Convoy M1
Słabo szukałeś Fasttechetylinek pisze:Mam prośbę o podanie wymiarów szkiełka w Convoy M1.
Witam,
za przykładem jednego z użytkowników M1 postanowiłem również zmierzyć czas pracy latarki:)
Wyszło mi około 75 minut. Sterownik 9*AMC (od Grega), ogniwo Panasonic 3100mAh.
Czy przypadkiem 75 minut nie jest z byt optymistyczne i po prostu coś spaliłem w czasie montażu ?
Sugeruje się tym co znalazłem w temacie solarforce l2p gdzie czas pracy był podany około 65 minut.
za przykładem jednego z użytkowników M1 postanowiłem również zmierzyć czas pracy latarki:)
Wyszło mi około 75 minut. Sterownik 9*AMC (od Grega), ogniwo Panasonic 3100mAh.
Czy przypadkiem 75 minut nie jest z byt optymistyczne i po prostu coś spaliłem w czasie montażu ?
Sugeruje się tym co znalazłem w temacie solarforce l2p gdzie czas pracy był podany około 65 minut.
Ja też się zastanawiałem jak z jej wodoszczelnością jest. Najpierw postanowiłem to sprawdzić w taki sposób: odkręciłem dupkę i zanurzyłem ją w wodzie dupkę gumką włącznika w dół, przyłożyłem szczelnie gwint do gęby i dmuchałem, nie ma bąbelków powietrza, jest szczelne, zrobiłem tak samo z tubą przykręconą do głowicy. Potem wrzuciłem do latarki ogniwo, zakręciłem, włączyłem i wrzuciłem do miski z wodą. Wszystko działa. Aha, no i warto nasmarować uszczelki. Ja się nie bawię w te magiczne kosmicznie drogie smary do gwintów, mam tam jakąś oliwę w słoiku po pulpetach i wszystko jest gites. Znaczy się po przesmarowaniu uszczelka lepiej przylega i temu jest bardziej szczelna, tego mnie nauczyli jak filtry olejowe w samochodach zmieniałem, a poza tym, jak jest jakieś smarowanie, to przy wkręcaniu/ wykręcaniu zmniejsza się tarcie i zużycie oringa. W sumie nie wiem po co się tak rozpisałem jak zapewne 3/4 powyższego już wiesz, ale trudno.Falanis pisze:Witam,
Jak to jest dokładniej z tą wodoszczelnością w M1?
Ja uważam, że jeśli wszystko dobrze by przesmarować oraz całość mocno skręcić, to latarka jest w 100% wodoszczelna. No, nie wiadomo oczywiście na jakie ciśnienie, ale to pomijam.
Sam nie próbowałem jeszcze mojej M1 topić
Co prawda jeszcze tego nie próbowałem... Te ssanie działa niezależnie od siły z jaką jest dociśnięty pierścień dociskający (masło maślane) do włącznika i przez to gumka włącznika do obudowy dupki? U mnie jest dość mocno dowalone.Wojto pisze:Jest wodoszczelna ale pamiętaj by nie włączać i wyłączać jej pod wodą ponieważ zassie wodę do niej
Edit:
Nie pomyślałem, a napisałem. Chodzi o to, że wciskając gumkę wytwarza się próżnia w obudowie i po gwintach może się woda wedrzeć. No to u mnie są oringi przesmarowane i lepiej przylegają, więc dalej jest ryzyko zassania?