Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

maciex93 pisze:Możesz napisać coś odnośnie tego zestawu z biedronki? Jak z jakością wykonania i takie tam.
Pozdrawiam.
Wykonanie dobre, końcówki hartowane i twarde. Trochę porobiłem nimi i jak narazie nic się nie kruszy itd. Pokrowiec też może być ale wiele nie wytrzyma, od taka szmatka. Zastrzeżenie mam do grzechotki - jest słaba, wiem bo już taką miałem i połamałem wnętrzności.
ologda pisze:Przepaliła się żarówka i znalazłem takie cudo PHILIPS DIAMOND VISION 5000K H7 chyba będzie ładnie działało:-)
Raczej kiepsko ;) Miałem w autku i szybko wywaliłem ;) 90% żarówek na allegro to podróbki.
ILPT
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

Raczej kiepsko Miałem w autku i szybko wywaliłem 90% żarówek na allegro to podróbki.
Jeśli to podróbka ,to mam nadzieje, nie najgorsza
http://allegro.pl/philips-diamond-visio ... 97593.html
DNF

Post autor: DNF »

Marmez, zgadzam się z Tobą. Design MAGa moim zdaniem jest perfekt.
Jedne z najpiękniejszych latarek :)
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

ologda pisze:
Raczej kiepsko Miałem w autku i szybko wywaliłem 90% żarówek na allegro to podróbki.
Jeśli to podróbka ,to mam nadzieje, nie najgorsza
http://allegro.pl/philips-diamond-visio ... 97593.html
Jeden z komentarzy od tego sprzedawcy:
przedmiot okazał się niezgodny... żarówki miały świecić barwą 5000k a świecą jak zwykłe żarówki po 20zł...
Następny:
żarównki nie są oryginalne
...
Na zdjęciu na aucji jest zdjęcie oryginalnych żarówek BlueVision,natomiast wysyłane są żarówki-podróbki z chińskimi napisami. Są gorszej jakości, a końcówki mają zaśniedziałe. Jeśli ktoś myśli, że ta cena to super okazja, to przestrzegam przed kupnem
ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gośc mi wkręca że to są żarówki diamond vision a tak naprawde są to crystal vision !!!!!!!!! nie swiecą barwą 5000k tylko jak zwykła żarówka ze sklepu za 12 zł!!!!!!!!!! Naciągaczom na sucho to nie ujdzie!!!!
Dać 100 zł za dwie żarówki, które i tak w użytku są nielegalne tzn. bez homologacji ? W życiu. Prędzej bym kupił Bosma Super White, świecą wręcz identycznie a kosztuję połowę tego. Na szczęście przeszedłem już ten etap żarówkowy do auta i wiem że więcej takiej kaszanki do rąk nie wezmę.

Poza tym wylicytowałem dziś "żarówki" diodowe typu świeca, 6 zł sztuka :)
ILPT
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

Ładne światło :-) zadowolony jestem z nich :-)
Zawsze znajdzie się ktoś, kto neguje sprzedawce negatywami.
Poświecą z miesiąc i jak wytrzymają kupie kolejne -te same:-)
Największa latarka świata( fotka)
4metry wysokości

Idę w stronę światła
belushi

Post autor: belushi »

Heja

Podjedź do serwisu i niech Ci sprawdzą rozkład światła. Ostatnio założyłem do amerykańca HB7 z jakiegoś marketu i nie uwierzyłem, że mogą tak świecić punktowo.
Ja osobiście używam od jakiegoś czasu Osram NIGHT BREAKER PLUS w wersji H4 i H7 i uważam je za najlepsze żarówki jeśli chodzi o jasność, cenę i wytrzymałość.

B
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Losiu pisze:5N praktycznie niezniszczalna drukarka. Jest w biurze mojej byłej firmy, działa do dziś, a działa od jakichś 9 lat.
Jedyny mankament jaki z nią jest to wydruk z PDF'a z prędkością 1 strona na 1-1,5 minuty - tyle czasu przetwarza dane :-| :/
Zabawiam się z nową LaserJet 5N (10MB RAM, bez modułu PostScript) i wczoraj PDFy drukowała 1 strona (podwójna bo jako broszura) na 3-5minut (nie mierzyłem - tak na oko). Dziś żona drukowała coś z PDFów i leciałą strona za stroną!!! ekspresem... Ona drukowała z Ubuntu, ja z Windowsa (sterowniki standardowe jakie były w XP)... Sprawdzam u siebie na Ubuntu i ten sam dokument, który u mnie tak wolno drukowało, tutaj idzie o wiele wiele szybciej... Może nie strona za stroną, ale tak z 2 pod rząd i kilkanaście-kilkadziesiąt sek. przerwy i kolejne dwie... :mrgreen:

Widzę światełko w tunelu - jednak się da :D :)

Sorki za OT, ale to a propos zakupu ostatniego było ;)

(Jeszcze tylko dupex!!!, bo ręcznie to porażka, od czasu do czasu przzy druki drugiej strony wciąga dwie kartki i potem już wszystko źle idzie :/ )
oskar

Post autor: oskar »

W ostatnim czasie kupiłem dwie rolki papy podkładowej oraz 7 rolek papy zgrzewalnej nawierzchniowej, oraz 12elementy opierzeniowe blachy, efekty widać na zdjęciach. Jestem dumny z tego dachu, nigdy wcześniej nie kładłem papy zgrzewalnej, po za drobnymi błędami oraz opalonymi włoskami na nogach wszystko wyszło ładnie i estetycznie.
Załączniki
opierzenie 1.jpg
opierzenie 1.jpg (62.58 KiB) Przejrzano 604 razy
papa zgrzewalna.jpg
papa zgrzewalna.jpg (95.01 KiB) Przejrzano 604 razy
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Ogniwa od woytazo otrzymały nową ładowarkę

Obrazek
Awatar użytkownika
mihas

Post autor: mihas »

Peak LED Solutions Eiger. Już pierwszego dnia był szereg poprawek: XP-G zamieniona na Nichię 219 hi CRI, dodana pastylka QTC, klips i oczko na smycz. Mam nowego faworyta w kategorii 1xAAA :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Sprawiłem sobie rower stacjonarny. Pora się wziąć za siebie ;)
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

megabit pisze:Sprawiłem sobie rower stacjonarny. Pora się wziąć za siebie
Obyś miał dużo samozaparcia. U mnie się stacjonarka nie sprawdziła. W połączeniu z książką czy z telewizorem nudziło mi się kręcenie po maksymalnie 15 minutach. A na zwykły rower siadam i mogę jeździć po kilka ładnych godzin. No chyba że ja tak mam.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
studzin

Post autor: studzin »

Obserwując ambitnych znajomych stacjonarka po 2 tygodniach jeżdżenia przepoczwarza się w idealny wieszak na ubrania ;)
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Niestety przy moim trybie pracy nie mam szans na inną aktywność fizyczną :neutral:
pawel4090

Post autor: pawel4090 »

Panowie kupiłem lupę nagłowną, tak, taka dzika nazwa :razz: Lata już lecą prawie już pół wieku za mną :cry: a oczy juz nie te same.
Mam lupę podświetlaną, ale ta to inna inszość :)
Jestem z niej bardzo zadowolony, powiększenie 1.8x, 2.3x ,3.7x oraz 4.8x

Polecam
Pozdrawiam Paweł
Zablokowany