FandyFire X2 Cree XM-L U2 - mini recenzja

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Ładowarka ma wtyczkę amerykańską, więc przyda się przejściówka.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Blasphem

Post autor: Blasphem »

Maciex, możesz mi jeszcze powiedzieć którą opcje wysyłki wybrać ?

swisspost ?
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Singapore post.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Blasphem

Post autor: Blasphem »

Ok, dzięki za pomoc. Odezwę się jak lampka dojdzie :-).

zdr

[ Dodano: 14 Marzec 2014, 09:25 ]
Póki co sa jakies problemy z wallbuys

Spieprzyłem trochę bo zamówiłem tą lampkę bez rejestracji konta i bez logowania, tylko po prostu klikając na 'buy now' i od razu przenosi do płatności via paypal.

W 'Order Track' nie pokazuje nic, napisałem do ichniejszego BOKu i teraz sprawdzają, ale rzekomo nie wykryli płatności z tego adresu paypal. Wysłałem im wszystkie potwierdzenia i numer zamówienia i zobaczymy. Całe szczęście, że odpisuje na e-maile w miare sprawnie, to znaczy w 1 dzień :).

edit:

"The goods is in transit at present."

Ok tracking już działa :). 6 marca niby już wypłynęła. Zobaczymy ile zajmie jej podróż.
Fil

Post autor: Fil »

podzielę się swoimi wrażeniami z krótkiej eksploatacji bliźniaczej latarki Solar Storm X2 z gwintowanymi pigułami. pomimo nasmarowania gwintów niezłą pastą termo, latarka nagrzewa się bardzo marnie. nie mam termometra do takich pomiarów, ale przy mojej DX-owej MTE SSC P7 (rzekomo 900lm) widać ogromną różnicę. MTE nagrzewała się o wiele szybciej i do wyższej temperatury.

i tu pytanie do specjalistów: co można z tym zrobić? czy to wina kiepskiego styku na gwincie, niedokręcenia (jak to dokręcić w ogóle, skoro gwint jest na wylot?) czy może diody są źle umocowane?
myślałem o jakiejś cienkiej folii miedzianej/alu na gwint, ale nie wiem skąd to wziąć i czy to pomoże.
Awatar użytkownika
darol

Post autor: darol »

W mojej lampce SS X2 z gwintowanymi pigułami nawet bez pasty temperatura wzrastała dość szybko. Pytanie jak to oceniasz, bo podczas ruchu lampka chłodzi się bardzo dobrze, szczególnie teraz kiedy jest chłodno. Jeśli w domu po kilku minutach przyrost temperatury jest słaby można zacząć się martwić :wink:
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Wykręć piguły i wszystko co jest możliwe z latarki, wkręć potem samą jedną pigułę do oporu, jesli piguła lata to masz rozwiązanie. Jesli nie lata, sprawdź jak led "leży" z mcpcb na pigule.
ILPT
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Fotka z moda dla tty5150 . Tym razem wersja z seryjnymi ściankami w obudowie zamiast piguł-blaszek.

Obudowa została rozwiercona żeby zrobić miejsce na grubsze piguły toczone. Podłoża miedź , pasta MX4 , gorąca momentalnie :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony piątek 21 mar 2014, 10:28 przez krzycho_, łącznie zmieniany 1 raz.
elektroda.pl
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

:super:
Fil

Post autor: Fil »

darol pisze:W mojej lampce SS X2 z gwintowanymi pigułami nawet bez pasty temperatura wzrastała dość szybko. Pytanie jak to oceniasz, bo podczas ruchu lampka chłodzi się bardzo dobrze, szczególnie teraz kiedy jest chłodno. Jeśli w domu po kilku minutach przyrost temperatury jest słaby można zacząć się martwić :wink:
oceniam właśnie w domu... słabo się nagrzewa.
Awatar użytkownika
darol

Sprawdź tak jak sugerowano wyżej czy piguła nie "kiwa" się na gwincie. Jeżeli tak można spróbować nawinąć na pokryty pastą gwint piguły aluminiową folię spożywczą - preparujesz pasek złożony z kilku warstw w zależności od szczeliny, może da radę. Należy też sprawdzić styk podłoża diody z samą pigułą. Przy gwincie nie ma problemu z prawidłowym dociśnięciem zapastowanej mcpcb do reflektora, więc śmiało usuń klej termo jeżeli tam taki się znajduje, po zeszlifowaniu powierzchni nałóż pastę. To chyba tyle ile można domowym sposobem bez użycia tokarki poratować się w tej sytuacji.
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Zobaczcie jakiego potwora Fasttech wprowadził do oferty

TrustFire TR-D013
Obrazek
http://www.fasttech.com/products/1/1000 ... ode-3200lm

Poza wyglądem pewnie nic dobrego nie ma...
Awatar użytkownika
darol

Konkretnie "pojechali". Wygląda to jak zemsta szalonego konstruktora.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

darol pisze:Konkretnie "pojechali"
Chyba się komuś dwa rysunki skleiły i tak wyszło :mrgreen:
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Bez sensu ta lampa , przecież to będzie oślepiać każdego.
elektroda.pl
ODPOWIEDZ