Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Weather Station z Biedronki.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

A ja sobie kupiłem kolejne zabawki :)
Korzystając z kilku $10 dolarowyh kuponów DHGate i niskich poświątecznych cen końca roku 2014:)

Z latarkowych to właśnie dziś doszła Convoy M2 T6-3B *8 , że tak ją nazwę - lampa rowerowo wycieczkowa.
W drodze jeszcze znajduje się Convoy C8 jako reflektor "dalekosiężny" tak troszkę z przymrużeniem oka :)

Z niecierpliwością czekam na wieczór.
Ciemności, ciemności mi troszeczkę teraz trzeba :)
Pozdrawiam, Leszek
lucky

Post autor: lucky »

Zbychur pisze:(...)
[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_54bc07f90d8c13142.jpg]Obrazek[/url]

Jeszcze nie mam, ale w czwartek jadę po odbiór.
:viva: :viva: :viva: :viva: :viva: .
Zaszalałeś :mrgreen:

Korzystając z okazji - jakie dremele możecie polecić z takiej niższej półki?
Korzystałbym pewnie z tego średnio kilka razy w roku więc opcja za 700 czy 500zł. odpada :wink:
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

lucky pisze:Korzystając z okazji - jakie dremele możecie polecić z takiej niższej półki?
Korzystałbym pewnie z tego średnio kilka razy w roku więc opcja za 700 czy 500zł. odpada
Proxxon jest bardzo fajny, sama maszynka z różnymi wrzecionami ok 150-170zł, narzędzia tej samej firmy mieszane, tak po 5 szt od 20-30 zł.
Dremel 200 też można dostać w okolicach 200zł.
Tomek11

Post autor: Tomek11 »

Wspominane wcześniej klucze nasadowe Yato z Casto za 130 zł.

Przymierzam się do lampki rowerowej z Jula
Vigo

Post autor: Vigo »

Tylko te najtańsze zestawy multiszlifierek Proxxona (pakowane najczęściej w blister, moc 40W) wymagają jeszcze dokupienia zasilacza 12V za około 100zł, warto to mieć na myśli dokonując wyboru.

Trzeba też zwrócić uwagę jak jest rozwiązany sposób regulacji obrotów w poszczególnych modelach, są głównie dwie wersje tych 40W w blistrach, Proxxon 50E ma regulację obrotów już wbudowaną (pokrętło na obudowie) i do tej wersji jest potrzebny zasilacz-prostownik 12V np. NG-2/S, zaś Proxxon 50 już nie ma wbudowanej regulacji obrotów i aby regulować jego obroty należy zaopatrzyć się w zasilacz z regulacją (pokrętło na obudowie), czyli np. NG-2/E lub mocniejszy NG-5/E (5A) bardziej rozbudowany z możliwością podpięcia kilku urządzeń na raz.

Proxxon to bardzo fajne maszynki, cichutkie, podobno znacznie cichsze niż Dremele, taka 40W wersja jest też bardzo poręczna, średnica obudowy wynosi zaledwie 30mm w najszerszym miejscu, dzięki czemu wygodnie pracuje się nawet w chwycie długopisowym, a skromnej mocy starcza i do cięcia stali (wkręty, gwoździe, blacha).

PS Wymądrzam się bo kupując maszynkę Proxxona dostałem dwa katalogi firmowe w sklepie. :mrgreen:

A w temacie wątku, swój komplet Bahco S330 (3/8") uzupełniłem jeszcze o zestaw S290 (1/4"), oba ładnie się wzajemnie dopełniają:

Obrazek
Awatar użytkownika
zedart

Post autor: zedart »

Sony AS100VR Splashproof Action Camera with Live View Remote.

Obrazek
zed-art.co.uk
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Takie tam :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Manekinen pisze:Takie tam :mrgreen:
Sam nie robiłeś... ;)
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Filtr Brita do wody, w końcu zniknął kożuch z herbaty i posmak chloru :D
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Pyra pisze:Witam
Manekinen pisze:Takie tam :mrgreen:
Sam nie robiłeś... ;)
Pozdrawiam
Tzn że jak, że DIY? Audio zostawiam profesjonalistom, nie robię tego sam bo po prostu nie możliwym jest znać się na tylu rzeczach na raz, i to jeszcze na tyle dobrze :)

Na razie słucham, trochę ciężko się przyzwyczaić bo poprzednie miały całkiem inny charakter, ale dam im parę dni na "wygrzanie". Może to chodzi o wygrzanie mojego ucha, nie wiem :mrgreen: Placebo to nie jest na pewno :razz:
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Manekinen, Czegoś Ci brakuje, coś jest nie tak? A ja wiem co to

http://audiovoodoo.org/pakiety-brzmiace ... /#more-321
i jeszcze to
http://audiovoodoo.org/doskonala-transm ... silajacym/

Acha i koniecznie podkładki pod przewody głośnikowe, wykonane z drzewa bambuko, rosnącego jedynie w zachodniej trudno dostępnej części Zimbabułe koło Mozambiku.

Nie zapomnij też o kamieniu z Borneo, kładzie się go na CD, żeby nie dostało wibracji, tylko nie wiem czy na odtwarzacz czy już na samą płytę, to trzeba by sprawdzić.

:razz:
:mrgreen:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Zbychur pisze:Manekinen, Czegoś Ci brakuje, coś jest nie tak? A ja wiem co to ...
He he, nie do końca jest to śmieszne...
"Wygrzewanie kolumn", ma jak najbardziej sens, zawieszenia głośników mają swoją podatność, i w okresie pierwszych kilkudziesięciu godzin, brzmienie się delikatnie zmienia. Wbrew pozorom, resory głośników przy pracy w okolicach mocy znamionowej się grzeją...
Co do kabli, to dobre są dobre, ale bez skrajności ;) Swego czasu po zakupie amplitunera kina domowego, podłączem sygnał cyfrowy jakimś kablem i już sądziłem że mam uszkodzony dekoder. Po zmianie kabla na lepszy, zaczęło grać. Kable głośnikowe, no cóż, nie warto sprzedawać samochodu aby je kupić, ale te kilka złotych warto wydać, bo czasem może się okazać, że kupiliśmy gumę do majtek, zamiast miedzi. :lol:
Co jeszcze dotyczy głośników, to oprócz mocy maksymalnej, mają też moc minimalną, co producenci rzadko podają. Krótko mówiąc, "mocne" kolumny, grające z ułamkiem mocy, brzmią inaczej.
Kolumny mają jeszcze jeden charakterystyczny parametr, jakim jest charakterystyka impedancji, która ma duże znaczenie, jeśli używamy wzmacniacza, z niskim współczynnikiem tłumienia. Ale to raczej konstrukcje lampowe (nie wszystkie), oraz "ałdjofilskie", oni lubią takie numery, potem im kable "grają" itp.
Pozdrawiam
PS: A u mnie cały czas leży zestaw głośników Visatona, ale zawsze jest coś pilniejszego :roll:
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Zbychur, nie zaczepiaj, wszystko się odbywa w granicach zdrowego rozsądku :wink:

Na bambus może przyjdzie czas, ale na pewno nie jako podkładki pod przewody, masz przestarzałe informacje, bambus prędzej jako stopki do szafki rtv :razz:

A tak na poważnie to muzyka jest chyba jedyną rzeczą przy jakiej potrafię się na prawdę zrelaksować, rozsiąść się wygodnie ze szklaneczką ****** z lodem i odpłynąć w rytmach mięciutkiego głębokiego jazzu :ok:
lucky

Post autor: lucky »

Vigo pisze:Tylko te najtańsze zestawy multiszlifierek Proxxona (pakowane najczęściej w blister, moc 40W) wymagają jeszcze dokupienia zasilacza 12V za około 100zł, warto to mieć na myśli dokonując wyboru.
Dzięki. Bardzo cenna informacja. Jak dremel kosztuje ok. 100zł. + 100zł. zasilacz to zupełnie nie ma to sensu.

Co sądzicie o Dremel 300 i Proxxon FBS240:
http://www.redcoon.pl/B135927-Proxxon-F ... efId=ceneo

Znacie może dremel parkside który bywał w LIDLu - warty uwagi?
Da się kupić w ok. 100zł. coś rozsądnego niewymagającego dodatkowego zasilania czy raczej te podane wyżej to "rozsądne minimum"?
Zablokowany