Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

ale za to woda nagrzana zawsze se mozna podjechać nawet na chwile na jezioro, a zima to doopa i siedzienie na niej.
Wole + 30 niż 0*C
Ostatnio zmieniony środa 08 lip 2015, 18:28 przez marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
tre33

Post autor: tre33 »

Ja patrzę na to inaczej. Lubię trekking, kajakarstwo, żaglówki, rower, paintball, narty, zabawy elektroniką, krótkofalarstwo, fotografia... Jak jest zimno to można robić to wszystko. A jak jest za ciepło, to prawie nic z tego nie da się uprawiać ;)
Zima wygrywa z latem, CBDU.
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

taa zima i noc pewnie, wtedy łod i snieg można wszystko robić :oops:
Ostatnio zmieniony środa 08 lip 2015, 18:29 przez marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
tre33

Pewnie. Przynajmniej tłoku nie ma :D
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Panowie. Taka dyskusja do niczego nie prowadzi. To jest indywidualna sprawa.
tre33

I każdy tu zdaje sobie z tego sprawę. Ot luźne dywagacje dorosłych ludzi :)
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Jeżeli mieszkacie, tak, jak piszecie, że się nie da wietrzyć i ciepło idzie zewsząd, to faktycznie współczuję bardzo, bo nie zaprzeczę, że po dniu na słońcu, dobrze trochę się ochłodzić i odpocząć od tego, a nie każdy ma basen :wink: U mnie w domu przez te upały najwięcej było chyba 28stC, i taka temperatura mi nie przeszkadza, tylko trzeba się odpowiednio ubrać, tzn. rozebrać - w samych slipach w mieszkaniu zasuwałem.

Tak, czy owak polecam kompiieliska, wentylatory i zasłanianie okien od ZEWNĄTRZ. Nieraz dobrze jest ustawić wentylator, tak, żeby wywiewał powietrze na zewnątrz, nowe samo sobie wejdzie, a nieraz takie wywiewanie lepiej wymienia powietrze niż próby dmuchania do środka - nieskuteczne, to trudno postawić wentylator za oknem.

Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Jestem w pracy do 22 parówa aż strach cały spocony. Koło 19 przeszła spora burza. Po burzy dzwoni żona że w domu brak prądu i co ważniejsze wody. Nie ma szans żeby naprawili linie do jutra.
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Mam coś takiego:

http://www.leroymerlin.pl/klimatyzacja- ... ITEM_PAGE1

tylko innej firmy ale wszystko na jedno kopyto i tak :)

W kuchni zasłaniam dolne pół okna deską, w kwadratowy otwór na górze pakuję ten wiatrak i włączam na noc - robi mi dość solidny przeciąg przez całe mieszkanie.
Rano zamykam okna do wieczora - jak nie gotuję to temperatura podskakuje o 2-3 stopnie maksymalnie.

W pokoju dodatkowo wentylator ustawiony na ukos w górę, tak by wymieszać powietrze i schłodzić ściany na górze i sufit.
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Jakiś !@#$%^&* ukradł mi odblask ze zderzaka.
Na szrotach dostępne tylko prawe, lewego nikt nie miał.
Dostępny w ASO od ręki za 115 zł, drogo jak za kawałek plastiku :cry:
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Chyba mnie czeka reinstall systemu. Wieczorem jeszcze działał normalnie rano już nie uruchamia się większość programów i usług na starcie w skutek czego nie można nic praktycznie odpalić na kompie. W trybie awaryjnym coś tam działa ale nic nie pomaga przywrócić kompa do normalności (nawet przywracanie systemu). Masakra :evil:
tre33

Reinstalka to prawie ostateczność. Wysprzątaj, sprawdź logi Hijackthis itd...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

tre33 pisze:Reinstalka to prawie ostateczność. Wysprzątaj, sprawdź logi Hijackthis itd...
Nawet nie wiesz jak bardzo mnie uratowałeś przed tym. HijackThis w sumie pokazywał też jakieś głupoty, że plików nie ma więc wziąłem się za kopiowanie ich z kompa od mamy (niepotrzebnie oczywiście). W miedzy czasie AntiMalware uporało się z dziadem o nazwie MiuiTab + przywrócenie systemu + dalsze skanowanie (ale już system odpala się normalnie). :mrgreen:
tre33

ElSor, bardzo się cieszę. :smile:
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Ech... Dorobiłem się inwentarza w postaci trzech "przecinków" w matrycy laptopa... :evil: A taki był ładny, hamerykański...
Zablokowany