Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
fxxx

Post autor: fxxx »

Gdzie kupiłeś i w jakiej cenie wszystko? Jakiś czas temu miałem kupić ale mi uciekło z pamięci.
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

http://www.yerbamarket.com/

Matero+bombilla+termometr+wycior+1kg worek ziela koło 70zł, reszta to już zależy od wyboru
Awatar użytkownika
Flora

Post autor: Flora »

Co prawda typowy sezon rowerowy niedługo się skończy, ale ...

Obrazek

po długich negocjacjach z drugą połówką zakupiłem przyczepkę, w której zabiorę moją dwu i pół letnią małolatę na najbliższą masę rowerową. Córka ma swój 'czterokołowiec', na którym potrafi już pokonać jednym ciągiem dystans 8 kilometrów, ale skupia się bardziej na oglądaniu zwierzaków i roślin niż na jeździe. Jazda na rowerze podoba jej się na tyle, że pewnie pojeździmy razem do pierwszych opadów śniegu.
tery

Post autor: tery »

Flora tylko tego walle'go nie zapomnij przełożyć na przyczepę,bo jak małej pociągniesz po oczkach to Cię znienawidzi :)

Ps. Używam taką samą od dwóch lat, trochę ciężkawa ale za tą kasę nic innego nie kupisz a uśmiech dziecka jest bezcenny...
Awatar użytkownika
Flora

Post autor: Flora »

tery pisze:Flora tylko tego walle'go nie zapomnij przełożyć na przyczepę,bo jak małej pociągniesz po oczkach to Cię znienawidzi :)
Przeprowadzam właśnie testy nocne z przesłoną, która będzie temu zapobiegała, ale na wszelki wypadek dodałem możliwość wyłączenia oślepiacza. Dziś sprawdzałem jak jeździ się z obciążeniem i właściwie poza wzniesieniami nie czuć różnicy, a mój pierwszy pasażer (opona na feldze stalowej) nawet nie narzekał na wybojach. Wszystko obywało się nocą, więc potrzebne było odpowiednie oświetlenie :cool:

Obrazek Obrazek
Ps. Używam taką samą od dwóch lat, trochę ciężkawa ale za tą kasę nic innego nie kupisz a uśmiech dziecka jest bezcenny...
Czy Twoja też strasznie śmierdziała chińszczyzną? W mojej smród zniknął dopiero po dwóch dniach i wietrzeniu przez 50 km.
tery

Post autor: tery »

Flora pisze: Czy Twoja też strasznie śmierdziała chińszczyzną? W mojej smród zniknął dopiero po dwóch dniach i wietrzeniu przez 50 km.
Nie wąchałem jej,a córka żadnych sprzeciwów nie zgłaszała... Bardziej dokuczały jej na początku zupełnie bez sensu dobrane sprężyny,za twarde, ja musiałem się uwiesić na przyczepie żeby się ugięły,po prostu wzięli przypadkowe.Nie ma szans,żeby to się ugięło nawet pod dwójką dzieci...
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Trochę rezystorów, transile, diody prostownicze, stabilizator i kondensatory, część z nich już jest zamontowana.

Obrazek

S.I.D. dostał kolegę Genesis-a :)

Obrazek
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Dokończyłem swoją lodówkę turystyczną, więc wszystko co do niej kupiłem już jest na pokładzie ;)

Do tego doszedł mi z Fastecha zasilacz 4A 5V 6 x USB :P
ILPT
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Kupiłem sobie Convoy C4 i do tego G36 :twisted:

Obrazek

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Pyra
Też dokupiłem broń do latarki, nie odwrotnie. ;) Ale już sprzedana, praktycznie nic nie wystrzelałem, tylko się kurzyła...

Z kupionych - wszedłem do sklepu zachęcony obniżką ceny na porządne spodnie z 200zł na 50zł (walcie do Sunset Suits, warto!), finalnie skończyło się na 2 parach spodni i 2 bardzo fajnych koszulach. Więcej o ciuchach nie zanudzam. ;)
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Pyra to gazowiec czy elektryk ? Dawno asg nie miałem w ręku ale mam do dziś Desert Eagle :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Elektryk od Cymy (CM011). Gumkę hopup już kupiłem, najpierw postrzelam tak jak jest i potem wymienię. Na razie 6 m-cy (pierwszy etap) gwarancji, potem przegląd serwisowy, na którym mogę zdecydować czy zostaję przy stocku (dalsze 6 m-cy) czy wymieniam coś w gearboxie (od 1 do 6 m-cy, w zależności od stopnia przeróbek).
Na razie jestem zadowolony. Na 20m wszystko wchodzi w kartkę A4. Hopup, nie da się całkiem wyłączyć, zobaczymy jak będzie po wymianie. Wczoraj oczywiście było wszystko rozebrane.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Ja kupiłem sobie małą drukarkę termiczną z interfejsem TTL, w sam raz do Arduino :)

Obrazek
ptja

Post autor: ptja »

Raspberry Pi
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Sipik SK-68 do skrzynki narzędziowej, w ekstra kolorku :mrgreen:

Obrazek