Liitokala Lii-300/Lii-500
Tyle nie powinno być w żadnym wypadku. 4,25V to absolutne bezpieczne max zalecane przez producentów. Pozostaje jeszcze pytanie jak dokładny jest miernik, bo te tańsze i nie kalibrowane/porównywane z pewnymi, mogą przekłamywać i to niekiedy o więcej niż 0,03V.adamjoker pisze:czy to normalne że ogniwa 18650 po NOR TEST są ładowane do wartości 4,26 - 4,27 V
Miernik żadna rewelacja Hontek DT9208A, przewody oryginalne od miernika.
Zabiorę jutro akumulatorki do roboty, tam sprawdzę na innym mierniku.
Dzięki że mnie trochę uspokoiliście, że to może być dokładność miernika a nie przeładowywanie ładowarki
Jak sprawdzę dam znać.
Dziś jeszcze sprawdzę 5 ogniwo na CHARGE - czyli zwykłym ładowaniu.
Zabiorę jutro akumulatorki do roboty, tam sprawdzę na innym mierniku.
Dzięki że mnie trochę uspokoiliście, że to może być dokładność miernika a nie przeładowywanie ładowarki
Jak sprawdzę dam znać.
Dziś jeszcze sprawdzę 5 ogniwo na CHARGE - czyli zwykłym ładowaniu.
Hahahahahah - Lampek - jesteś wielki Sprawdziłem w ładowarce - 4,18V Jutro wezmę ogniwa i miernik do roboty. Sprawdzę na innych miernikach ogniwa i sprawdzę też miernik. Może wymiana samych kabli wystarczy, a jak nie poczytam sobie tematy - Dobry miernik do 100zł
Jeszcze raz dziękuję za pomysł z ładowarką. mam nadzieję że jej woltomierz jest dużo lepszy
Jeszcze raz dziękuję za pomysł z ładowarką. mam nadzieję że jej woltomierz jest dużo lepszy