Banggood
Faktyczne ta holenderska poczta idzie szybciej. Jedna paczka pojawiła się w Warszawie równo po 14 dniach. Drugiej jeszcze niema, ale minęło dopiero 10 dni. Rejestrowana co szła chińską pocztą szła prawie miesiąc. Niektóre nierejestrowane przyszły nawet wcześniej. Ale i tak rekordem jest jakaś pierdółka z ebaya. Dostałem jakiś dziwny tracking, który nigdzie nie działał, ale wskazywał na pocztę z Hong Kongu. Paczka doszła w tydzień.
Po jakim czasie rozmawiać z BG przez maila o nieotrzymanej przesyłce?
Za kilka dni będzie 2 miesiące od wysłania a inne, wysłane w podobnym terminie mam już od min 3 tyg w domu. Pytam o to, bo chcę sprawę załatwić bez udziału PP (wolę ponowną wysyłkę niż zwrot $) a nie chcę też być zbyt nachalny i przypadkiem zbyt wcześnie rozmawiać z nimi na ten temat.
Za kilka dni będzie 2 miesiące od wysłania a inne, wysłane w podobnym terminie mam już od min 3 tyg w domu. Pytam o to, bo chcę sprawę załatwić bez udziału PP (wolę ponowną wysyłkę niż zwrot $) a nie chcę też być zbyt nachalny i przypadkiem zbyt wcześnie rozmawiać z nimi na ten temat.
Już możesz śmiało pisać. Ja po takim czasie napisałem do nich,że nie dotarła do mnie nierejestrowana, a oni podali mi dziwny numer przesyłki i kazali sprawdzić na poczcie. Na poczcie nic nie było i mówili że takich nómerów przesyłek nie mają. Na track17 wyszło że w Holandii utknęła. Po 2 tygodniach oddali pieniądze bo już nie mieli tegi co zamawiałem.
Jeśli ktoś mi powie, że BG to zła firma ... Po 1 dniu od zgłoszenia problemu przedmiot został wysłany ponownie i to przesyłką rejestrowaną, bez zbędnych pytań itp. Nr przesyłki już widnieje w trackingu. Co ciekawsze, to dziś pod drzwiami znalazłem swoją przesyłkę ... równo 2 miesiące od zamówienia.
Nie pozostało mi teraz nic innego, jak rozliczyć się z BG (nawet dobrze, że 2gi przedmiot do mnie leci, bo się przyda).
Nie pozostało mi teraz nic innego, jak rozliczyć się z BG (nawet dobrze, że 2gi przedmiot do mnie leci, bo się przyda).
Ja też miałem ostatnio problem z dwoma zamówieniami.
1. Uszkodzona Astrolux S41, po kilku mailach wysłali nową głowicę na zamianę.
2. Podkładki centrujące, zamiast 5 szt. w paczce była tylko jedna, dzisiaj wysłali ponownie kolejne 5 sztuk. W tym przypadku czekałem aż 5 dni na odpowiedź, ale to może przez okres przedświąteczny.
Ogólnie bardzo pozytywnie.
1. Uszkodzona Astrolux S41, po kilku mailach wysłali nową głowicę na zamianę.
2. Podkładki centrujące, zamiast 5 szt. w paczce była tylko jedna, dzisiaj wysłali ponownie kolejne 5 sztuk. W tym przypadku czekałem aż 5 dni na odpowiedź, ale to może przez okres przedświąteczny.
Ogólnie bardzo pozytywnie.
Mnie za to ciekawi czy moją przesyłkę prześlą tak jak wstępnie widnieje. Wziąłem na paczkę Lii 100, latarkę i pendriva. Tylko Lii 100 miała być od 16 stycznia, no co i tak przy zamawianiu nie zwróciłem uwagi. Rozdzielili przesyłkę tak jak myślałem tylko inaczej skompletowali. W tej chwili wygląda na gratisowego pendriva
Jest- paczka 1: Lii, latarka, pen; paczka 2: sam pen za 14,50 i dodali śledzenie.
Jeszcze nie wysłane więc może zmienią
Jest- paczka 1: Lii, latarka, pen; paczka 2: sam pen za 14,50 i dodali śledzenie.
Jeszcze nie wysłane więc może zmienią
Raczej to nie wiesz jaką dostałem wiadomość. Napisali mi,że bardzo przepraszają za anulowanie mojego zamówienia. Możliwe że w ciągu 10 dni będą w posiadaniu tego towaru.Proszą także by przyjąć przeprosiny za zaistniałą sytuację. Bardzo przyjemnie to załatwili i plus dla nich za szczerość,ale oferta dalej jest aktualna. Gdyby od razu mnie pinformowali to kupiłbym te akusy na fasttech w promocji jeszcze taniej wiec jakiś żal jest.arekm pisze:To normalne. "Usually dispatched in 6-9 business days" oznacza, że nie mają na stanie ale jest u dostawcy.
Raczej dostałeś maila by wybrać czy anulować czy czekasz, a nie, że anulowali.
Też nie wiem w końcu jak to jest naprawdę z ich przesyłkami. Zamówiłem małego astroluksa i przyszedł po 13-14 dniach,parę dni później zamówiłem nitecore tip i jeszcze jej nie ma(dzisiaj 30 dzień)
Ostatnio zmieniony piątek 06 sty 2017, 22:19 przez klekot78, łącznie zmieniany 1 raz.