Skilhunt H03
moja wina... nie sprecyzowalem sie, wiec powtorze z odpowiednia koretka
czy moglby ktos podzielic sie ze mna kodem na znizke dzialajacym na banggood? wielkie dzieki =]
@up
poczytalem co nieco nt gearbeast i zdecydowalem sie nie dokonywac tam zadnych zakupow. mimo wszystko dziekuje za kod =]
czy moglby ktos podzielic sie ze mna kodem na znizke dzialajacym na banggood? wielkie dzieki =]
@up
poczytalem co nieco nt gearbeast i zdecydowalem sie nie dokonywac tam zadnych zakupow. mimo wszystko dziekuje za kod =]
Ostatnio zmieniony środa 21 cze 2017, 15:51 przez smerfwot, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za info. Wciąż się zastanawiam nad H03 a H03F.
@endrju1, co to znaczy, że nie otwiera się sama? Jaką to ma blokadę? Rozumiem, że jakiś rodzaj mechanicznej "elastyczności" w tworzywie, ale czy to się nie wyciera, nie wyrabia itp?
@smerfwot, a o co Tobie biega? Znam GB bardzo dobrze i złego słowa nie powiem.
@endrju1, co to znaczy, że nie otwiera się sama? Jaką to ma blokadę? Rozumiem, że jakiś rodzaj mechanicznej "elastyczności" w tworzywie, ale czy to się nie wyciera, nie wyrabia itp?
@smerfwot, a o co Tobie biega? Znam GB bardzo dobrze i złego słowa nie powiem.
-
Kilka obserwacji po pół roku użytkowania do nocnych marszy na orientację i nocnych prac ogrodowych:
1) Generalnie jestem zadowolony, moc, barwa, usability, waga całości, wytrzymałość ogniwa itp.
2) Wersja z optyką TIR jest świetna do ogrodu, nada się do czytania mapy i krótkiej orientacji w lesie, nieco gorzej jest ze szperaniem po lesie w poszukiwaniu punktu kontrolnego. Wniosek - chętnie porównam sobie możliwości wersji H03F z trybem dyfuzor/reflektor.
3) Lekki problem z szybkim przełączaniem mocy światła gdy człowiek chce spojrzeć na mapę - zwykle jest ona w folii i wtedy ma się ostre oślepienie. Tutaj klapka z dyfuzorem sprawdziłaby się idealnie. Wniosek - jak wyżej.
3) Niestety nie może to być jedyne źródło światła z którym wybiorę się do lasu. Miałem już dwa razy sytuację gdzie w efekcie zeskoku (trucht w dół zbocza i hop z małej skarpy) latarka przy lądowaniu nagle gasła i nie chciała się od razu uruchomić. Wtedy wyciągałem z plecaka staruszka Petzla MYO XP i kontynuowałem marsz na nim. Po godzinie, po którymś z rzędu rozkręceniu, wyjęciu baterii i skręceniu udało się ją włączyć i znów zadziałała normalnie. Otoczenie było zimne (około 2 C, lodowana wichura) i zgasła dokładnie w momencie wstrząsu, więc to chyba nie od przegrzania. Przyczyny nie udało mi się ustalić.
Drugi raz po prostu nagle zgasła w efekcie rozładowania się akumulatora. Niestety nie było żadnego ostrzeżenia o wyładowywaniu się (np. migotanie). Tutaj akurat byłem w ogrodzie więc mniejszy problem.
Pytanie - czy ktoś z Was napotkał taki problem nagłego wyłączania się?
1) Generalnie jestem zadowolony, moc, barwa, usability, waga całości, wytrzymałość ogniwa itp.
2) Wersja z optyką TIR jest świetna do ogrodu, nada się do czytania mapy i krótkiej orientacji w lesie, nieco gorzej jest ze szperaniem po lesie w poszukiwaniu punktu kontrolnego. Wniosek - chętnie porównam sobie możliwości wersji H03F z trybem dyfuzor/reflektor.
3) Lekki problem z szybkim przełączaniem mocy światła gdy człowiek chce spojrzeć na mapę - zwykle jest ona w folii i wtedy ma się ostre oślepienie. Tutaj klapka z dyfuzorem sprawdziłaby się idealnie. Wniosek - jak wyżej.
3) Niestety nie może to być jedyne źródło światła z którym wybiorę się do lasu. Miałem już dwa razy sytuację gdzie w efekcie zeskoku (trucht w dół zbocza i hop z małej skarpy) latarka przy lądowaniu nagle gasła i nie chciała się od razu uruchomić. Wtedy wyciągałem z plecaka staruszka Petzla MYO XP i kontynuowałem marsz na nim. Po godzinie, po którymś z rzędu rozkręceniu, wyjęciu baterii i skręceniu udało się ją włączyć i znów zadziałała normalnie. Otoczenie było zimne (około 2 C, lodowana wichura) i zgasła dokładnie w momencie wstrząsu, więc to chyba nie od przegrzania. Przyczyny nie udało mi się ustalić.
Drugi raz po prostu nagle zgasła w efekcie rozładowania się akumulatora. Niestety nie było żadnego ostrzeżenia o wyładowywaniu się (np. migotanie). Tutaj akurat byłem w ogrodzie więc mniejszy problem.
Pytanie - czy ktoś z Was napotkał taki problem nagłego wyłączania się?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 24 lip 2017, 16:36 przez Highlander, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Odnośnie zgaśnięcia w wyniku rozładowania,
Przez pewien czas używałem H02 - ten model aż zbyt dobitnie sygnalizował "kończenie się baterii" emitując trzy mrugnięcia co chwilę. Momentami było to wręcz upierdliwe.
Potem przesiadłem się na H03 i sporym zaskoczeniem było wyłączanie się latarki bez uprzedzenia. Po dokładniejszym zbadaniu sprawy okazało się , że latarka sygnalizuje stan rozładowania ogniwa ale bardzo dyskretnie - mruga czerwona lampka podświetlająca wyłącznik (czego nie widać gdy ma się czołówkę na głowie). H03 wyłącza się przy 2,7 - 2.8 V ,
natomiast H02 robiła to już przy 3,0 V. Wniosek - moim zdaniem producent powinien powrócić do sygnalizacji z H02 tylko mniej nachalnej.
Odnośnie zgaśnięcia w wyniku rozładowania,
Przez pewien czas używałem H02 - ten model aż zbyt dobitnie sygnalizował "kończenie się baterii" emitując trzy mrugnięcia co chwilę. Momentami było to wręcz upierdliwe.
Potem przesiadłem się na H03 i sporym zaskoczeniem było wyłączanie się latarki bez uprzedzenia. Po dokładniejszym zbadaniu sprawy okazało się , że latarka sygnalizuje stan rozładowania ogniwa ale bardzo dyskretnie - mruga czerwona lampka podświetlająca wyłącznik (czego nie widać gdy ma się czołówkę na głowie). H03 wyłącza się przy 2,7 - 2.8 V ,
natomiast H02 robiła to już przy 3,0 V. Wniosek - moim zdaniem producent powinien powrócić do sygnalizacji z H02 tylko mniej nachalnej.
-
SHH03F - 38,99$
http://www.banggood.com/SKILHUNT-H03F-X ... 67396.html
Zarejestruj się u Martina, im nas więcej tym lepsze kody
https://m4dm4x.com/m4d-m4x-deals/
Zarejestruj się u Martina, im nas więcej tym lepsze kody
https://m4dm4x.com/m4d-m4x-deals/
-
Widzę że zdrożało albo słabszy kod, poprzednio miałem kod na cenę < 30$, raz nawet był dostępny kod 26$ ale przegapiłem okienko czasowe.maba pisze:SHH03F - 38,99$
Mnie w Skilhunt H03 przeszkadza jedna rzecz - jest trochę za daleko na tych gumowych pierścieniach odsunięta od głowy. Raz - ciąży przez to trochę bardziej (nieznacznie), dwa - potrafi zjeżdżać na oczy, obracając się w dół - jeśli nie mamy możliwości zapięcia górnego paska, np. na kasku z daszkiem. Trzeba bardzo kombinować.
-
Hmm. Nie zauważyłem takich problemów (biegałem w niej po lesie truchtem, ale zawsze używałem górnego paska, tylko że na czapce). A w jakim konkurencyjnym modelu jest z tym wg Ciebie lepiej?Siwy pisze:Mnie w Skilhunt H03 przeszkadza jedna rzecz - jest trochę za daleko na tych gumowych pierścieniach odsunięta od głowy. Raz - ciąży przez to trochę bardziej (nieznacznie), dwa - potrafi zjeżdżać na oczy, obracając się w dół - jeśli nie mamy możliwości zapięcia górnego paska, np. na kasku z daszkiem. Trzeba bardzo kombinować.
Też biegam, ale przy bieganiu nie miewam aż takich tąpnięć jak czasem na rowerze. Lepiej było w starych Petzlach, ale to zupełnie inna konstrukcja, 3 x AAA. Nie wróciłbym, choć było jakoś bardziej kompaktowo i bliżej siedziało. Nie miało takiej dźwigni. Gdyby nie było tych paru mm przestrzeni między latarką a gumą przylegającą do czoła byłoby zdecydowanie lepiej. Domyślam się, że tak zrobiono biorąc pod uwagę krzywiznę czoła, ale chyba ona nie bywa aż tak znacząca.Highlander pisze: Hmm. Nie zauważyłem takich problemów (biegałem w niej po lesie truchtem, ale zawsze używałem górnego paska, tylko że na czapce). A w jakim konkurencyjnym modelu jest z tym wg Ciebie lepiej?