Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
No fajny sprzęt. Ciekawe jak z awaryjnością, bo u mnie mam najdroższa z maszyn-okleiniarka biesse to masakra, kuuuupa kasy a ciągle trzeba coś dłubać. Jedynie sprzęt czysto niemiecki można powiedzieć, że jest bardzo dobry.
fxxx pisze:No fajny sprzęt. Ciekawe jak z awaryjnością, ...
A ja się zawiodłem na starych konstrukcjach... heblarka z grubościówką z 1956r, eksploatowana nieprzerwanie, dostała przebicia na jednej fazie silnika. A myślałem, że drut DNJJ, jest wieczny
Jedne z lepszych karuzelówek, robiła Wiepofama w Poznaniu, ale bez CNC
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Goła, teraz trzema czymś wypełnić magazynek, choć dla nas cena pewnie trochę niższa bo to już szósta maszyna tego producenta z czego druga karuzelówa, ta jest "nieco" większa.
fxxx pisze:No fajny sprzęt. Ciekawe jak z awaryjnością, ...
A ja się zawiodłem na starych konstrukcjach... heblarka z grubościówką z 1956r, eksploatowana nieprzerwanie, dostała przebicia na jednej fazie silnika. A myślałem, że drut DNJJ, jest wieczny
Jedne z lepszych karuzelówek, robiła Wiepofama w Poznaniu, ale bez CNC
Pozdrawiam
Z 1956 r i się zawiodłeś ? Taka sama ale z 2002 padłą by w 2012 i naprawa byłą by nieopłacalna
Cenę spokojnie można podzielić przez dwa
U mnie w firmie rozpatrywali taką maszynę, ale ostatecznie stara została wyremontowana, dołożyli sterowanie i bajery.
Wszystko się rozbiło o cenę karuzelówki obrabiającej średnice ok. 3m.
Dostałem i przetestowałem moduły wifi. Faktycznie to jest takie proste. W dodatku przyszły z najnowszą wersją firmware. Zasięg mam na całe mieszkanie, więc jest dobrze. Taka mała i tania rzecz, a daje tyle radości.
Zakupiłem sobie taką ołówkową mini szlifierko-polerko-wiertarkę modelarską PROXXON MICROMOT i już się przydała, dziś nacinałem łebki zapieczonych śrubek, których nie dało się normalnie odkręcić, bo się gniazda Philipsa wyrobiły.
Niewielka moc 40W, ale fajny sprzęcik, cichy i w eleganckiej walizeczce.
rafalzaq pisze:Dostałem i przetestowałem moduły wifi. Faktycznie to jest takie proste. W dodatku przyszły z najnowszą wersją firmware. Zasięg mam na całe mieszkanie, więc jest dobrze. Taka mała i tania rzecz, a daje tyle radości.
Malutka, w Rafamecie widziałem montowany kolos o średnicy toczenia 8m.
Pewnie, że są, ale my jesteśmy małą firmą i musieliśmy dziurę w ścianie wyciąć aż pod dach, żeby to bydle wlazło i chyba już się nic więcej nie zmieści, na razie, chyba, że zrezygnujemy ze starego "rusa", który toczy φ1250 i L 2300mm. Tyle, że pamięta chyba jeszcze Stalina.