I zlot Światełkowców?

....nie pasujące gdzie indziej...
DNF

Post autor: DNF »

Calina, ja bym chcial to koszulke nie raz ot tak sobie ubrac a z tym zlotem to bedzie malo aktualne. Mnie sie bardzo podoba ta z latarka. Coz, jesli wygra wiekszosc to ostatecznie moge kupic tez bez latarki.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

Ja proponuję zrobić sondę / ankietę - ustawcie kilka opcji dla kilku koszulek, ustawcie 3 dni terminu na głosowanie, dodajcie ogłoszenie o sondzie i już ;). Demokratycznie i sprawiedliwie - większością wybierzecie co będziecie nosić.
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Popieram dwie wypowiedzi DNF:
- na koszulce z przodu "przecięta" latarka - z tyłu "nieprzecięta" (nieprzeciętna! :-D )
- brak dat.
Dubito ergo sum!
moorek

Post autor: moorek »

Ja mam propozycję jeszcze jedną którą możecie oddać pod głosowanie.

Technika wykonania dowolna, najprościej można zrobić to z flexa lub flocka - i każdy może sobie wtedy to wprasować w swoją koszulkę (mogę się podjąć wycinania na ploterze). Można też wykonać flagę.

Graficznie widzę to tak:
Większe na lewej piersi - a z tyłu malutkie poniżej karku.

Można wykonać w różnych kolorach - w lecie czarna koszulka ściąga wiele ciepła. :-(

Pozdrowienia
Moorek.
Załączniki
Coś mi nie wyszło dodawanie obrazka. :-( EDIT: o a jednak.
Coś mi nie wyszło dodawanie obrazka. :-( EDIT: o a jednak.
swiatelka.pl.jpg (9.91 KiB) Przejrzano 378 razy
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

..wstępna rezerwacja właśnie zrobiona, jutro wysyłam fax ze szczegółami, dostanę info o opłatach etc.
rezerwowałem dla 15 osób, wg. listy.
Chyba ledwo zdążyłem...mieli wątpliwości czy nas zmieszczą...no ale cekajmy na potwierdzenie.
Moorek, dzięki za propozycję :mrgreen:
Dyskusji gorącej nie ma, chyba machnę ankietę i sprawa się wyjaśni.

Dobra, ankieta tutaj:

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=8050#8050
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Panowie, sprawy posuwają się do przodu.
Zaraz robię przelew, oczywiscie za nas wszystkich, wymienione 30%.
Proszę więc nie wysyłać pieniędzy na konto ośrodka w Chomiąży, jeśli ktoś chce mi oddać zaliczkę to na pw prosze-podam numer konta.
wpłacam na ich konto 30% usług czyli 30% od zarezerwowanych noclegów i posiłków....
Obrazek
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

A ja dzisiaj wykonałem latarkę którą będzie można wygrać w konkursie jaki zorganizujemy (jeszcze nie znam szczegółów :mrgreen: ). Bocialarka jaką można wygrać to prawdziwie wyjątkowy i niepowtarzalny egzemplarz.
-Dioda Cree Q5, zasialnie 4xAMC (tak ponad 1,2A w diodę :twisted: )
-na 16sto trybowcu.
-Reflektor OP ala WF-502 (szczerze to nie wiem jak udało mi się go tam zmieścić :mrgreen:
- Uszczelka GItD pod szybką

Szczerze jest to najmocniejsza Bocialarka jaka kiedykolwiek powstała więc będzie o co walczyć :twisted: Piękny throw i spore skupienie (bardzo dokładnie ustawiony emiter w refku, równy i jednolity rozkład światła)

PS. Jest szczelna na tyle że można się z nią pływać wieczorkiem w jeziorku i podglądać ryby :wink:
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Bocian pisze:PS. Jest szczelna na tyle że można się z nią pływać wieczorkiem w jeziorku i podglądać ryby :wink:

A do jakiej głębokości sprawdzałeś...i ile czasu nura puszczałeś? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Narazie wiadro czyli pół metra pod wodą włączony na 20min :wink: Ale myślę że do 1,5 2metrów spokojnie zachowa szczelność. Znam tą konstrukcję chyba najlepiej więc wiem co mowię :mrgreen: A z dalszych info o latarce to poprzez wymuszoną małą modyfikację refka uzyskałem baaardzo przydatny i szeroki promień boczny. Druga sprawa to ta Q5tka trafiła się jakaś o bardzo niskim Vf (przy 3.5V z labo ciągnie jeszcze 1,2A :twisted: )
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Panowie i może Panie to już niedługo :) Jak to powiedziała moja przyjaciółka "zlot ŚWIETLIKÓW" :mrgreen: :mrgreen: -15 dni do akcji "majonez" :lol:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
DNF

Witam.
Panowie, jak dzielimy sie pokojami?:) Tzn kto z kim bedzie w pokoju?
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

jeszcze nie wiemy na 100% jakie pokoje beda. Najpierw obdzielimy z puli tych zonato-dzieciatych a potem pozenimy resztę chyba? No chyba że są chętni spać np. z moim dzieckiem, dzisiaj w nocy tylko 3 razy płakała :mrgreen:
DNF

Dobra, to to sie ustali na miejscu.
Teraz mam taka sprawe. Kto bedzie mial wolne miejsce w autku i moglby mnie zabrac?
Miejsce odbioru sie ustali jak znajdzie sie osoba chetna, by po mnie przyjechac.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Panowie, za tydzien się widzimy ;-)
Jak wyglądają wasze trasy samochodowe, co? Chciał bym, by ktos z wolnym miejscem przejeżdżający przez Bydgoszcz zabrał DNF. Obawiam się, że do mnie nie wejdzie, jedzie z nami b.dobra znajoma, no i zabieramy sporo gratów w tym łóżeczko turystyczne dla dziecka...więc mam obawy... :mrgreen:
JAk nikt się nie znajdzie najwyżej podskoczymy do jakiejś pobliskiej wiochy autem a DNF dojedzie do owej wiochy PKS-em.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Ja w sumie jadę od drugiej strony :( Nie wiem ile gzorów zabierzemy. Napewno cały bagażnik światełek ;) Prosze sie chwalic kto jedzie przez Bydgoszcz. Moja przewidywana trasa przelotu MAPA GOOGLE :) I Widokowa trasa TUTAJ
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
ODPOWIEDZ