Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
fxxx

Post autor: fxxx »

szukaj wiha xlselector
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Już znalazłem, kosztuje tyle co pół mojego średniego zestawu narzędziowego od Bety :|
Chociaż z drugiej strony jest spora rozpiętość cenowa.
Może kiedy indziej.
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

A do mnie w końcu przyszła paczka zza małej wody :twisted:

Obrazek
image free hosting

Wowee, głośnik bluetooth służący również jako "hands free" ale jego największy bajer to przenoszenie wibracji na płaszczyznę, na której leży i dzięki temu z tego małego pudełka mamy dużo basu i muzyki :)
Działa super :mrgreen:
Awatar użytkownika
przemek1602

Post autor: przemek1602 »

Mam zestaw kluczy nasadowych yato i chwalę sobie. Sąsiad ma i na warsztacie katuje i nie oszczędza i działają 3 rok, jedyne co to grzechotki nie wytrzymały i kupił drugie z yato- żyją 1.5 roku :) Zestaw nie drogi około 300zł
Vigo

Post autor: Vigo »

Knipex to specjaliści od wszelkiego typu szczypiec, Wiha i Wera robią świetne bity, Bahco też zbiera w sieci pozytywne opinie za swoje produkty, mogę to potwierdzić, ten mój to fajny zestaw, dokładnie wykonany i solidna kasetka, szczególnie, że kosztował mnie 160zł.
Z narzędziowych tuzów jest jeszcze np. Gedore, Facom.
Tak, Yato też jest chwalone i polecane jako najlepszej jakości narzędzia w swojej klasie cenowej.

Knipexy z ergonomicznymi, dwukolorowymi uchwytami są faktycznie wygodniejsze w używaniu i godne polecenia, ale musiał bym za te moje dwie sztuki zapłacić podwójnie w stosunku do tego ile mnie kosztowały (ceny były okazyjne).

___
PawelG.

Ze średniej półki cenowej mogę polecić narzędzia Grene.
Mamy ich już trochę w firmie i wydaje mi się, że są masywniejsze niż Beta.
Wykonanie solidne, grzechotką można nawet gwoździe wbijać.
Jeżeli ktoś przeciągnie grzechotkę Grene, to już chyba tylko Gedore mu zostaje :D
Swoją drogą mamy trochę narzędzi Gedore i jakość jest naprawdę dobra, ale za niektóre rzeczy liczą zdecydowanie zbyt drogo.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Vigo

Post autor: Vigo »

A jakieś doświadczenia z narzędziami ręcznymi polskiej produkcji, ktoś coś może polecić?

PS W końcu "dojszła" :wink:

Obrazek
PawelG.

W Polsce narzędzia ręczne robi chyba już tylko Kuźnia, jakość bardzo dobra, nie ma na co narzekać.
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Najlepsza polska grzechotka to jednostronna z lat 70-tych. Nie ma żadnego mechanizmu przełączania kierunku, kręci się tylko w jedną stronę, trzeba obrócić klucz żeby odkręcić /zakręcić. Nie do zdarcia, można rurę 800mm nałożyć, czyli ramię przedłużone o 600mm i będzie chodzić. Ja tym koła przykręcam w samochodzie już od lat.
ww296

Post autor: ww296 »

Zbychur - ale nie ma 72 zębów, przez co do bardziej precyzyjniejszych prac, lub w miejscach trudno dostępnych nie sprawdzi się tak dobrze jak współczesne grzechotki.
Co do kuźni mam komplet kluczy płasko - oczkowych i jest dobrej jakości i w dobrej cenie go kupiłem - jednak produkcja to Chiny - może jakieś bardziej zaawansowane klucze produkują w Polsce...
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

ww296 pisze: Co do kuźni mam komplet kluczy płasko - oczkowych i jest dobrej jakości i w dobrej cenie go kupiłem - jednak produkcja to Chiny - może jakieś bardziej zaawansowane klucze produkują w Polsce...
ww296 Mam rozumieć, że klucze Kuźnia płasko-oczkowe są produkcji chińskiej?
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Z tego co wiem a pracuje 10 km od zakładu "Kuźnia" to klucze produkują tu w Sułkowicach
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Kupiłem sobie dziś dwa palniki HID, z tym że są zamocowane w aucie :mrgreen:
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
PawelG.

ww296 pisze:Co do kuźni mam komplet kluczy płasko - oczkowych i jest dobrej jakości i w dobrej cenie go kupiłem - jednak produkcja to Chiny - może jakieś bardziej zaawansowane klucze produkują w Polsce...
Mamy ich w pracy sporo i co jakiś czas dokupujemy, do tej pory chińskich nie spotkałem.
Pyra pisze:Kupiłem sobie dziś dwa palniki HID, z tym że są zamocowane w aucie :mrgreen:
Rozumiem, że resztę wyrzucasz?
Daj znać skąd odebrać niepotrzebny nośnik palników :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
PawelG. pisze:
Pyra pisze:Kupiłem sobie dziś dwa palniki HID, z tym że są zamocowane w aucie :mrgreen:
Rozumiem, że resztę wyrzucasz?
Daj znać skąd odebrać niepotrzebny nośnik palników :mrgreen:
Eeee, pójdzie na przydasie :mrgreen:
A wyobraź sobie, że z Twojej okolicy, rejon Goliny...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Zablokowany