Podziel się swoją radością

....nie pasujące gdzie indziej...
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Odebrałem dzisiaj z poczty modem LTE i osiągane prędkości zawstydziły moją kablówkę :D
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
Awatar użytkownika
dr.w

Post autor: dr.w »

PawelG., graty :)
U mnie kablówka się zawstydziła na początku roku :)

A dzisiaj przyjechał uchwyt do telefonu.

Samsung EE-V200SABEGWW
Obrazek

Wykonany naprawdę nieźle.
Dobrze trzyma się szyby, nic nie lata, nic się nie trzęsie.
Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce :)
Pozdrawiam
Wojtek
fxxx

Post autor: fxxx »

Pyra pisze:Witam
W sobotę byliśmy na festynie z okazji... otwarcia nowego sklepu z klockami LEGO. Można było oglądać i kupować, ale oficjalne otwarcie było dziś.
Ciekawostką jest to, że można kupować klocki luzem, w kilku kolorach i rodzajach.

Pozdrawiam
http://stores.lego.com/pl-pl/stores/at/vienna-dz

:) szczena opada w środku :)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
fxxx pisze:szczena opada w środku :)
Tu też nie było źle...
Obrazek
Właściciele "zwąchali się" z modelarzami, którzy wykonali elementy dioram, typu drzewa itp, oraz "pobrudzili" pojazdy i dodali elektronikę sterującą LEDami.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

dr.w pisze:Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce
Mam już drugi (pierwszy uległ zniszczeniu w wypadku). Szef używa od kilku lat. Będziesz zadowolony. Naprawdę solidny produkt.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Pyra powinieneś zabrać syna do legolandu tam miałby radoche zresztą ty też :wink: cały dzień to mało żeby wszystko dokładnie obejrzeć i ze wszystkiego skorzystać. Naprawdę polecam.
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

Byłem dziś na płycie poślizgowej. Rewelacyjna zabawa pośmigać po niej ciężarówką a przy tym nabieramy niezbędnej wiedzy jak się zachować w takiej sytuacji.
Everybody lies...
fotorondo

Post autor: fotorondo »

madkeinam, ten ekspres do kawy to optimum za taką kasę? Tez chyba coś takiego do domu bym kupił, wsypać ziarenka i nie myśleć wiece. Już mnie męczy zaparzacz.
madkeinam

Post autor: madkeinam »

fotorondo, nie wiem czy optimum, brałem pod uwagę jeszcze Saeco, DeLonghi kosztował mnie stówkę mniej. Jako, że mieszkam z dziewczyną musiałem wziąć jej opinię pod uwagę, a ta brzmiała "DeLonghi ładniutki"... z takim argumentem nie wygrasz ;-)
Mam go od poniedziałku więc za wiele powiedzieć o nim nie mogę oprócz tego, że kawę mieli porządnie, dobrze i dość szybko parzy. Dysza bardzo ładnie spienia mleko, z poprzednim ekspresem (Zelmer 13Z013) musiałem się nauczyć robić to dobrze, tu po prostu spienia i nie ma się nad czym zastanawiać. Smak kawy zupełnie inny niż z kawiarki (nie mówię, że kawiarka zła, używam w pracy i na wycieczkach).
Generalnie jestem zadowolony, przed tym ekspresem wiele kaw nie wypiłem bo nie chciało mi się stać nad młynkiem i Zelmerem ;-)
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

fotorondo pisze:madkeinam, ten ekspres do kawy to optimum za taką kasę? Tez chyba coś takiego do domu bym kupił, wsypać ziarenka i nie myśleć wiece. Już mnie męczy zaparzacz.
Ja kupiłem do firmy używany. Dobrze wziąć wersję z dwoma kotłami - do spieniania mleka osobnym. Przerób ma spory bo pare-parenaście kaw dziennie. Po pół roku wymieniłem moduł z grzałką (ciekł) i komplet uszczelek. Nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń..
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

fotorondo pisze:madkeinam, ten ekspres do kawy to optimum za taką kasę? Tez chyba coś takiego do domu bym kupił, wsypać ziarenka i nie myśleć wiece. Już mnie męczy zaparzacz.
Tylko przygotuj się na przynajmniej cotygodniowe lub częstsze mycie "bebechów", nie wiem jak często, ale odkamienianie też będzie trzeba wykonać. Mówię to z doświadczenia. Używamy w biurze ekspresu i dla mnie to porażka,, przerost formy nad treścią, marketingowy bełkot. Ale wolność Tomku w swoim domku...

Ekspress to syf i malaria w porównaniu do małego i nieskomplikowanego zaparzacza.
Poza tym taki ekspres kosztuje parę stówek, a zaparzacz jedyne 30 - 100zł.

Jak nie chcesz zaparzacza (kawiarki) to kup sobie "french press". Prosto, szybko i wygodnie.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
ptja

Post autor: ptja »

Polecam zakup tabletek czyszczących i płynu odkamieniającego w miejscach, gdzie zaopatruje się gastronomia - w opakowaniach np. 100 tabletek i np. 2 l płynu (używa się, AFAIR, 20ml jednorazowo). Wychodzi znacznie taniej niż w sklepach detalicznych.
Ja kupiłem parę lat temu Suma Milk Clean i Suma Coffee Tabs parę lat/5571 kaw temu i płyn dopiero mi się kończy.
Ekspres mam Bosch Benvenuto B75 TCA6809.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
madkeinam

Post autor: madkeinam »

tnt_gt, syf i malaria to syf i malaria, sprzęt się czyści, czymkolwiek by nie był, wydaje mi się to normalne...
Prasa francuska to takie samo badziewie jak kawa "plujka" tyle, że pozbawiona fusów, proszę Cie chłopie daj spokój. Mam kawiarek kilka i prasę francuską też. Kawiarek, jak pisałem, używam w pracy i na różnego typu wycieczkach, prasy francuskiej... w ogóle nie używam bo do tego się tylko nadaje.
Nie leję do ekspresu wody prosto z kranu, filtruję ją sobie przez filtr z węgla aktywnego i dopiero idzie, do jakiegokolwiek zresztą, użytku.
ptja, dzięki za cynk, poszukam. Do tej pory używałem Kamyxa, testowałem kilka innych ale ten się mi najlepiej sprawdzał i kosztuje jakoś po ludzku.
joon

Post autor: joon »

Żadnych płynów i tabletek, no chyba że swędzi was nadmiar pieniędzy, jako serwisant używam kwasku cytrynowego w proszku- tania i bardzo skuteczna alternatywa do gotowych środków.
ptja

Post autor: ptja »

joon pisze:Żadnych płynów i tabletek, no chyba że swędzi was nadmiar pieniędzy, jako serwisant używam kwasku cytrynowego w proszku- tania i bardzo skuteczna alternatywa do gotowych środków.
do obydwu rodzajów (u mnie czyszczenie odbywa się poprzez aplikację tabletki do miejsca, gdzie sypie się kawę zmieloną, a odkamienianie poprzez roztwór ze zbiornika wody)? Gdzie kupujesz kwasek i w jakiej cenie? Jakie proporcje stosujesz?
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Zablokowany