Co sobie ostatnio kupiliście?
Witam
Wreszcie doszedł kupiony jakiś czas temu na DX generator DDS. Niestety tylko 8 bitów, ale dwa niezależne kanały, z możliwością regulacji przesunięcia fazowego (co 1°). Trzy podstawowe przebiegi: sinus, trójkąt, kwadrat, z tym, że trójkąt ma możliwość zmiany w piłę narastającą i opadającą. a kwadrat, regulację stopnia wypełniania 0 - 100% co 1%.
Regulacja częstotliwości z dokładnością do 0,01Hz.
Dodatkowo przemiatanie pasma częstotliwości, pomiar częstotliwości i zdaje się modulacja FM, ale muszę do tego dojść.
Mała próbka: sterowanie XY, stosunek częstotliwości 1:6, fazy zgodne i przesunięte o 90°.
Pozdrawiam
PS: Przy okazji naprawiłem swój stary oscyloskop, jeden z tranzystorów stopnia odchylania H, zmieniał się w diodę.
Wreszcie doszedł kupiony jakiś czas temu na DX generator DDS. Niestety tylko 8 bitów, ale dwa niezależne kanały, z możliwością regulacji przesunięcia fazowego (co 1°). Trzy podstawowe przebiegi: sinus, trójkąt, kwadrat, z tym, że trójkąt ma możliwość zmiany w piłę narastającą i opadającą. a kwadrat, regulację stopnia wypełniania 0 - 100% co 1%.
Regulacja częstotliwości z dokładnością do 0,01Hz.
Dodatkowo przemiatanie pasma częstotliwości, pomiar częstotliwości i zdaje się modulacja FM, ale muszę do tego dojść.
Mała próbka: sterowanie XY, stosunek częstotliwości 1:6, fazy zgodne i przesunięte o 90°.
Pozdrawiam
PS: Przy okazji naprawiłem swój stary oscyloskop, jeden z tranzystorów stopnia odchylania H, zmieniał się w diodę.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Tak to się nazywa. Niestety adresu nie podam, bo mi się żona zarejestrowała na ryjbuka i przez tydzień wyssała pakiet 8GB, więc teraz do 9-go mam ograniczony transfer, że ledwo mi forum chodzi...
Przemiatanie jest dość wolne i w zakresie 1:10, czyli np. 1kHz - 10kHz co 1Hz.
Jest jakaś możliwość współpracy przez port szeregowy, ale nie zgłębiałem tematu.
Pozdrawiam
UDB1302S 2.6" LCD 2-Channel DDS Function Signal Generator Source - Green-204244Kwazor pisze:Pyra daj linka do dataszitu...lub DX.
Tak to się nazywa. Niestety adresu nie podam, bo mi się żona zarejestrowała na ryjbuka i przez tydzień wyssała pakiet 8GB, więc teraz do 9-go mam ograniczony transfer, że ledwo mi forum chodzi...
Przemiatanie jest dość wolne i w zakresie 1:10, czyli np. 1kHz - 10kHz co 1Hz.
Jest jakaś możliwość współpracy przez port szeregowy, ale nie zgłębiałem tematu.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Zakupiłem Cinquecento 900, za nie całe 900zł, 90 tyś km, 96r, z myślą, że pogrzebię sobie trochę w nim i będzie miała małżonka do pracy zamiast wysłużonego CC 700, gdzie wg wstępnych szacunków trzeba by ok. 2K włożyć, żeby miało to sens. Jakież było moje zdziwienie kiedy na diagnostyce facet powiedział, że za bardzo nie ma co robić z tym bolidem. Silnik "igła", jedynie ewentualnie jeden popychacz do wymiany, zeby mniej stukał. Blacha zdrowa. W zawieszeniu, tylko amortyzatory przełożyłem ze starego, bo mialem tam roczne Monroe i jeszcze tylko tulejka na prawym tylnym wahaczu jest do wymiany i wszystko. No jeszcze lustra do wymiany, ale mam stare lampy wiec tylko same lustra przełożę. Koszty niewielkie, a za starego złomiarz jeszcze 400 obiecał dać. Niby wszystko fajnie, tylko myślałem, że sobie pogrzebię w nim ze dwa tygodnie, a tu lipa.
Te 3 rzeczy (Za Cinquecento można po prostu wstawić FIAT) nie mogą być użyte w jednej wypowiedzi. Chyba, że progi już były robioneZbychur pisze:Zakupiłem Cinquecento 900, za nie całe 900zł, 90 tyś km, 96r ,[...] Silnik "igła", jedynie ewentualnie jeden popychacz do wymiany, zeby mniej stukał. Blacha zdrowa . [...]
BTW, jak chcesz troszkę pogrzebać przy aucie to mogę podrzucić swoje
Veldrinn, jedyne małe 2 wrzody na podszybiu i jeden na tylnej klapie tam gdzie wszystkie cienkusy mają , czyli w połowie wysokosci i w 2/3 szerokości idąc od lewej. Podejrzewam, że musi tam być jakaś podpórka w procesie cynkowania. Progi oczywiście robione. Według pracownika diagnostyki ( gość 25 lat pracuje w serwisie fiata) przebieg jest jak najbardziej realny. Co do faktu, że to rzeczywiście fiat, powiem tak - ma cztery koła, silnik, dach i jeździ, a koszt kapitalki wynosi mniej niż podstawowy serwis elementów eksploatacynyjch w samochidach 10-15lat młodszych, no ale za to niemieckich. Rozumiem komfort jazdy itd. ale na 8 km trasy do pracy nie trzeba nic więcej a ma być tanio. Inna sprawa, lubię samochody, które potrafię sam naprawić nie będąc mechanikiem. W 700 ujarzmiłem gaźnik Aisana, wiec tu powinienem sobie też poradzić w razie "W" Moja żona reaguje dość panicznie na wszelkie stuki i puki a ja nie będę płacił za każdym razem za podpięcie bo coś jest nie tak. W każdym nowym w tej chili samochodzie po 18 latach, będą świecić wszystkie kontrolki na desce, czy trzeba czy nie bo tak to zostało zaprogramowane. Podejście moje jest proste - nie ważne jakie auto, jak dbasz tak masz.
Trzeba by w tym dziale wprowadzić zasadę, że nie podanie źródła zakupu (konkretnego URLa; jeśli możliwe oczywiście) == post do kosza
Ostatnio zmieniony czwartek 11 wrz 2014, 19:43 przez arekm, łącznie zmieniany 1 raz.
Kawałek szkła uformowany w soczewkę
Średnica 57mm
Link: http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 92274.html
Średnica 57mm
Link: http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 92274.html
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.