lusterkami. Nie wypisuje tej całej reszty co się w tej wersji mieści natomiast podstawy to wiadomo: klima, tempomat, ABS, ebd i inne systemy bezpieczeństwa. I to co.mi się bardzo podoba to podgrzewana przednia szyba :) dobry patent. Póki co to wciąż nie mam kiedy nim pojeździć. Zrobiłem może z 50km a że fura na dotarciu to delikatnie ;)
Bardzo wygodna pozycja za kierownicą (mam 190cm) no i ładny taki. Wersja L2H1. Na lato dostanie jakieś Alu 17-18' :mrgreen:

Obrazek
images upload
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Xiaomi YI przyszła bez dodatkowych opłat. Wstępne testy pokazują, że będzie ostra na dystansach użytecznych dla mnie (od ok 0,5m).

Poza tym zakończyłem mod stacji :
Obrazek

Straty to tylko upalona ATmega328, bo dostała 24V na wyjście (podczas finalnego testu przy składaniu). Koszt moda to kilkanaście zł + ~10h przed kompem.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Yi świetnie nadaje się do robienia zdjęć w pomieszczeniach, nawet w małych klitkach chwyci bardzo dużo. Normalnym aparatem lub telefonem musiałbym robić po kilka zdjęć, a yi wystarczą 2 i wszystko mam złapane :)
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

A ja właśnie skonfigurowałem (tzn. wstępnie skleciłem w głowie + zamówiłem komponenty) prawdziwą petardę :mrgreen: w temacie oczek LED MR16/GU10 (jakość światła, możliwości termiczne, sprawność elektryczna) :mrgreen: I co ciekawe będzie sporo tańsza od dotychczasowych oczek z obudowami z CNC :twisted:

PS. U Chińczyków chyba faktycznie kryzys widać, bo targując się i dochodząc do ściany, krótka fraza "jeśli się nie da to dzięki za poświęcony czas i życzę miłego dnia" czyni ostatnimi czasy cuda :mrgreen:
Sometimes darkness can show you the light
maro21

Post autor: maro21 »

Bocian pisze:A ja właśnie skonfigurowałem (tzn. wstępnie skleciłem w głowie + zamówiłem komponenty) prawdziwą petardę :mrgreen: w temacie oczek LED MR16/GU10 (jakość światła, możliwości termiczne, sprawność elektryczna) :mrgreen: I co ciekawe będzie sporo tańsza od dotychczasowych oczek z obudowami z CNC :twisted:

PS. U Chińczyków chyba faktycznie kryzys widać, bo targując się i dochodząc do ściany, krótka fraza "jeśli się nie da to dzięki za poświęcony czas i życzę miłego dnia" czyni ostatnimi czasy cuda :mrgreen:
Nie kryzys, tylko nasycenie rynku ;) schodzą z marżą :D
Ganzo G718B
maro21

Post autor: maro21 »

Ja w końcu dostałem http://www.aliexpress.com/item/2pcs-lot ... 18400_6148
Można testować toykę :D
P.S. lubię magię aledrogo x2 cena + przesyłkę im płać ehh...
Ganzo G718B
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Dzisiaj mniej latarkowo, ale jest się czym pochwalić.
2 godziny rzeźbiłem w masie cukrowej i oto efekt- tort na trzecie urodziny młodego. :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

W końcu w domu z rodziną. Zakończyłem pierwszą dawkę chemioterapii. Teraz parę dni wolnego w domciu.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

pier, 👌
ptja

Post autor: ptja »

Pierwszy raz nurkowałem pod lodem.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Pojeździliśmy z synem po śniegu i lodzie. Młody dostał inne amorki, a mój nową przekładnię główną i aluminiowe piasty i zwrotnice.
Aleśmy robili bączki :twisted:
Gdyby tylko nie to czyszczenie ze śniegu....

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

Czyszczenie jest najgorsze :)
Kiedyś się w to bawiłem, ale upierdliwa była ciągła walka z regulacjami gaźnika i teraz samochodzik stoi w szafie.
Ostatnio go odpalałem w maju po zgaszeniu w zimie i samo ustawienie gaźnika tak żeby odpalił po tej zmianie temperatur zajęło jakieś 50min,
a na palcu miałem pęcherz do krwi od szarpaka...

Od 45s.
Obrazek
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Właśnie naprawiłem ładowarkę BC700. :mrgreen:
Nie ładował 1 kanał od jakiegoś czasu więc ostatnio zacząłem grzebać przy niej i wyszło, że uszkodzeniu uległ 1 tranzystor P MOSFET. Kupiłem więc pierwsze lepsze = tańsze o prądzie wyższym niż fabryczne i sprawdzam, czy przypadkiem niższe RDS(ON) nie ma wpływu na wyniki pomiarów, bo pewnie nie każdy ma tego świadomość ale realnie płynący prąd w akusy nie jest mierzony na bieżąco, mimo cyferek na wyświetlaczu wskazujących właśnie na to a wyliczany z różnicy aktualnych napięć i rezystancji wprowadzonej do procesora w fazie produkcji.
Zablokowany