Dobra cena!

Najnowsze wiadomości ze świetlistych szlaków...
Awatar użytkownika
darol

Post autor: darol »

macgap90 pisze:Promocja na Olight S80 z aku 26650 25,99$
Kupione THX za info :wink:
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

macgap90 pisze:Promocja na Olight S80 z aku 26650 25,99$
Ten temat powinni zablokować :lol: Mam pewien pomysł co do tego body.
Doze

Post autor: Doze »

W tym Olight S80 są jakieś specjalne ogniwa. Czy można do niego włożyć zwykłe 26650? Ewentualnie, czy ogniwo z latarki można ładować w koszyczku?
macgap90

Post autor: macgap90 »

Ehhh od razu przepraszam kolegów, że pokazałem wam tą promocje. Ale co gorsza miałem wam tylko pokazać tą latarkę, a sam czekać, aż przyjdzie zamówiony UF F13, bo chciałem coś na 26650 ale przekonaliście mnie, że przecież jak mam 5 latarek na 18650 i 3 na 18350 to mogę mieć i 2 na 26650 :D
Serkules

Post autor: Serkules »

Doze pisze:W tym Olight S80 są jakieś specjalne ogniwa.
Tak.
[...] In actual fact, the "negative" terminal of the battery actually has both positive and negative contacts – this is how the integrated charger in the tailcap functions.
[...] The S80 battery has the traditional negative terminal in the center – but the outer ring is continuous with the positive terminal (confirmed with my DMM).
[...] Moral of the story – do not try to use this custom 26550 battery in other lights, and be careful in trying to use a standard 26550 in this light.
Żródło: http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... php?335133

Ta część ogniwa, gdzie normalnie jest minus, ma jeszcze dodatkowo ścieżkę z plusem, wykorzystywanym do ładowania.

Mimo standardowego rozmiaru 26650, ogniwa z tej latarki są NIEZAMIENNE z innymi ogniwami!!!
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko ;)
macgap90

Post autor: macgap90 »

A tak z pytań ważnych wie ktoś może jak w tym olight "podkręcić" sterownik? Bo co to jest deklarowane 750lm w takiej latarce?
fxxx

Post autor: fxxx »

IMHO jest to rozsądny poziom mocy, nie przegrzewa się, świeci bardzo długo. Ideał dla mniej ogarniętych użytkowników.
marwol

Post autor: marwol »

olight s80 w cenie $23.81 :mrgreen: http://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_197498.html
zestaw bez adaptera US
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Trochę mało latarkowo ale używał ktoś może tego cuda?
http://www.dx.com/p/outdoor-portable-ul ... Xv2wPntlrA

Cena wręcz śmieszna w porównaniu do firmowych palników, a wygląd ma w miarę solidny.
DNF

Post autor: DNF »

Jeśli sterownik ten sam co w innych batonach, to z tego co pamiętam, podkręcić można rezystorem pomiarowym.
Niestety termicznie ta lampka kuleje. Moduł wpuszczany w body i to tyle. Przy okazji przeróbek mniejszych batonów,
między moduł, a ściankę udało mi się wepchnąć po obwodzie blaszkę miedzianą 0.1mm i dopiero wtedy ciepło jest dobrze odbierane.
Chyba obróbka u nich kuleje, bo w kilku udało się wepchnąć, a w jednej czy dwóch już się nie udało i wystarczyło trochę pasty termo.
Jeśli chcecie rozbierać, to pamiętajcie, że zaczynamy od demontażu gumki włącznika!
Cienkim nożem podważać metalowy pierścień po jego obwodzie, wyjąć gumkę, odkręcić pierścień przy szybce i dopiero wypychać moduł.
Pozdrawiam
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Ebola pisze:Trochę mało latarkowo ale używał ktoś może tego cuda?

Cena wręcz śmieszna w porównaniu do firmowych palników, a wygląd ma w miarę solidny.
Nie znam tego palnika ale rok temu poszukiwałem jakiegoś na wyprawę rowerową, nie chciałem zbyt wiele złotówek wydawać. Po przewertowaniu jednak kilku forów i rozmowach ze znajomymi górskimi wariatami wydałem te 150 złociszy na MSR Pocket Rocket i cieszę się z zakupu. To jest pewny sprzęt i po prostu działa... jak przystało na nazwę szybki też niesamowicie :razz: Z tego co się dowiedziałem, wiele tych tańszych się rozpada po dwóch nawet użyciach, uszczelki odchodzą, elementy metalowe się odkształcają, zawór rozszczelnia... 150 zł to nie majątek a jednak masz doczynienia z gazem, nie warto oszczędzać na bezpieczeństwie.
szemi

Post autor: szemi »

Ebola pisze:Trochę mało latarkowo ale używał ktoś może tego cuda?

Tego może nie, ale mam i mogę polecić:
http://www.gearbest.com/camping/pp_116350.html
Przy skorzystaniu z kodu BRS3000TCM w koszyku cena spada do $10.99
Tutaj parę słów o nim - http://tnij.org/brs3000tcm

Bardzo fajny, bo mały, lekki a działa;) Oczywiście na dłuższą wymagającą wyprawę jako podstawowy palnik może bym go nie zabrał, ale właśnie ze względu na jego pakowność był by idealny jako zapas;)
W każdym razie działa i jakością wykonania ani kulturą pracy nie odbiega od droższych markowych sprzętów - na moje amatorskie potrzeby póki co wystarcza złego słowa o nim nie powiem(no dobra - głośny jest).
W innym przypadku tak jak pisze madkeinam nie oszczędzaj;)
Awatar użytkownika
Ebola

Hehe trochę źle mnie zrozumieliście, ogólnie nei szukam na siłę taniego palnika:) Obecnie używam Colemana F1 i jestem zadowolony, ale zastanawia mnie coś takiego awaryjnie w zapasie. W sumie to kilku palników już używałem. A głośne są chyba wszystkie, choć campingaz micro bluet plus był wiele cichszy ale i słabszy. Więc widocznie moc musi huczeć:D

madkeinam, a swoją drogą gaz jest stosunkowo bezpieczny, posiadam jeszcze Szmela 2 i z tym to trzeba uważać żeby był szczelny, bo inaczej może być niewesoło:) Ale Szmel to zupełnie inna bajka:) Choć znajomi używają ruskich breżniewek i też sobie chwalą, a o breżniewkach chodzą różnie niewesołe historie.
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Ebola, nic łatwopalnego nie jest bezpieczne jak się niekontrolowanie bez nadzoru ulatnia/wylewa ;-) Ale wiem o co chodzi, spoko :-)
Swoją drogą myślę, że za jakiś czas, jak wyprawy poważniejsze przyjdą, trzeba będzie nabyć jakiś palnik na paliwa płynne, wygodne toto.
Awatar użytkownika
Ebola

A o czym dokładnie myślisz? Bo widziałem różne palniki na paliwa płynne i szczerze średnio to wygodne, ale plusem jest dostępność paliwa. Z kartuszami jest znacznie gorzej, ale gazowe palniki mimo wszystko są najwygodniejsze moim zdaniem:)
Zablokowany