Witaj. Pogoda się zmieniła na naszą niekorzyść i może będziemy zjeżdżać wcześniej na weekend. Jak tak będzie to będę się kontaktować przez mail. Może udało by się "wcisnąć" w jakiś wcześniejszy termin ale nic nie obiecujęneutrinus pisze:W "nowym" (ponad 20letnim...) kamperze okazało się że jest pęknięty brodzik..
[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_552ab0746d0462884.jpg]Obrazek[/url]
Nowego brodzika nie da się kupić, można zrobić z żywicy nowy (ale trzeba zdemontować pół łazienki).
Nie działa też pompa wody (nowa już do mnie jedzie), uszkodzone akumulatory pokładowe agm, układ ładowania solara do wymiany(zamówiłem ), coś cieknie w podszybiu, łożysko w kole huczy. Niby nic poważnego (poza tym brodzikiem) ale i tak mi smutno, miałem w najbliższy weekend zabrać syna na wycieczkę.
Podziel się swoim smutkiem
Witam
Dostałem rachunek od operatora telefonii. 300zł...
Jedną z pozycji jest: "Serwisy WWW/Wap Specjalny", najciekawsze jest to, że to było na karcie, która siedzi w routerze, bo mam na niej tylko internet. Okazało się, że dostałem SMSa, o którym nic nie wiedziałem, że bla bla bla, jak nie odpiszę "REZYGNUJĘ" to będę dostawał płatne wiadomości. No się ... ... Od razu zadzwoniłem do biura obsługi, i kazałem wszystko po blokować. No to już jest bezczelność...
Pozdrawiam
Dostałem rachunek od operatora telefonii. 300zł...
Jedną z pozycji jest: "Serwisy WWW/Wap Specjalny", najciekawsze jest to, że to było na karcie, która siedzi w routerze, bo mam na niej tylko internet. Okazało się, że dostałem SMSa, o którym nic nie wiedziałem, że bla bla bla, jak nie odpiszę "REZYGNUJĘ" to będę dostawał płatne wiadomości. No się ... ... Od razu zadzwoniłem do biura obsługi, i kazałem wszystko po blokować. No to już jest bezczelność...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
SMS, a nie to? Pasuje jak ulał do karty inernetowej i "wap specjalny".
http://www.mobiltek.pl/rozwiazania/uslu ... illing-mt/ i "przez WAP Opt-in (tzw. WAP billing) – użytkownik korzystający z internetu mobilnego, rejestruje się do subskrypcji przez kliknięcie w odpowiedni link (nie jest wymagane wysłanie SMSa ani wprowadzanie PINu), metoda dostępna w sieciach: Orange, Play, Plus i T-Mobile."
http://www.mobiltek.pl/rozwiazania/uslu ... illing-mt/ i "przez WAP Opt-in (tzw. WAP billing) – użytkownik korzystający z internetu mobilnego, rejestruje się do subskrypcji przez kliknięcie w odpowiedni link (nie jest wymagane wysłanie SMSa ani wprowadzanie PINu), metoda dostępna w sieciach: Orange, Play, Plus i T-Mobile."
Witam
Też myślałem, ale odczytałem wiadomości z karty... Z tym, że musiałem ją przełożyć do innego modemu i podpiąć bezpośrednio pod kompa.
A jednak... poszperałem i wyszło szydło z worka MOBIWID02.
Najpierw przyszedł SMS "... jeśli chcesz zrezygnować, wyślij STOP SERWIS". Przy braku odpowiedzi ...
"Dostęp do serwisu filmowego został przedłużony o 7 dni"
Pomiędzy otrzymaniem faktury a zablokowaniem usług, przyszedł jeszcze jeden. Przed chwilą dzwoniłem do centrum obsługi, i sprawdziłem, czy wszystko zablokowane i że już nie będzie numerów...
W sumie nie wykluczam, że jakiś link został kliknięty, czasem są tak zamaskowane... Najczęściej w podejrzanych wypadkach zamykam stronę, ale może człowiek być pewien.
Pozdrawiam
Też myślałem, ale odczytałem wiadomości z karty... Z tym, że musiałem ją przełożyć do innego modemu i podpiąć bezpośrednio pod kompa.
A jednak... poszperałem i wyszło szydło z worka MOBIWID02.
Najpierw przyszedł SMS "... jeśli chcesz zrezygnować, wyślij STOP SERWIS". Przy braku odpowiedzi ...
"Dostęp do serwisu filmowego został przedłużony o 7 dni"
Pomiędzy otrzymaniem faktury a zablokowaniem usług, przyszedł jeszcze jeden. Przed chwilą dzwoniłem do centrum obsługi, i sprawdziłem, czy wszystko zablokowane i że już nie będzie numerów...
W sumie nie wykluczam, że jakiś link został kliknięty, czasem są tak zamaskowane... Najczęściej w podejrzanych wypadkach zamykam stronę, ale może człowiek być pewien.
Pozdrawiam
A te praktyki są dozwolone? Nie podpada to pod jakąś klauzulę zabronioną? Machnij im pisemną reklamację (choćby e-mailem) i żądaniem zwrotu za usługę, której nie zamawiałeś.
Nam w Internetii po jednym e-mailu (czy przez formularz raczej) bez gadania oddali z 30zł, (10zł miesięcznie) naliczane za jakąś usługę (chmura czy coś), a niby żonie mówili przy przedłużeniu umowy, że trzeba to za miesiąc wyłączyć, ale nie fikali, oddali i wyłączyli (choć może wyłączyłem sam przez bok).
Tak, czy owak za taką kwotę chyba z dwa akapity warto napisać.
Powodzenia!
Nam w Internetii po jednym e-mailu (czy przez formularz raczej) bez gadania oddali z 30zł, (10zł miesięcznie) naliczane za jakąś usługę (chmura czy coś), a niby żonie mówili przy przedłużeniu umowy, że trzeba to za miesiąc wyłączyć, ale nie fikali, oddali i wyłączyli (choć może wyłączyłem sam przez bok).
Tak, czy owak za taką kwotę chyba z dwa akapity warto napisać.
Powodzenia!
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Trochę więcej jak 10 lat temu miałem takie przeboje z Erą (teraz T-mobile). 3 miesiące po rząd przychodziły rachunki po 240 zł, ostatniego nie zapłaciłem i zacząłem się sądzić, przegrałem. Przychodziły SMS-sy których nie czytałem do końca tylko kasowałem (jakieś 2 gry tygodniowo po 10zł), a na końcu była informacja, że jeżeli nie chcę subskrypcji to mam wysłać SMS o treści STOP chyba za 4,99. Paranoja. Po jakimś czasie wszedł zakaz takich nieuczciwych praktyk, bo klient nie ma obowiązku czytania SMS-ów. Więc trzeba by to sprawdzić, i na bank można się z tego wymigać.Pyra pisze:Dostałem rachunek od operatora telefonii. 300zł...
Co do smutków to wczoraj pogotowie zabrało teściową do szpitala. Co prawda już jest w domu ale nie bardzo może się dzieckiem zajmować, więc rozbiło to zupełnie nasz porządek dnia. W pracy akurat znowu szał i bieda się wyrobić z terminami. Więc jeżdżę do roboty na 5-tą wyjeżdżam o 12.30 odbieram dziecko, bo żona idzie na druga zmianę, gotuję obiad, o 14.30 wraca teść z pracy, więc ja wracam znowu do pracy i wracam jak dziś o 23.00. Tak chyba będzie do końca tygodnia . Jeszcze obiecałem kilka lampek i muszę teraz nad nimi popracować. Na szczęście jutro idę na 6 rano więc zawsze ta godzina więcej snu.
Żarówka zamówiona od chińczyk 04.09.2013 i zainstalowana w lampie zewnętrznej - umarła. Większość diod przestała świecić i śmierdzi starym laminatem.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Witam
Wyskoczył mi błąd SRSa w aucie. Dzwonię do znajomego mechanika, czy ma chwilkę, żeby sprawdzić... Podjechałem po pracy, podpięliśmy pod laptopa i .... wyskoczyła cała lista: uszkodzone wszystkie czujniki, kurtyny, poduszki itp. Np. "błąd rezystancji poduszki ochraniającej kolana kierowcy", nawet nie wiedziałem, że coś takiego mam
Na 99% poszedł moduł centralny.
Biorąc wszystko co nas od jakiegoś czasu spotyka, kupiliśmy "czarcie żebro", jak to nie pomoże to szukam "Mądrej babki"
Pozdrawiam
Wyskoczył mi błąd SRSa w aucie. Dzwonię do znajomego mechanika, czy ma chwilkę, żeby sprawdzić... Podjechałem po pracy, podpięliśmy pod laptopa i .... wyskoczyła cała lista: uszkodzone wszystkie czujniki, kurtyny, poduszki itp. Np. "błąd rezystancji poduszki ochraniającej kolana kierowcy", nawet nie wiedziałem, że coś takiego mam
Na 99% poszedł moduł centralny.
Biorąc wszystko co nas od jakiegoś czasu spotyka, kupiliśmy "czarcie żebro", jak to nie pomoże to szukam "Mądrej babki"
Pozdrawiam
Witam
Pozdrawiam
No wiesz, gdyby tylko to... ale przez ostatnie pół roku, popsuło się w domu wszystko, z wyjątkiem telewizora, ostatnie kilka tygodni, to przeziębienie na zmianę żołądkówką... wszystko się sypie.fxxx pisze:heh....mi też się 'darzy' z autem, ...
Pozdrawiam
Nie jest to smutek ale wnerw na maxa. Płacę tu i ówdzie kartą za zakupy i nie ma problemu. Ostatnio na poczcie za wysyłki też postanowiłem zapłacić kartą, bo było trochę tego i nie miałem aż tyle gotówki ze sobą. Dziś patrzę na konto a tam:
PROW.WYPŁ.GOT.KARTĄ W URZ.POCZT. -5,00
Żebym jeszcze wypłacał gotówkę to ok, bo wiem, że są opłaty w moim banku ale za zwykłą płatność kartą Podejrzewam, że było to celowe działanie babki w okienku, bo chciałem zbliżeniowo zapłacić a ta powiedziała, że nie wie, jak to działa, bo nigdy tego nie robiła.
PROW.WYPŁ.GOT.KARTĄ W URZ.POCZT. -5,00
Żebym jeszcze wypłacał gotówkę to ok, bo wiem, że są opłaty w moim banku ale za zwykłą płatność kartą Podejrzewam, że było to celowe działanie babki w okienku, bo chciałem zbliżeniowo zapłacić a ta powiedziała, że nie wie, jak to działa, bo nigdy tego nie robiła.