Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
dodo

Post autor: dodo »

Kask był , to wszystko wyniku upadku na drogę .
ObrazekObrazek
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Nie idzie mi ta sesja jak nigdy. :evil: Dziś zamiast egzaminu pisałem poprawkę kolokwium (poszło w miarę), bo do egzaminu nie byłem dopuszczony z tegoż powodu. Jutro egzamin z innego przedmiotu i po raz pierwszy w życiu idę na kompletnego "betona" nie umiejąc nic. :roll: Uczę się bez przerwy od ponad miesiąca, śpię po 2-3 godziny na dobę i momentami przestaję kontaktować z rzeczywistością. Mam już dosyć, chcę szybkie 2 i do września będę ekspertem... Szkoda tylko, że mam w te wakacje wyjątkowo dużo pracy w domu. Wszystko da się zrobić w 3 miesiące wakacji, ale będę mieć 2, w tym nauka do września. Tego plan nie zakładał. :roll: Chyba moje odwieczne szczęście się skończyło.

Dodo, szybkiego powrotu do zdrowia :!:
Pozdrawiam
joon

Post autor: joon »

Tomeqp pisze: Uczę się bez przerwy od ponad miesiąca, śpię po 2-3 godziny na dobę
zmień to, 8 godzin snu i zobaczysz efekty
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

Są cuda i u mnie ze sesją. Został mi tylko jeden egzamin. Tylko... egzamin z przedmiotu, który powtarzam warunkowo. Podobnie jak 37 z 45 moich kolegów z roku. Profesor właśnie tylu nas oblał i wysłał na warunki (uczelnia 37 x 330zł profitu).

W tym roku jeszcze bardziej gnębi. Obecny drugi rok liczy prawie setkę studentów, na termin Czerwcowy egzaminu dopuszczonych jest 15 osób, reszta Wrzesień. Niepokoi mnie fakt, że nie mogę brać warunku drugi raz jeśli się nie uda zdać. Muszę powtarzać rok (b. duże koszty) i zważając na fakt, że rok po moim przyjściu na uczelnie zmienił się całkiem plan studiów - musiałbym nadrobić przedmioty, które są nowe, a przybyło ich kilka. W takiej sytuacji jestem rok w plecy i jakieś 1-2k zł za wszelkie opłaty.

Został mi jeden semestr i to ten dyplomowy, a takie cuda. Mam nadzieję, że jednak się uda jakimś cudem zaliczyć. Myślę, że władze uczelni nie będą chciały żeby takie jaja się działy u nich. Na IV roku na mojej specjalizacji zostało by 3 kolegów, gdybyśmy jednak polegli :)

Są betony niestety i wśród tych z wszelkimi tytułami naukowymi. To smutne.
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Pewnie masz rację, chociaż 8h snu brzmi abstrakcyjnie. :razz: Niestety spać też nie mogę, mimo zmęczenia. Jutro (dzisiaj) na szczęście ostatni dzień sesji podstawowej. W kolejnym semestrze postaram się to lepiej rozegrać, bo widocznie moje niezawodne metody po 3 semestrach przestały działać.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Mi zawsze w nauce pomagał sen i relaks jak np pooglądanie jakiś filmików, zagranie w gierkę ... Zrelaksowany człowiek jakoś chętniej wpaja wiedzę.
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Auto naprawione, winowajcą okazała się uszczelka(-ki) pod kolektorem ssącym, szło powietrze poza przepływomierzem i komputer wariował. Mam szczerą nadzieję że trochę pojeżdżę zanim znowu coś wyskoczy :roll:
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Zawsze twierdziłem, że im mniej komputerów w samochodzie tym lepiej. :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Zbychur pisze:Zawsze twierdziłem, że im mniej komputerów w samochodzie tym lepiej. :)
Ja mam 2 - ten wbudowany w auto i drugi, do diagnostyki pierwszego.

Co do tematu głównego. Użeram się z netią.
Miałem mieć od tygodnia 50Mb/s po VDSLu. Od dziś mam to drugie ale prędkości połączenia modemu w okolicy 27Mb/s a realnie do 22Mb/s czyli jak na razie niewiele więcej niż do tej pory (17-18Mb/s). I podobne cyrki są, co zmiana umowy :roll: Dziesiątki telefonów na infolinię, żeby cokolwiek się ruszyło, czekanie podczas każdej rozmowy na wolnego konsultanta, ciągłe przełączanie do innego ...
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

joon pisze:
Tomeqp pisze: Uczę się bez przerwy od ponad miesiąca, śpię po 2-3 godziny na dobę
zmień to, 8 godzin snu i zobaczysz efekty
... i zastosuj metodę Alfabet Games
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

ElSor, ja osobiście mam bardzo złe doświadczenia z kontaktem z netią. Pół roku dochodziłem swoich praw. Mam nadzieje, że ty będziesz miał więcej szczęścia.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

ElSor, reklamacje składaj tylko pisemnie, a z niezadowalającą odpowiedzią idź do Rzecznika.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

ElSor, reklamacje składaj tylko pisemnie, a z niezadowalającą odpowiedzią idź do Rzecznika.
Nie głupi pomysł. Zapewnienia przez telefon mogą sobie .... natomiast to, co będzie na papierze ma już jakąś wartość. Szkoda tylko, że tak długo potrwa to wszystko ale lepszy rydz niż nic. Jutro tzn dziś ich jeszcze ponękam telefonicznie. Podczas ostatniej rozmowy jakiś kierownik zapewniał, że nowe zasady zaczną obowiązywać o miesiąc później z powodów technicznych ale dziwnym trafem dzień po rozmowie zmienili ADSL na VDSL. Umowa też wyraźnie mówi o czerwcu więc pozostaje mi walka o swoje.
artur_n pisze:ElSor, ja osobiście mam bardzo złe doświadczenia z kontaktem z netią. Pół roku dochodziłem swoich praw. Mam nadzieje, że ty będziesz miał więcej szczęścia.
Ostatnio, tzn 2-3 lata temu poszło w 2 tygodnie. W sumie wystarczyło zadzwonić do techników, by zwiększyli parametry linii czy coś tego pokroju.
wolfram

Post autor: wolfram »

ElSor pisze:Podczas ostatniej rozmowy jakiś kierownik zapewniał, że nowe zasady zaczną obowiązywać o miesiąc później z powodów technicznych ale dziwnym trafem dzień po rozmowie zmienili ADSL na VDSL. Umowa też wyraźnie mówi o czerwcu
Napisz do nich że w związku z nie wywiązaniem się przez nich z umowy pisemnej, żądasz jakejś sumy odszkodowania. Takie pisma gdy to Ty masz roszczenia finansowe zawsze najlepiej działają. Ja w ten sposób wygrałem z gazownią.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Odpalam rano kompa w pracy, potem nast. maszynerie i trzask, wywaliło bezpiecznik. Kompa już nie uruchomiłem, coś mu się poprzestawiało w plikach startowych, nic na niego nie działało. Musiałem zawieść do kolego speca, i u niego w 15 min usterka naprawiona.
A robiłem to samo, i u mnie nie ruszyło. :)
Zablokowany