Podziel się swoją radością

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Od jutra wracam na ostatni semestr magisterki, po 2 letniej przerwie i nie złożeniu pracy dyplomowej.

Co do latarki w zębach:
http://budgetlightforum.com/node/37173

Nie chcę nikogo straszyć, przypomniał mi się ten wątek po wcześniejszych wpisach.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

maciex93 dzięki za link, a w Polsce gdzieś jest dostępne?

Jacek318 powodzenia :wink:
Awatar użytkownika
dr.w

Post autor: dr.w »

Polsky, czy możesz podać orientacyjny koszt pokrycia auta taką powłoką z elastomeru polimocznikowego?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Polsky, poszukaj pod nazwą nitecore hb02, w Polce jest.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Hahaha, miałem jeszcze dziś wracać do pracy ale dostałem telefon, że na razie nie muszę, więc zaraz mogę się zabrać za testowanie nowego BTU <cwaniak>
michal1

Post autor: michal1 »

Zbychur, czekamy... :lol:
Awatar użytkownika
Zbychur

Na razie napiszę tylko, że te 39$ to na prawdę, warto było dać, oj warto . Więcej szczegółów później.
Awatar użytkownika
Polsky

Post autor: Polsky »

maciex dzieki za info, poproszę jeszcze o info jak dać "pomagacza" bo nie widzę, żadnej ikonki "pomógł" :oops:

dr.w w tej technologi staram się unikać określeń "orientacyjny koszt" gdyż jest to składowa paru czynników:

A. wielkość pojazdu
- nie do końca taka oczywista rzecz gdyż np. na pakę pickupa aplikujemy około 2,5-3mm grubości a z zewnątrz około 1,2-1,5mm grubości powłoki

B. budowa pojazdu
- chodzi np. o to czy musimy wyciągać szyby ze względu na małe szpary czy uszczelki dochodzące bezpośrednio do blachy, czy można okleić tylko szybę i powłoka po aplikacji będzie estetycznie wyglądała i co najważniejsze dla mnie czy nie będzie punktu poderwania powłoki.
- szczeliny między przednimi drzwiami a błotnikiem. Tu natomiast jest kwestia czy są na tyle duże że po aplikacji powłoki jeśli zmniejszy się przestrzeń np. o 3mm nie stworzymy punktu podrywania powłoki, czy też musimy używać specjalnej taśmy z linką stalową do odcinania powłoki.
Widać to w 0.57 sekundzie filmu a następnie efekt odcięcia:
http://youtu.be/IXp42i3FFsw
-demontaż tapicerki aby odkręcić klamki
-dodatkowe preferencje klienta np. dodatkowo na tryśnięcie powłoki na progi, nadkola z od spodu etc.

C. wybrany kolor powłoki przez klienta
- operacja zmiany koloru nie jest szybka i tania, musimy czyścić całe węże od maszyny, przepłukiwać je specjalnym olejem, który kosztuje 60zł netto za 1L (zużywamy około 10L) , poświęcamy na to czas itd. no i te koszta są doliczane do całości. Nie zapominajmy, że jest to operacja podwójna, gdyż później muszę powrócić do "standardowego koloru"

Także jak widzisz jest sporo szczegółów na które składa się całkowity koszt. Jeśli natomiast dostaniemy samą zdemontowaną maskę np. z jakiegoś europejskiego pojazdu typu Renault Laguna, Skoda Octavia to koszt jest około 300zł za taki element tylko aplikujemy przy "okazji" bo na samą taką maskę nie opłaca się odpalać reactora :wink:
Koszta całego pojazdu są zbliżone jak u dobrego lakiernika, nawet trochę tańsze. Nie odmawiamy żadnych prac nawet tych najmniejszych tylko one muszą czekać na swoją kolej :wink:
Później wkleję zdjęcie jak zrobiłem sobie przednie widełki w moim rowerze na błękitny kolor :mrgreen:
Chyba wkleję to co napisałem na stronę firmową :mrgreen:
Vigo

Post autor: Vigo »

Polsky pisze:maciex dzieki za info, poproszę jeszcze o info jak dać "pomagacza" bo nie widzę, żadnej ikonki "pomógł" :oops:
Taki przycisk do dyspozycji ma jedynie autor danego wątku. :cool:

___
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Dostałem baterię z laptopa, który szedł do utylizacji. Na 9 ogniw wiem, że 2 będą uszkodzone bo padły napięciowo. Sprawdziłem 4 sztuki jak na razie i przy rozładowaniu 1A wszystkie mają po ~2,4Ah.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Wybaczcie offtop, ale nie mogę się powstrzymać.
Jacek318 pisze:(...)Co do latarki w zębach:
http://budgetlightforum.com/node/37173
I właśnie dlatego będę paranoikiem w kwestii ogniw litowych noszonych na głowie :)
Awatar użytkownika
Zbychur

Nareszcie gotowy. Ciężki remont, napędów, nowe noże (lemiesze) i trochę blacharki. :) Jeszcze tylko nawierzchniowa (na razie jest podkład) i można wysyłać.

Obrazek :)

[ Dodano: 2 Marzec 2015, 11:13 ]
Troszkę na boku, ale telefon nie zapamiętuje mi obróconych zdjęć :mrgreen:
ww296

Post autor: ww296 »

a cóż to jest?
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Jakaś łyżka do koparki?
Zablokowany