Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Gusmas pisze: na razie może nie podawaj jego konta allegro, nie chce go tak krzywdzić jak to wspomniał w komentarzu.
Jasne, nie wtrącam się to twój pacjent :mrgreen:
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Zbychur pisze:Rysiu., To ja muszę do kuzyna uderzyć, czy ma jeszcze mojego kompletnego OPTIMUSA, i486DX, 4MB RAM, HDD 270MB, Obudowa DeskTop (leżąca) z oryginalnym WIN 3.11, MS Word 3.0 i MS Excel 2.0 bodajże. Jakieś 2 lata temu jeszcze go odpalaliśmy i śmigał aż miło :mrgreen:
Świetna perełka historyczna, też pamiętam że kiedyś kuzyn takie cudo miał niestety się tego pozbył na złomie :(

Próbuje skompletować właśnie takie zabytki które są rzadkie, przykuwające uwagę czy według mnie istotne w ewolucji PC, jak mi się uda to powieszę w gablotce na ścianie i nie omieszkam podzielić się fotorelacją :)
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Rysiu. pisze:Próbuje skompletować właśnie takie zabytki które są rzadkie i według mnie istotne w ewolucji PC, jak mi się uda to powieszę w gablotce na ścianie i nie omieszkam podzielić się fotorelacją :)
Hehe, poruszysz lawinę i się ze złomu nie wykopiesz :-) Światełkowcy to trochę chomiki, co chowają przydasie i szkoda wyrzucić działający szprzęt, ale oddać do kolekcji to już można. Też coś poszukam u siebie. Ja mam jeszcze dyskietko 8 cali.
Awatar użytkownika
Zbychur

Ha... U mojego szefa w biurze stoi takie coś jak na zdjęciu
https://www.google.pl/search?q=stary+ma ... B720%3B768

i działa. Tam w dysku twardym cięgno, które porusza głowicą lata sobie na zewnątrz i widać jak pracuje. Wyciągnąłem go dosłownie spod gruzów jak biuro przebudowywali. Wyczyściłem, odpaliłem i chodzi. Chciałem sobie wziąść, ale szef uznał nagle, że ładnie będzie pasować do wystroju jego gabinetu :kwasny:, może gdybym go wziął przed wypucowaniem hmm.... Do tego jeszcze jest drukarka laserowa A4 o gabarytach jakieś 70mmx60mm i z 50mm wysoka, a waży chyba ze 40kg. I pomyśleć, że kiedyś to był sprzęt marzenie. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

tty5150 pisze:Hehe, poruszysz lawinę i się ze złomu nie wykopiesz :-) .
No cóż historia w tym wydaniu jest warta uratowania i zachowania.

Zbychur pisze:Ha... U mojego szefa w biurze stoi takie coś jak na zdjęciu
https://www.google.pl/sea...52F%3B720%3B768

i działa. Tam w dysku twardym cięgno, które porusza głowicą lata sobie na zewnątrz i widać jak pracuje. Wyciągnąłem go dosłownie spod gruzów jak biuro przebudowywali. Wyczyściłem, odpaliłem i chodzi. Chciałem sobie wziąść, ale szef uznał nagle, że ładnie będzie pasować do wystroju jego gabinetu :kwasny: , może gdybym go wziął przed wypucowaniem hmm.... Do tego jeszcze jest drukarka laserowa A4 o gabarytach jakieś 70mmx60mm i z 50mm wysoka, a waży chyba ze 40kg. I pomyśleć, że kiedyś to był sprzęt marzenie. :mrgreen:

Piękna maszyna, takiej to już nie mogę pamiętać osobiście bo mnie jeszcze nie było ;)
W sumie do wystroju pasuje ale za szkłem żeby się nie kurzyło niepotrzebnie.
Tylko szefowi nie mów ile to może kosztować bo szkoda żeby sprzedawał :roll:

A co do drukarki to wujek ostatecznie pożegnał się 3 albo 4 lata wstecz z drukarką igłową bo coraz głośniej się tłukła i nie miał już odpowiednich szpul :mrgreen:
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
Gusmas

Post autor: Gusmas »

Zbychur, Sprzedawca się zreflektował
Witam!
Parametry podane są przez producenta - tak więc przyznam szczerze, że
Pańska wiadomość bardzo mnie zdziwiła. Jak można wyczytać z
regulaminu, jesteśmy pośrednikiem w sprzedaży, nie zaś sprzedawcą.
Zapewniam jednak, że sytuację ze sprzedawcą wyjaśnimy, a jeżeli towar
Panu nie odpowiada, proszę odesłać - zwrócimy środki. Prosiłbym
również o usunięcie komentarza - jeżeli nie ma być ani pozytywny, ani
negatywny, niech nie będzie żadnego.

Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość.
Napisałem mu o faktycznych parametrach latarki, o tej bujdzie że diody nie emitują ciepła również, czekam aż poprawi opisy i zgodnie z umową unieważniamy komentarze.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zbychur

Rysiu. pisze:Piękna maszyna, takiej to już nie mogę pamiętać osobiście bo mnie jeszcze nie było
No ja bawiłem się na nim w 93r. nie było na niego żadnych gier, tylko w jakimś Paincie coś malowałem i pamiętam jak coś poszło nie tak to taka Bomba z palącym się lontem wyskakiwała, wolałem C64, bo tam na "szpulach" miałem m.in. KUNG-FU Fist, River-Ride, Bulderdash, a na 9 -ciu dyskietkach 5" Ace of Ace, albo Test Drive :mrgreen:, ach to były czasy, nie wolno było oddychać za głośno, jak się z kasety ładowało. <stres> A. No i kultowy Load Runer :mrgreen:

[ Dodano: 22 Styczeń 2014, 08:22 ]
Gusmas, Zobaczymy, może skaza na czystej tabeli komentarzy jakoś zadziała? Choć i tak uważam, że to walka z wiatrakami.
Ostatnio zmieniony środa 22 sty 2014, 08:24 przez Zbychur, łącznie zmieniany 1 raz.
fxxx

Post autor: fxxx »

Zbychur pisze:
fxxx pisze:właśnie kupiłem XinTD X3, mam nadzieję, że za jej pomocą dojrzę sarny z 200m w pełnej krasie
Jaka barwa diody? Jeśli zimna to zobaczysz oczy i cienie, zależy od tła.
bodajże 3B, całkiem ciepłych nie lubię, mam w jednej lampce 4B i ta będzie odrobinę chłodniejsza-powinna być idealna.
ptja

Post autor: ptja »

Ja mam "prawie nowoczesny" Scenic ProNetS z pentium MMX. Też żal wyrzucić, bo technicznie 100% sprawny.
A dysk najmniejszy mam bodajże 120MB (chyba nawet działa) i chyba jeszcze gdzieś jeden ESDI z kontrolerem, ale o większej pojemności.
Pierwszy własny miałem 40MB (dokupiony po jakimś czasie do pierwszego PC AT 80286@16MHz/1MB RAM). Wcześniej miałem polski Meritum i MSX Philipsa, ale bez twardych dysków :)
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

Rysiu. pisze:
krzycho_ pisze:Rysiu. jak lubisz takie zabytki to może i u mnie się coś znajdzie :)
O fajnie :)
Pięknie dziękuje

A jakoś tak mam od kilkunastu lat że bardziej mnie kręcą starsze sprzęty komputerowe niż super nowości.

Mam nawet gdzieś w pokoju schowaną dyskietkę '5.25 i dysk twardy 4GB ale poluje na mniejszy oscylujących w MB :)
Szkoda ze wcześniej nie pisałeś poszło na złom dwa dyski jeden Caviar 670MB a drugi coś ok. 300MB z tego co pamiętam.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Rysiu jakby Cię interesowało to ja też mam kilka "zabytków".
Procesory:
Obrazek
I dyski:
Obrazek

Fujitsu 6.48G
Quantum Fireball 800mb

Znalazłem jeszcze Durona 800MHz i trzy kości ramu po 128Mb każda.
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Nowy parownik do e-peta :twisted:

Obrazek
DNF

Post autor: DNF »

eVic <3
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Właściwie to jeszcze Volish Control 2 :mrgreen:
joon

Post autor: joon »

Rysiu. pisze:Próbuje skompletować właśnie takie zabytki które są rzadkie, przykuwające uwagę czy według mnie istotne w ewolucji PC, jak mi się uda to powieszę w gablotce na ścianie i nie omieszkam podzielić się fotorelacją
Widzę że z Rzeszowa jesteś, jak zaglądasz w okolice Przemyśla to mam chyba nawet kompletny leżący komp z monitorem pomarańcz-czerń, 386, 8 ramu :D dos parę gier i tyle bo dysk kilkanaście mega- jeszcze parę lat temu to działało wszystko- teraz gdzieś leżakuje na strychu ;)
Zablokowany