Podziel się swoim smutkiem
- przemek1602
Powinno być w radości, bo pewnie odbije się to pozytywnie na wypłacie, ale ledwo żyję, a dziecko zaczyna pytać, czy tata jeszcze z nami mieszka. Wychodzę z domu dziennie o 6 rano i wracam między 22-24. Wczoraj byłem dopiero o 3 nad ranem (20,5 godziny). W sumie od początku miesiąca przepracowałem 197 godzin. Prawdo podobnie na 13 może 14.00 znów będę musiał jechać.
[ Dodano: 14 Luty 2015, 10:42 ]
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10620
[ Dodano: 14 Luty 2015, 10:42 ]
Tu jest latarka zbudowana w oparciu o wspomniane elementy. Świeci bardzo szeroko, ale wiązka krzyżuje się tuż przed soczewką.przemek1602 pisze:Tutaj jest XM-L2 T6 i całe szczęście nie da się nic zapalić. Dasz fotkę jak świeci z kolimatorem o którym mówiłeś?
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10620
Zbychur pisze:dziecko zaczyna pytać, czy tata jeszcze z nami mieszka.
Faktycznie się młodej nie dziwię bo już nawet tutaj się zastanawialiśmy gdzie Cię wcieło?
Jednego dnia nawet nie było Zbychura w "osobach, które przez ostatnie 24h odwiedziły forum"!
Niezły odwyk od Swiatełek i życia.
Ale jak mus to mus. Nie zajedź się!
piciex, też tak myślałem... Dzwoniłem tydzień temu do urzędu celnego i tam stwierdzono że w myśl obowiązujących przepisów, na latarki zakupione w Chinach jest podatek VAT (niezależnie od kwoty), jedynie na gift przez przyjaciela nie ma podatku. W przypadku każdej płatnej paczki powinno się odprowadzić podatek... Muszę kiedyś przeczytać tą ustawę. Jest jakiś próg 45 Euro nie od dolara, ale na co nie pamiętam..
Oczywiście, że gift jest od przyjaciela! Ja o tym wiem, ale to są też ludzie i wiedzą o co w tym chodzi i większość zależy od ich humoru w danym dniu.
Mam z nimi styczność na co dzień w pracy i często mówią jak to wygląda. Są pewne limity, które trzeba wyrobić jak policjant mandatów i tyle. Nikt ponadto nie będzie się wychylał, chyba że jest oszołomem, a tacy też tam pracują niestety.
Mam z nimi styczność na co dzień w pracy i często mówią jak to wygląda. Są pewne limity, które trzeba wyrobić jak policjant mandatów i tyle. Nikt ponadto nie będzie się wychylał, chyba że jest oszołomem, a tacy też tam pracują niestety.
maciex93, jesteś tego pewien? Bo chciałbym złożyć nowe zamówienie, ale mam obawy. Czyli teoretycznie powinni puścić tą paczkę po wysłaniu dowodu wpłaty.
Ostatnio zmieniony środa 18 lut 2015, 18:12 przez Jacek318, łącznie zmieniany 1 raz.