Podziel się swoim smutkiem
pier, nie ciesz się zbyt wcześnie, wilgoć to takie ... ... z którym naprawdę ciężko walczyć....
Ostatnio zmieniony wtorek 07 paź 2014, 22:16 przez joon, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie w sumie błahostka i głupstwo, ale dziś padł mój stary dobry telewizor CRT (PHILIPS 21') po kilkunastu latach wiernej służby (0 awarii) nagle stracił obraz (fonia jest), naprawić niby można, wstępnie rozmawiałem z zaprzyjaźnionym serwisem RTV (60-100zł), ale czy warto... muszę przemyśleć sprawę.
_____
_____
Niestety muszę założyć spór na PayPal.
Zamówiłem lampkę na gearbest, po kilku dniach dostałem info, że wysłane. Po kilku dniach pojawiło się w trackingu że jest numer ale paczki fizycznie jeszcze nie. Po tygodniu tracking numeru już nie znalazł. Napisałem do sklepu, i opisałem co mnie boli. Na drugi dzień odpowiedź
Zamówiłem lampkę na gearbest, po kilku dniach dostałem info, że wysłane. Po kilku dniach pojawiło się w trackingu że jest numer ale paczki fizycznie jeszcze nie. Po tygodniu tracking numeru już nie znalazł. Napisałem do sklepu, i opisałem co mnie boli. Na drugi dzień odpowiedź
Ok, poczekam ale po 3 tygodniach tarcking wyświetla błędy i coś o Australii. Napisałem kolejny raz i dostałem odpowiedźDear Zbigniew,
Thank you for placing your order with us. We sincerely apologize for any inconvenience that may have been caused.
We have shipped your package out.
The delivery information
customers: Zbigniewxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
reference number: SG141xxxxxxxxxxxx, shipping estimated time: 10-25 business days
sku*quantity:100466001 * 1
However, as you selected Flat Rate Shipping which is unregistered mail, no tracking number is available with this order therefore the shipping progress cannot be traced online.
The standard delivery time will be around 10-25 business days after dispatch if there are no delays, but sometimes there is a delay with the post office and customs.
If you have not received the package for 45 workdays after dispatch, please contact with us directly.
We will resend or refund.
Best Regards
Nina
Mija 39 dzień od zamówienia i pytam co proponują zanim założę spór na PP i że mają mi nie pociskać kitów z numerem tracking bo specjalnie za niego zapłaciłem. No i mam odpowiedźDear Zbigniew,
Thank you for placing your order with us. We sincerely apologize for any inconvenience that may have been caused.
The delivery information
customers: Zbigniew xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
reference number: SG1XXXXXXXXXXXXX, shipping estimated time: 10-25 business days
However, as you selected Flat Rate Shipping which is unregistered mail, no tracking number is available with this order therefore the shipping progress cannot be traced online.
The standard delivery time will be around 10-25 business days after dispatch if there are no delays, but sometimes there is a delay with the post office and customs.
If you have not received the package for 45 workdays after dispatch, please contact with us directly.
Best Regards
Dany
ŻałosneDear Zbigniew,
The delivery information
customers: Zbigniew xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
reference number: SG1xxxxxxxxxxxxxxxx, shipping estimated time: 10-25 business days
Best Regards
Nydia
Napisałem do gearbest, że są niepoważni, a na pewno nie traktują poważnie klientów. Ponownie, że zapłaciłem za tracking i niech mi nie piszą głupot że jeśli nie zapłaciłem to itd, itp. Dałem do zrozumienia że od zamówienia minęło ponad 40 dni a ponad 30 od wysłania i że latarka nie była dla mnie a inwestor już zrezygnował, więc ja też rezygnuję i proszę o zwrot pieniędzy zanim założę spór na PP. Dziś dostałem odpowiedź.
Dear Zbigniew,
Thanks for your message and inquiry.
We hope you can get it with 25 business days.
Please wait for it.
Have a nice day!
Best Regards
Nydia
Zakładaj spór na pp i tyle, przynajmniej będziesz miał jeszcze 20 dni extra na bezpieczne czekanie.
Może w tym czasie przyjdzie, a jak nie to szansa na kasę też jest.
Może w tym czasie przyjdzie, a jak nie to szansa na kasę też jest.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Ja do tej pory na próbach otrzymania zwrotów od sprzedawców tylko czas straciłem. A gdzieś 30$ wydane na ogniwa, które nie doszły, musiałem wydać na pierdoły inne (dla żony, bo ja akurat nic u nich innego oprócz ogniw nie chciałem). Teraz wszelkie dyskusje ze sklepami prowadzę przez Spór PP i tyle.
Sklepy oczywiście są zawsze bardzo miłe (ja pewno też za miły). Zawsze nasuwa mi się tutaj cytat z "Księżniczki Luxeny" Wytwórni Dźiwęków Trrryt:
- Królu Placuszku skarbiec pusty
- Luxena tyle uniosła?
- Rodzina jej pomagała. Wszyscy bardzo mili...
Sklepy oczywiście są zawsze bardzo miłe (ja pewno też za miły). Zawsze nasuwa mi się tutaj cytat z "Księżniczki Luxeny" Wytwórni Dźiwęków Trrryt:
- Królu Placuszku skarbiec pusty
- Luxena tyle uniosła?
- Rodzina jej pomagała. Wszyscy bardzo mili...
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
- przemek1602
Spróbuj ziołowego preparatu Argol.
Nie przytuli, ale powinien pomóc w katarze i kaszlu.
Nie przytuli, ale powinien pomóc w katarze i kaszlu.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Jak narazie leczę się naturalnie - faszerowanie czosnkiem, do tego dobrze się ubrać i jakoś leci. Zaczęło mi schodzić z oskrzeli, więc mam nadzieje że się wytarabanię bez silnych leków naturalnymi siłami.
Wspomagam się jedynie witaminami i paracetamolem. Nie jest do końca pełna natura, ale już schodziłem. Wczoraj przespałem do 11 a potem od 14:30 do 17 i ledwo żyłem.
Wspomagam się jedynie witaminami i paracetamolem. Nie jest do końca pełna natura, ale już schodziłem. Wczoraj przespałem do 11 a potem od 14:30 do 17 i ledwo żyłem.
ILPT