max4max pisze:To się nazywa fart, ale na pewno nie zasada.
Zgadza się. Nie wiem jakim systemem kierują się typując paczki do opłat. Raz miałem zatrzymanie paczki przez UC ale ostatecznie po otwarciu przeszła bez opłat. Była to paczka na kwotę ok 100$.
A moja paczka o wartości 36$ (z wysyłką) przeszła przez UC bez opłat. Co prawda przeciągnęło to dotarcie do mnie, ale naciągnąłem łapserdaków na godziny pracy i wysyłkę.
Zastanawiam się nad zakupem w FastTech ale niepokoi mnie kwestia ogniw. Ostatnio pojawiają się głosy, że potrafią zwracać paczki z ich powodu.
Czy to zjawisko występuje często?
Jedna była przez Singapore Post, dwie przez Hong Kong Post. W sumie nie widziałem jakieś wielkiej różnicy, każda z nich wisiała koło dwóch tygodni z niedostępnym trackingiem - miałem numer ale nic nie wyświetlało. Jak już się pojawiły to poszło bardzo szybko. Ale to było prawie miesiąc temu.
W sumie trudno powiedzieć co w tej chwili brać, ale fasttech zniechęca do brania za pomocą Hong Kong Post ze względu na ten dwutygodniowy okres czekania. Myślę że Singapore Post będzie odpowiedni.
Pawelxqx pisze:Jedna była przez Singapore Post, dwie przez Hong Kong Post. W sumie nie widziałem jakieś wielkiej różnicy, każda z nich wisiała koło dwóch tygodni z niedostępnym trackingiem - miałem numer ale nic nie wyświetlało. Jak już się pojawiły to poszło bardzo szybko. Ale to było prawie miesiąc temu.
W sumie trudno powiedzieć co w tej chwili brać, ale fasttech zniechęca do brania za pomocą Hong Kong Post ze względu na ten dwutygodniowy okres czekania. Myślę że Singapore Post będzie odpowiedni.
Przez 2 tygodnie statusu nie wyświetla czy przez dwa tygodnie kompletnie nic się nie dzieje?