Podziel się swoją radością
- lord_craven
- lord_craven
Oo to moja średnia to ponad tysiąc rocznie
Z ekspresu, kawiarki czy fusiara typu americano.
*
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kofeina
Z ekspresu, kawiarki czy fusiara typu americano.
madkeinam pisze:Ale co to za życie...lord_craven pisze:Da się żyć bez jej picia
To jest dość słabe uzależnienie, a poza tym gdy pijemy zbyt wiele kawy organizm sam daje znać że już za dużo*.lord_craven pisze:Bez uzależnieńmadkeinam pisze:Ale co to za życie...
*
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kofeina
Kręcony ręcznie tak aby silnik nie nagrzewał reszty.tnt_gt pisze:Jaki młynek do kawy polecacie?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Witam.tnt_gt pisze:Jaki młynek do kawy polecacie?
Mnie akurat trafił się darmo egzemplarz rosyjskiej myśli technicznej, taki elektromłynek gdzie pokrywka ma wypustkę do załączania silnika. Nie wiem jak to ująć dokładniej, a do kuchni nie chce mi się po nocy biegać, by sprawdzić napisy. Nadaje się do mielenia cukru na puder, i do mielenia kawy "plujki":)
Kiedyś rodzice takie ustrojstwo mieli.
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Z tego co wiem to do mielenia kawy najlepsze będą młynki żarnowe.
Miałem podobnie.fotorondo pisze:Kiedyś, kiedyś jak zacząłem pic kawę to piło się zwykłą plujkę, potem długo długo był etap
"kawy" rozpuszczalnej. Niedawno odkryłem na nowo kawę mieloną, teraz już sam sobie mielę i w domu korzystam z kawiarki. Smak jest nie porównywalny z tym czymś rozpuszczalnym.
Vespa żony odebrana i wytestowana
Świetnie się tym jeździ.
Przyznać muszę, że jako stary motocyklista nie doceniałem praktyczności, lekkości i lenistwa jakie towarzyszy jeździe skuterem
Polecam do ruchu miejskiego
free photo upload
Świetnie się tym jeździ.
Przyznać muszę, że jako stary motocyklista nie doceniałem praktyczności, lekkości i lenistwa jakie towarzyszy jeździe skuterem
Polecam do ruchu miejskiego
free photo upload
Do ruchu miejskiego najlepszy rower Nawet motocyklem nie pakuję się w godziny szczytu we Wrocławiu, to co się dzieje tam na drogach to jakaś paranoja... Może jak by mieć jakiego Rosomaka czy cóś...Polsky pisze:Polecam do ruchu miejskiego
A tak serio to trochę zazdrość, kiedyś jak będę już duży, to chyba też jakąś Vespę przygarnę, dyć to już legenda
Ponoć najlepsze żarnowe, krzyczą wszędzie, że najpierw młynek, taki właśnie. Ja zawsze miałem jakieś zwykłe z ostrzami z marketów, trza tylko zmielić odpowiednio do typu zaparzania no i do preferowanych smaków. Nigdy nie mogłem dojść jak to ma być, mieliłem na pył, wtedy kawa była najmocniejsza, najczarniejsza i w ogóle naj Mam też młynek ręczny żarnowy, ale żeby zmielić ziarna na dwie kawy to można 3 razy usnąć w międzyczasietnt_gt pisze:Jaki młynek do kawy polecacie?
Teraz ekspres mieli mi sam, empirycznie doszedłem do ustawienia stopnia zmielenia na 3 [skala 1 (pył) -7 (grudy)] i już nie myślę o tym więcej