Quadcoptery z Chin
Byłem ciekaw, czy przy większym prądzie aku będą też miały równe napięcia na koniec. Faktycznie ładowarka robi niezłą robotę. Jak ładuję w niej 18650 to na koniec powoli, ale równomiernie zwalnia. W przypadku ładowania 6 LiPo równolegle widać jak pod koniec ładowarka walczy- pięć razy wracała z 4,20V na 4,18-4,19V i prąd "pływał" w zakresie 50-110 mAh.
Tam to ceny są dziwne. Model 200zł, jedna bateria 500mAh 30zł. To razem 350zł. 60% to 210zł. Nikt tyle nie da. A po za tym dałem za wszystko 200zł więc nie dość że go przeciorałem to jeszcze bym na tym zarobił, więc myślę że coś pomiędzy 150 a 200, ale jak bym osobiście miał kupować, to dołożyłbym te 50zł i zamówił nowy z Chin.
///poprawiłem obliczenia bo sie pomyliłem przy... dodawaniu
///poprawiłem obliczenia bo sie pomyliłem przy... dodawaniu
Ostatnio zmieniony poniedziałek 02 lut 2015, 13:00 przez Manekinen, łącznie zmieniany 1 raz.
Ty tak ale ktoś, kto nie kupował nigdy w Chinach zapłaci więcej tu w kraju. Kupując tam poniosłeś ryzyko, zamroziłeś kasę, mogłeś narazić się na cło ... Naprawiłeś wstawiając mocniejszy element więc teoretycznie ztuningowałeś model ... wszystko kosztuje
Skoro nie chcesz wystawić za tyle, to daj w cenie zakupu, czyli nowego, gołego na allegro.
Skoro nie chcesz wystawić za tyle, to daj w cenie zakupu, czyli nowego, gołego na allegro.
Witam,
Wylatałem ze trzy baterie i zaczęło się coś dymić, odłączyłem zasilanie. Okazało się, że jeden silnik nie działa. Wymieniłem na nowy, dalej nie działał, więc zajrzałem do elektroniki i tam znalazłem winowajce:
Mógłby ktoś zidentyfikować ten element i podać namiary gdzie go kupić?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Wylatałem ze trzy baterie i zaczęło się coś dymić, odłączyłem zasilanie. Okazało się, że jeden silnik nie działa. Wymieniłem na nowy, dalej nie działał, więc zajrzałem do elektroniki i tam znalazłem winowajce:
Mógłby ktoś zidentyfikować ten element i podać namiary gdzie go kupić?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam
michal1, po wpisaniu frazy "2310" w bazie zamienników klik znajduje klika układów o rożnych polaryzacjach, musiał byś sprawdzić miernikiem jakiego typu masz zamontowane.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC