Podziel się swoim smutkiem
-
- lord_craven
wyrazy współczucia.lord_craven
Co do zdarzenia, 460 największych nierobów powinno się w końcu zająć pieszymi którzy jak by to nazwać "znajdują się pod wyraźnim WPŁYWEM" i maszerują nie tylko bez odblasków ale są PEŁNOPRAWNYMI użytkownikami drogi i za tworzenie zagrożenia na drodze POWINNI ODPOWIADAĆ KARNIE.
Czy ktoś pomyślał co by było gdyby na przednim fotelu jechał pasażer albo dziecko w foteliku?
Piłeś? Nie jedź i...nie chodź po jezdni !
PS: Każdy kto więcej jeżdzi po zmierzchu wie o co chodzi z błądzącymi "Zombie"
W kwestii wypadków. Sąsiadkę kolegi jakiś babsztyl dosyć solidnie potrącił na pasach, składają bidulkę po szpitalach. Jak się babsko tłumaczyło? A że oślepiało ją słońce i nic nie widziała jak jechała. No super, dostosowanie prędkości do warunków na drodze jak ta lala. Kobieca logika jest porażająca.
Jakiś detektor czadu wyjący wsadzić w okolice? Jak po uszach daje to się ludzie oduczają robić głupoty.Zbychur pisze:Dziś przegiął pałę i przepustnicę zamknął maksymalnie, oczywiście nie ma możliwości całkowitego jej domknięcia, ale szpara która została była na tyle mała, że spaliny zaczęły wychodzić na kotłownię
- przemek1602
Mam taki detektor - niby atestowany a nawet jak dymu w pomieszczeniu dużo to nie pika, jak już nic nie widać to się włącza, i na czad nie wiem czy reaguje bo czujka chyba jest taka że jak laser nie przechodzi to się wtedy włącza alarm ( nie znam konstrukcji tego ) Przy lakierowaniu się włącza nawet bo jedna była na próbe w garażu.
Są dwa różne typy (co najmniej dwa). Wykrywacze dymu (tańsze, z 20-40zł chyba tylko) i wykrywacze czadu, co najmniej ok. 100zł. Poza tym do wykrywaczy czadu polecają kupić tester, czyli czad w puszcze i sprawdzać, co rok czy działa. No i pamiętać o wymianie baterii.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Dzisiaj z Banggood przyszedł odtwarzacz mp3, który miał iść dalej jako upominek.
Pomijam, że szedł prawie miesiąc, dlatego z miesięcznym wyprzedzeniem zamówiłem.
Po rozpakowaniu włączył się tylko raz i pokazał, że ma słabą baterię.
Podłączony do ładowarki nie reaguje i bardzo mocno się grzeje.
Dzisiaj policzyłem, że z allegro z kuponem wyszedł by mnie tyle samo, ale by nie było problemu z reklamacją.
Pomijam, że szedł prawie miesiąc, dlatego z miesięcznym wyprzedzeniem zamówiłem.
Po rozpakowaniu włączył się tylko raz i pokazał, że ma słabą baterię.
Podłączony do ładowarki nie reaguje i bardzo mocno się grzeje.
Dzisiaj policzyłem, że z allegro z kuponem wyszedł by mnie tyle samo, ale by nie było problemu z reklamacją.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne