Podziel się swoją radością
Już znalazłem na Fasttech ref smo
Witam
Od kilku dni bawię się Arduino Uno, które kupiłem aby wybrać kasę z PayPala do zera. Wypróbowałem zegar na DS3231, czujnik odległości, ciśnienia i temperatury, a dziś uruchomiłem DFPlayer mini.
DFPlayer, w założeniu, ma generować dźwięk do miecza świetlnego, który to projekt niedługo zostanie odwieszony.
Pozdrawiam
Od kilku dni bawię się Arduino Uno, które kupiłem aby wybrać kasę z PayPala do zera. Wypróbowałem zegar na DS3231, czujnik odległości, ciśnienia i temperatury, a dziś uruchomiłem DFPlayer mini.
DFPlayer, w założeniu, ma generować dźwięk do miecza świetlnego, który to projekt niedługo zostanie odwieszony.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
W dwie godzinki z wynoszeniem sprzętu i materiałów z domu do garażu i z powrotem zrobiłem działającą "Żarówkę" LED do Maglite 3D.
Włożyłem jedno źródło AMC7135 (350mA) chciałem dać dwa, ale okazało się, że zapasy wyszły i muszę dokupić.
Świeci znacznie mocniej niż oryginalna żarówka, nie parzy.
Wygląda brzydko, ale świeci i będzie przyjemniej używać jednego Maga zanim go porządnie przerobię na porządnego LEDa
Kilka zdjęć: https://picasaweb.google.com/1066285394 ... ite3D350mA
Kilka tutaj:
Tylko trochę za wysoka mi wyszła i mam dziurę w spocie ;P ale gdy zdobędę dodatkowe AMCki i będę dokładał drugiego, to poprawię
Wiem, że 700mA przy takim braku chłodzenia może być za dużo, ale chcę sam wypróbować, bo możliwe, że z DTP i jednak kawałkiem rurki miedzianej jakoś dioda przeżyje. Może zobaczymy
Szybkie projekciki są fajne
Pozdrawiam.
Włożyłem jedno źródło AMC7135 (350mA) chciałem dać dwa, ale okazało się, że zapasy wyszły i muszę dokupić.
Świeci znacznie mocniej niż oryginalna żarówka, nie parzy.
Wygląda brzydko, ale świeci i będzie przyjemniej używać jednego Maga zanim go porządnie przerobię na porządnego LEDa
Kilka zdjęć: https://picasaweb.google.com/1066285394 ... ite3D350mA
Kilka tutaj:
Tylko trochę za wysoka mi wyszła i mam dziurę w spocie ;P ale gdy zdobędę dodatkowe AMCki i będę dokładał drugiego, to poprawię
Wiem, że 700mA przy takim braku chłodzenia może być za dużo, ale chcę sam wypróbować, bo możliwe, że z DTP i jednak kawałkiem rurki miedzianej jakoś dioda przeżyje. Może zobaczymy
Szybkie projekciki są fajne
Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Dzięki !
Przed maturą zastanawiałem się czy w ogóle do niej podchodzić...
Poszedłem - zdałem. Zawsze śmiałem się że na studia nigdy nie pójdę byłem tego pewny. Zawodowy poszedł ok teraz niecierpliwie czekam na wyniki rekrutacji na politechnikę
Pożyjemy zobaczymy
PS. Przytoczę jeszcze tylko wiadomość od jednego z użytkowników tego forum - "Jeszcze Ci tylko napiszę, że mój syn pisał w zeszłym roku maturę, zdał i to nawet dobrze ale w tym roku jeszcze chce ją poprawić. W ciągu roku doszedł do wniosku, że ten papierek może się kiedyś przydać... nikt nie wie będąc młodym co będzie robił w przyszłości".
Teraz może on powiedzieć "a nie mówiłem"
Pozdrawiam serdecznie.
Przed maturą zastanawiałem się czy w ogóle do niej podchodzić...
Poszedłem - zdałem. Zawsze śmiałem się że na studia nigdy nie pójdę byłem tego pewny. Zawodowy poszedł ok teraz niecierpliwie czekam na wyniki rekrutacji na politechnikę
Pożyjemy zobaczymy
PS. Przytoczę jeszcze tylko wiadomość od jednego z użytkowników tego forum - "Jeszcze Ci tylko napiszę, że mój syn pisał w zeszłym roku maturę, zdał i to nawet dobrze ale w tym roku jeszcze chce ją poprawić. W ciągu roku doszedł do wniosku, że ten papierek może się kiedyś przydać... nikt nie wie będąc młodym co będzie robił w przyszłości".
Teraz może on powiedzieć "a nie mówiłem"
Pozdrawiam serdecznie.
Portfel chudszy o 1 wypłatę ale auto jeździ jakby wyjechało z fabryki. Wymieniłem wszystkie gumowe elementy przedniego zawieszenia, łożyska, piasty i hamulce. Teraz się zastanawiam dlaczego nie czułem wcześniej, że auto jest "leniwe" po ruchu kierownicą. O stukaniu przy każdej nierówności nie wspomnę, bo teraz słychać już tylko opony.