Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

fotorondo, Dzięki wielkie, ale mam jeszcze jakieś stare 21", 25" nawet (tyle że się uruchamia 3minuty), ale przyszedł chyba czas pójść za postępem i kupić ....Samrt TV :mrgreen: .

Jadę zaraz obejrzeć ten
http://www.mediaexpert.pl/telewizory-le ... ,id-236879
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Zbychur, nie wiem ile masz miejsca ale u mnie w pokoju 5x5 wisi na ścianie 50 cali, i wcale nie jest za duży. Nastepny na pewno będzie większy. :mrgreen:
Jak kupowałem to chciałem plazmę, full Hd, 50 cali i miało filmy z USB odtwarzać, posortowałem na allegro wg ceny i kupiłem najtańsze jakie było. A było to jakieś 4-5 lata temu, dałem 2150 za jakieś LG. Działa :)
zxcvb

Post autor: zxcvb »

A po co Wam telewizor? :)
Komputer i latarki Wam nie wystarczają? ;)
Zaprawdę powiadam Wam, bez telewizora da się żyć. ;-)
fotorondo

Ja zwykle mam włączone albo wiadomości albo jakieś discovery, tablet w łapce i przeglądam światełka.

Ciekawi mnie tylko po co wifi i internet w TV ??
ptja

Post autor: ptja »

fotorondo pisze:/.../po co wifi i internet w TV ??
żeby obraz i dźwięk z Internetów ściągać... a najlepiej z płatnych VOD :)

Mnie mocno korci pomysł, żeby nie instalować anteny TV w nowym domu... Domownicy oponują, ale może "się zapomni" i przestaną?
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
zxcvb pisze:Zaprawdę powiadam Wam, bez telewizora da się żyć. ;-)
Bez prądu i bieżącej wody też... ;)
Wczoraj u nas tez coś z prądami było, ale ze względu na silne wiatry, to sądzę, że gdzieś linię WN zerwało, bo cała okolica nie miała prądu. Niestety, ale internet (mobilny) też nie chciał działać... Graliśmy z synem w X-wing, przy latarkach. King i Bllack Shadow wycelowane w sufit, oraz L2P wisząca na żyrandolu... :twisted:
Dziś "wchodzę" na forum a tu 370 wiadomości do przeczytania...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Vigo

Post autor: Vigo »

A ja nie poszedłem za postępem i jak ostatnio mój kilkunastoletni Philips TV stracił nagle wizję, (dźwięk nadal jest i wszystkie funkcje działają chyba normalnie), to zamiast kupować jakiegoś LEDowca, kupiłem kolejny kineskopowy, poszperałem na OLX i w moim mieście trafiłem używkę w idealnym stanie (SONY Trynitron 21',100Hz, świetny dźwięk i obraz) po stopniu zużycia pilota widać, że sprzęt był niewiele używany. Kosztował mnie całe 160zł (dwa razy tyle ile miała kosztować prognozowana naprawa uszkodzonego Philipsa) i jestem zadowolony, a nie miłuję aż tak TV aby inwestować 1500-2000zł w nowy, ot aby był.
Ludziska pozbywają się teraz na fali mody na płaskie TV swoich, często mocno wypasionych i swego czasu bardzo drogich telewizorów CRT za śmieszne pieniądze, a te wszystkie nowe LED, LCD, plazmy, itd. to jak stwierdził mój zaprzyjaźniony serwisant RTV jednorazówki i taka tandeta, że aż zęby bolą.

___
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Szkoda oczu na CRT ;)
elektroda.pl
fotorondo

ptja, a w lodówce ??

W kablówce dali dekoder z nagrywarką, i takich filmów,programów co by się chciało
zobaczyć mam już pół dysku. A za pół roku umowa się kończy i nie wiem czy nie zechcą sprzęty wymienić. Pewnie nawet nie będę żałował :)

Na filmy z neta mam 1,5 Tera, obejżane zwykle kasuje. I tu też za jakiś czas miejsca zbraknie. Obiecywałem sobie że na emeryturce będę oglądał, ale ciężko będzie chyba dożyć :cry:
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

fotorondo pisze:Ciekawi mnie tylko po co wifi i internet w TV ??

Też sie zawsze na to dziwiłem. Wszystko do momentu gdy nie sprawiłem sobie SmartTV i syna. :mrgreen:
Dwulatek teroryzuje wszystkich w domu, że on nie chce tej bajki tylko inną! Proszę bardzo- odpalasz YouTube w telewizorze i są wszystkie bajki jakie sobie wymyśli, do wyboru do koloru. Czasem mam wrażenie, że jakbym mu pozwolił dotykać piolota to sam by sobie doskonale poradził z tym YouTubem... I chyba mnie to przeraża. :-|
fotorondo

piciex, zapewniam cie że by sobie poradził. Nie wiem ile miał mój, ale nie chciał żeby mu włączać, Kacper chciał żeby mu pokazać jak się włącza i zmienia kanały.
Teraz ma 6,5 i sam sobie nagrywa, ma u siebie dekoder. Sam na swoim tablecie nagrywa kasuje. Do nart miał w zeszłym roku godzinę instruktora i już potem dyrygował wycieczką.
Sam chciał prowadzić i mówić rodzicom jak mają jeździć. Po trzech dniach zaliczył Golgotę w Szczyrku i na dole troszkę był zmęczony :mrgreen: ale tak pozytywnie.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

fotorondo pisze: Ciekawi mnie tylko po co wifi i internet w TV ??
Bo to jest podstawa :)
Wszystkie filmy i wiadomości, plus SKYPE, email i Fora.

Ja ostatni telewizor wywaliłem z domu w 2000 roku. Teraz używam czasem tylko jak jestem u rodziców. I gdyby nie to ze ma internet to tez bym nie używał :)
fotorondo

cpt.Nemo pisze:filmy i wiadomości, plus SKYPE, email i Fora
To nie może być wygodne, jeździć po klawiaturze ekranowej pilotem od TV.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Zbychur pisze:fotorondo, Dzięki wielkie, ale mam jeszcze jakieś stare 21", 25" nawet (tyle że się uruchamia 3minuty), ale przyszedł chyba czas pójść za postępem i kupić ....Samrt TV :mrgreen: .

Jadę zaraz obejrzeć ten
http://www.mediaexpert.pl/telewizory-le ... ,id-236879
Zbychur uważaj na tzw. CLOUDING.
Czytałem że właśnie TV Samsunga mają z tym problem.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

fotorondo pisze: To nie może być wygodne, jeździć po klawiaturze ekranowej pilotem od TV.
A kto tak robi ?
Klawiaturę i myszkę BT się uźywa do takich celów.
Zablokowany