Dealextreme i PayPal - HOW TO

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

michal13031986 pisze:sprawdzałem w tym zamówieniu na dx i tam jak wchodzę w Update Address to są wszystkie dane: jest też imie i nazwisko podane tam
Czyli wszystko będzie OK. Nie martw się :)
Pozdr.
Pikom
marshal

Post autor: marshal »

Witam, a ja mam takie pytanie:

jak zamówienie (ponad 15$) DX zostaje podzielone na dwie przesyłki to obie idą z trackingiem?

Bo ja właśnie zrobiłem zakupy i miałem zaznaczony tracking i pierwsza przesyłka idzie z trackingiem a druga nie :/ to normalne? a paradoksalnie druga paczka jest 2razy droższa od pierwszej
Pozdrawiam
darks86

Post autor: darks86 »

Przymierzam się do zamówienia paru dupereli z dx i mam pewne pytanko odnośnie cen.

Dla każdego towaru w drugiej zakładce są podane niższe ceny dla zamówień w ilości sztuk: +3, +5, +10. Tak się składa, że parę rzeczy będę zamawiał w kilku sztukach (dla siebie i znajomych), więc chciałbym aby naliczono mi tą niższą cenę. Co trzeba zrobić ? Przeczytałem, co tam napisali, ale wolę zasięgnąć opinii fachowców.

Zaznaczam, że od godziny szukam takiej informacji na forum i jak dotąd bez skutku. Znalazłem tylko wzmiankę w tutorialu. Z tego zrozumiałem, że wystarczy w koszyku kliknąć jeden przycisk i te niższe ceny są już załatwione. Jeśli coś przegapiłem, to proszę nie opierdzielać tylko odesłać do informacji, lub chociaż pokierować jak to znaleźć :)

Pozdr.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

lzsam pisze:Witam, a ja mam takie pytanie:

jak zamówienie (ponad 15$) DX zostaje podzielone na dwie przesyłki to obie idą z trackingiem?

Bo ja właśnie zrobiłem zakupy i miałem zaznaczony tracking i pierwsza przesyłka idzie z trackingiem a druga nie :/ to normalne? a paradoksalnie druga paczka jest 2razy droższa od pierwszej
Witam
Pierwsza, którą wysyłają ma traking, druga, niezależnie od wartości już nie.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

darks86, musisz na końcu, jak już podsumowujesz kartę zakupów kliknąć w coś ala ENABLE BULKRATE PRICES żeby naliczyło niższe ceny
darks86

Tyle to przecież zrozumiałem chociażby z tutka zamieszczonego na forum.
Nigdzie jednak nie mogę znaleźć opisu o co chodzi z tym 1,7$ "doliczanym" niby do przesyłki. Według tego, co rozczytałem, to do zamówień hurtowych, czyli tych z okazyjnymi cenami doliczana jest stała opłata w wysokości 1,7$. I tutaj robi się klopsik, bo część towarów przestaje być w tym momencie okazyjna - różnica pomiędzy normalną ceną, a tymi niższymi + owe 1,7$ to około 0,2-0,5$ przy 3-4 przedmiotach. Wiadomo, czym towar droższy tym zysk większy, ale kupując aku/krzesiwa/tanie latareczki zysku prawie nie ma.

Dobrze to zrozumiałem ?

Druga kwestia, z którą obecnie walczę - założyłem konto na paypal, wszystko według tutka i informacji z ich strony. Stanęło na weryfikacji za pomocą rachunku bankowego. Wysłałem zgłoszenie wczoraj w nocy i nadal nie mam na koncie tych dwóch małych kwot niezbędnych do zniesienia limitów w paypal. Ile dni się na to diabelstwo czeka ? Mam wrażenie, że jakimś cudem coś źle zrobiłem, chociaż jedyne, do czego mogę mieć wątpliwości, to nazwa banku - podałem mBank, a być może powinienem wpisać BRE Bank ?

Z góry dziękuję za wszelkie info.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Pierwsze pytanie - tak, dobrze zrozumiałeś, nie zawsze warto.

Pytanie drugie - na zaksięgowanie w PayPalu czeka się czasem dwa, trzy dni robocze.
Pozdr.
Pikom
darks86

Dzięki za info :) W takim razie pozostaje spokojnie czekać.
P_iter

Post autor: P_iter »

Pikom pisze: Pytanie drugie - na zaksięgowanie w PayPalu czeka się czasem dwa, trzy dni robocze.
Dziwne. Ja po raz pierwszy zasiliłem konto PP bezpośrednio z konta, (wchodząc w system płatności linkiem ze strony PP) i środki miałem na PayPal już po niecałych dziesięciu minutach.
Pozdrawiam
P_iter
Awatar użytkownika
Veldrinn

Post autor: Veldrinn »

P_iter, a nie użyłeś przypadkiem ekspresowego doładowania konta ? To kosztuje bodajże 1 zł, a środki masz właśnie po paru minutach.
Nigdy z tego nie korzystałem bo środki z mojego konta (mBank) przelewam przeważnie w nocy i kolejnej nocy już na koncie PP.
P_iter

Post autor: P_iter »

No tak. Doliczyli mi te 1 złotych ale to i tak niewielka cena za spokój (od) dzieciaka, który stoi nad głową i chce aby mu zapłacić za gierkę na Stimie. :mrgreen:
Pozdrawiam
P_iter
mantech

Post autor: mantech »

Dostałem dzisiaj na maila zawiadomienie z Pay-pal (zapewne Wy,Pay-palowcy też :) )o zmianach regulaminów wchodzących od 7września 2011.
M.in. dotyczących zakupów np.:do zakupów w $ z karty debetowej lub kredytowej na DX dojdzie nam pobierana przez Pay-pal prowizja 4,4% plus opłata stała za transakcję 0,30$
Przykładowo zakupy za 20$ haracz Pay-pala -1,18$ nie licząc tego co dotychczas pobierali ,czyli za przewalutowanie
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

Długo będę czekał, jeżeli od wczoraj mam status zamówienia "Backorder" ?
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Awatar użytkownika
clorox

Post autor: clorox »

Zależy jak bardzo cierpliwy jesteś i czy masz szczęście. Czasem podany estymowany czas dostawy nawet pokrywa się z rzeczywistym.
clorox
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

No ale to kwestia dni, czy tygodni?

W ogóle na tym DX mają bałagan niezły.

Po zalogowaniu i wejściu do My account w ogóle nie mogę sobie podglądnąć statusu zamówienia - wyskakuje info, że pod tym e-mailem nie znaleziono tego zamówienia.

A gdy wchodzę w tracking z innego e-maila, ale wpisuje ten sam, który mam wpisany w koncie na dx i paypalu i nr zamówienia to mi wyskakuje status, wszystkie info dotyczące zamówienia, adres itp.
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
ODPOWIEDZ